Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tillbehör
  • 4 skivor surdegsbröd
  • Ruccolasallad
  • Picklad rödlök (se separatrecept)
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Paprikasås

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela paprikorna och ta bort kärnor och mellanväggar.

Lägg med skalsidan upp på en plåt och ställ in i ugnen i 10-15 minuter så att de blir mjuka.

Ta ut och låt svalna.

Stavmixa tillsammans med avrunna och sköljda cannelinibönor.

Smaka av med vinäger, olivolja, salt och peppar.

Burgare

Sänk ugnsvärmen till 200 grader.

Låt bönorna rinna av, skölj dem väl, lägg i bunke.

Fräs lök, vitlök, chili tillsammans med tomatpurén i lite olivolja utan att det får färg.

Blanda med bönor, maizena, ägg och oregano.

Salta och peppra.

Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.

Pensla med lite olivolja.

Baka mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Dela brödskivorna och stek dem i lite olivolja.

Bygg fina burgare med färsk ruccola, picklad röd lök och paprikasås som på bilden.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.