Böngryta med tomat och salvia

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

(10)
30min

Den här vegetariska böngrytan får en lite pepprig smak från salvia. Om du vill servera den med kött så passar det utmärkt med stekt bogfläsk till.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
10 blad
salvia eller 1 1/2 msk torkad
2–3
vitlöksklyftor krossade
2 fpk
Cannellinibönor sköljda och avrunna
1 1/2 dl
torrt vitt vin
2 msk
tomatpuré
1/2 tsk
lite peppar

Gör så här

Tips!

Servera som på bilden med stekt bogfläsk.
Om du vill ge rätten en krämigare karaktär så kan du behålla hälften av bönspadet från burken och blanda i.

 

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.