Recept från Zeta: Böngryta med tomat och salvia

Böngryta med tomat och salvia

Den här vegetariska böngrytan får en lite pepprig smak från salvia. Om du vill servera den med kött så passar det utmärkt med stekt bogfläsk till.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull.

Fräs vitlök och salvia utan att löken tar färg.

Tillsätt bönor, vin och tomatpuré.

Låt småsjuda i 10–15 minuter under lock.

Smaka av med salt och peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Servera som på bilden med stekt bogfläsk. Om du vill ge rätten en krämigare karaktär så kan du behålla hälften av bönspadet från burken och blanda i.  

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.