Zeta Risoni
Zeta Risoni är en liten risformad pasta bakad på durumvete med 14 procent protein. Detta ger en fyllig smak och bra tuggmotstånd, al dente-känsla, genom hela måltiden. Risoni passar framför allt bra i soppor och sallader men är också barnens favorit. Risoni är även gott med mer traditionella pastasåser baserade på tomater och andra grönsaker, men också med svamp, kött, fisk och skaldjur.
| Ingredienser | DurumVETEmjöl. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
| Avrunnen vikt | g |
| Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 9 minuter för al dente. |
| Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Torrt, ej över normal rumstemperatur |
| Näringsvärden | Energi 1555 kJ, 367 kcal Fett 1.5 g Kolhydrat 73 g Protein 14 g Salt 0 g |