Utgående produkt
Zeta Pappardelle Casa Di Luca
Pappardelle bakas alltid med ägg och i Casa Di Luca Pappardelle kommer äggen från frigående höns och är dessutom extra många, hela fem stycken per kilo högklassigt durumvete. Den höga ägghalten gör degen ovanligt smidig och den färdiga pastan blir godare: porös, sammetslen och spänstig som om den vore hemmagjord.
Ingredienser | DURUMVETEMJÖL, ÄGG (24%). Kan innehålla spår av SOJA |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten – för varje 100 gram pasta behöver du en liter vatten och 1/2 msk salt. Lägg i pastan. Rör om då och då. Låt den koka mellan 9 och 10 minuter, beroende på hur mycket ”al dente” du vill ha din pasta (till skillnad från enklare pastasorter mjuknar Casa Di Luca pasta inte mer i eftervärmen när du avslutat kokningen). Sila av vattnet, men låt pastan vara ordentligt fuktig. Tillsätt därefter lite olivolja som gör att pastan lättare kan blandas med din favoritsås. Servera gärna i djupa, varma tallrikar och glöm inte pastans bästa vän: osten. Välj mellan Zeta Grana Padano och Zeta Parmigiano Reggiano. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning förvaras torrt. |
Näringsvärden | Energi 1593 kJ, 376 kcal Fett 3,6 g Kolhydrat 71 g Protein 14 g Salt 0,07 g |