Zeta Kalamataoliver med kärnor
Bara oliver från den grekiska provinsen Messenien där Kalamata är huvudstad får heta Kalamataoliver. De skördas från mitten av oktober till mitten av november då de mognat och fått sina djupa, mörka färg. Smaken har rundats av till en fruktig, nötig och balanserad upplevelse med en mild beska i eftersmaken. Använd oliver med kärna som tilltugg eller tillbehör till antipasti eller aperitivo. Överblivna oliver håller i ett par veckor i sin lag om de förvaras i kylskåp med locket på.
Ingredienser | Kalamataoliver, vatten, salt, vinäger, olivolja. |
Avrunnen vikt | 190 g |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning håller 7 dagar i kylskåp. |
Näringsvärden | Energi 1046 kJ, 250 kcal Fett 26 g Kolhydrat 1,6 g Protein 2,8 g Salt 1,24 g |