La pizza alla Mama Theresa

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

Vad tycker du?

2tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Hemlagad pizza är svår att överträffa. Klassiskt recept på pizza med tomatsås, mozzarella, oliver, champinjoner och rosmarin.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Pizzadeg
1/2 paket
jäst
2 1/2 dl
vatten
2 krm
salt
6 dl
vetemjöl
Pålägg till pizza
2 fpk
Zeta Mozzarella riven
200 g
champinjoner skivade
2 msk
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine
1 tsk
flingsalt
2 kvistar
rosmarin
1 fpk
2 dl
Zeta Pastasås Basilika

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)
Tack!

Arne

Degsatsen är lagom till 2 pizzor på varsin plåt. På en plåt blir pizzan väldigt tjock.
Samma recept finns i Vår Kokbok som jag använder.

Zeta

Hej Arne! Tack för din kommentar. Vi instämmer med dig angående att degen räcker till två plåtar så vi har ändrat det i receptet.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.