Recept från Zeta: La pizza alla Mama Theresa

La pizza alla Mama Theresa

Hemlagad pizza är svår att överträffa. Klassiskt recept på pizza med tomatsås, mozzarella, oliver, champinjoner och rosmarin.

Jäsning
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Pålägg till pizza
  • 2 fpk Zeta Mozzarella, italiensk

    Zeta Mozzarella, italiensk

    Läs mer
    riven
  • 200 g champinjoner skivade
  • 2 msk Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 fpk Zeta Oliver Cerignola, Svarta
  • 2 dl Zeta Pastasås Basilika
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Smula jästen i en bunke.

Lös upp den i vattnet och tillsätt olivolja och salt.

Blanda in vetemjöl till en smidig deg.

Låt jäsa 1 timme under bakduk.

Sätt ugnen på 250 grader.

Kavla ut degen till en lagom storlek för en ugnsplåt.

Olja en plåt och lägg på pizzadegen, bred på tomatsås.

Strö över mozzarella och champinjoner.

Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Tag ut och ringla över olivolja.

Strö över salt och rosmarin.

Grädda ytterligare 5 min.

Toppa med oliver vid servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.