Recept från Zeta: La pizza alla Mama Theresa

La pizza alla Mama Theresa

Hemlagad pizza är svår att överträffa. Klassiskt recept på pizza med tomatsås, mozzarella, oliver, champinjoner och rosmarin.

Jäsning
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Smula jästen i en bunke.

Lös upp den i vattnet och tillsätt olivolja och salt.

Blanda in vetemjöl till en smidig deg.

Låt jäsa 1 timme under bakduk.

Sätt ugnen på 250 grader.

Dela degen i två delar.

Kavla ut varje deg till en lagom storlek så de passar på en plåt.

Olja två plåtarna och lägg på pizzadegarna

Bred på tomatsås.

Strö över mozzarella och champinjoner.

Grädda varje pizza för sig i mitten av ugnen ca 15 min. Om du har varmluftsugn så kan du grädda dem tillsammans på 225 grader.

Tag ut och ringla över olivolja.

Strö över salt och rosmarin.

Grädda ytterligare 5 min.

Toppa med oliver vid servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.