La pizza alla Mama Theresa

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

Vad tycker du?

2tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Hemlagad pizza är svår att överträffa. Klassiskt recept på pizza med tomatsås, mozzarella, oliver, champinjoner och rosmarin.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Pizzadeg
1/2 paket
jäst
2 1/2 dl
vatten
2 krm
salt
6 dl
vetemjöl
Pålägg till pizza
2 fpk
Zeta Mozzarella riven
200 g
champinjoner skivade
2 msk
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine
1 tsk
flingsalt
2 kvistar
rosmarin
1 fpk
2 dl
Zeta Pastasås Basilika

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)
Tack!

Arne

Degsatsen är lagom till 2 pizzor på varsin plåt. På en plåt blir pizzan väldigt tjock.
Samma recept finns i Vår Kokbok som jag använder.

Zeta

Hej Arne! Tack för din kommentar. Vi instämmer med dig angående att degen räcker till två plåtar så vi har ändrat det i receptet.