Zeta Sedani Glutenfri
Zeta Sedani Glutenfri är ett räfflat, lite mindre pastarör. Pastan är bakad på majsmjöl och rismjöl samt potatisstärkelse och är därför helt glutenfri. Formen sedani passar bra med köttfärssåser och tomatsåser med lite mindre bitar, smakerna kan absorberas dels genom röret och den räfflade ytan. Det är också en perfekt pasta att använda till gratänger eller pastasallader. Smak och kokegenskaper påminner om konventionell pasta och den behåller al dente-känslan genom hela måltiden.
| Ingredienser | Majsmjöl (gult, vitt), rismjöl 25%, rårismjöl, potatisstärkelse, emulgeringsmedel E471. Kan innehålla spår av SOJA. |
| Avrunnen vikt | g |
| Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 12-13 minuter. Accademia: Penne 12–13 min Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 12-13 minuter. |
| Förvaring oöppnad förpackning | Torrt, ej över normal rumstemperatur. |
| Näringsvärden | Energi 1445 kJ, 341 kcal Fett 2,0 g Kolhydrat 73 g Protein 6,0 g Salt 0,03 g |