Zeta Vongoloni Glutenfri
Zeta Vongoloni Glutenfri är en skålformad pastaform. Den är bakad på majsmjöl och rismjöl samt potatisstärkelse och är därför helt glutenfri. Formen passar bra med de flesta pastasåser, smakerna kan absorberas dels genom att lägga sig i skålen och även sugas upp av den räfflade ytan. Vongoloni är också en perfekt pasta att använda till gratänger och den är både vacker och god i pastasallader. Smak påminner om konventionell pasta och den behåller al dente-känslan genom hela måltiden.
| Ingredienser | Majsmjöl (gult, vitt), rismjöl 25%, rårismjöl, potatisstärkelse, emulgeringsmedel E471. Kan innehålla spår av SOJA. |
| Avrunnen vikt | g |
| Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 9-10 minuter. |
| Förvaring oöppnad förpackning | Torrt, ej över normal rumstemperatur. |
| Näringsvärden | Energi 1445 kJ, 341 kcal Fett 2,0 g Kolhydrat 73 g Protein 6,0 g Salt 0,03 g |