Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 fpk Zeta Pancetta

    Zeta Pancetta

    Läs mer
  • 1 gul lök
  • 2  vitlöksklyftor skivade
  • 1 morot skalad och tärnad
  • 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 1/2 liter vatten
  • 2 hönsbuljong tärningar
  • Några kvistar färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 120 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti bruten i små korta bitar
  • 1 dl gröna ärtor frysta
  • svartpeppar nymalen
  • salt
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek pancettan gyllenbrun i lite olivolja, ställ åt sidan.

Fräs lök, vitlök och morot i olivolja i ett par minuter.

Tillsätt vatten, buljongtärningar, timjan och lagerblad.

Koka 5 minuter, lägg sedan i spaghetti.

Koka ytterligare 7 minuter för att avslutningsvis lägga i ärterna och koka en kort stund så de blir mjuka.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Toppa med pancetta.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Variera din minestronesoppa efter vad du har hemma i skåpen. Det finns inga rätt eller fel. I italien serveras soppan ofta även med riven parmesan.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.