Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 fpk Zeta Pancetta

    Zeta Pancetta

    Läs mer
  • 1 gul lök
  • 2  vitlöksklyftor skivade
  • 1 morot skalad och tärnad
  • 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 1/2 liter vatten
  • 2 hönsbuljong tärningar
  • Några kvistar färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 120 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti bruten i små korta bitar
  • 1 dl gröna ärtor frysta
  • svartpeppar nymalen
  • salt
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek pancettan gyllenbrun i lite olivolja, ställ åt sidan.

Fräs lök, vitlök och morot i olivolja i ett par minuter.

Tillsätt vatten, buljongtärningar, timjan och lagerblad.

Koka 5 minuter, lägg sedan i spaghetti.

Koka ytterligare 7 minuter för att avslutningsvis lägga i ärterna och koka en kort stund så de blir mjuka.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Toppa med pancetta.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Variera din minestronesoppa efter vad du har hemma i skåpen. Det finns inga rätt eller fel. I italien serveras soppan ofta även med riven parmesan.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.