Zeta Tagliatelle Mezzanelle
Casa Di Luca, Tagliatelle Mezzanelle, den här goda äggpastan, som uppfanns i regionen Emilia- Romagna, är en lokal stolthet som blivit världskänd för sin goda smak och fina konsistens. Hemligheten bakom den lyxigt rika pastan är att degen innehåller extra många ägg och kavlas riktigt tunn – precis som de skickligaste husmödrarna gjorde förr i tiden. Äggen kommer från frigående höns. Namnet Tagliatelle kommer från tagliare, att skära, medan mezzanelle betyder ”extra smala band”.
Förpackningsstorlekar | 250 g |
Ingredienser | DurumVETEmjöl, ÄGG 28%. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten – för varje 100 gram pasta behöver du en liter vatten och 1/2 msk salt. Lägg i pastan. Rör om då och då. Låt den koka i cirka 5 minuter, beroende på hur mycket ”al dente” du vill ha din pasta (till skillnad från enklare pastasorter mjuknar Casa Di Luca pasta inte mer i eftervärmen när du avslutat kokningen). Sila av vattnet, men låt pastan vara ordentligt fuktig. Tillsätt därefter lite olivolja som gör att pastan lättare kan blandas med din favoritsås. Servera gärna i djupa, varma tallrikar och glöm inte pastans bästa vän: osten. Välj mellan Zeta Grana Padano och Zeta Parmigiano Reggiano. |
Näringsvärden | Energi 1584 kJ, 374 kcal Fett 4,3 g Kolhydrat 68 g Protein 15 g Salt 0,13 g |