Pasta med pesto

RÖSTA PÅ RECEPTET (585)

(585)

Vad tycker du?

15min 8 ingredienser

Pasta med pesto är en klassisk italiensk pastarätt som är enkel och snabb att tillaga. Pesto ger fräsch smak av färska örter. Vardagspasta som passar hela familjen, låt barnen välja sin favoritpesto att blanda med nykokt pasta.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 msk
pinjenötter
1 kruka
färsk basilika plockade blad
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (585)

(585)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Britt Emanuelsson

Kan man koka pastan och lägga i peston dagen innan det ska serveras eller ska man lägga i peston samma dag?

Anna Mellberg

Hej Britt! Pasta smakar absolut bäst nykokt, så jag rekommenderar att servera den så fort du kan efter att du kokat den. Hälsningar Anna på Zeta

Emma Olsson

Hej Alejandra,
Absolut kan du ha lax till om du vill, jag rekommenderar det 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco