Pasta med pesto

RÖSTA PÅ RECEPTET (570)

(570)

Vad tycker du?

15min 8 ingredienser

Pasta med pesto är en klassisk italiensk pastarätt som är enkel och snabb att tillaga. Pesto ger fräsch smak av färska örter. Vardagspasta som passar hela familjen, låt barnen välja sin favoritpesto att blanda med nykokt pasta.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Pasta Tortiglioni
2 msk
pinjenötter
1 kruka
färsk basilika plockade blad
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (570)

(570)

Vad tycker du?

3 kommentarer

Britt Emanuelsson

Kan man koka pastan och lägga i peston dagen innan det ska serveras eller ska man lägga i peston samma dag?

Anna Mellberg

Hej Britt! Pasta smakar absolut bäst nykokt, så jag rekommenderar att servera den så fort du kan efter att du kokat den. Hälsningar Anna på Zeta

Emma Olsson

Hej Alejandra,
Absolut kan du ha lax till om du vill, jag rekommenderar det 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar