Zeta Pizza Peperoni Glutenfri Fryst
Zeta Pizza peperoni Glutenfri är bakad på ris-, majs- och potatisstärkelse. Mjölbasen består av rismjöl och grönsaksmjöl gjort på ärtor. Den goda toppingen består av tomatsås, mozzarella och den klassiska pizzasalamin peperoni. Pizzan blir bäst om den får tina i rumstemperatur medan ugnen värms upp. Kanterna blir krispiga efter gräddning och botten har en fyllig och mustig brödsmak.
| Ingredienser | Mjölmix (stärkelse av ris, majs och potatis, mjöl av ris och ärta, fibermix (ris, psyllium, potatis, linfrö, citrus, ärta), socker, hirsflingor, linfrömjöl, förtjockningsmedel E464, arom, bakpulver E575, E500), vatten, tomatsås 18% (tomatpuré, salt), laktosfri mozzarella 15% (MJÖLK, salt, mikrobiellt ystenzym, syrningskultur, laktasenzym), peperoni 6% ((kött och fett av gris, nitritsalt (salt, konserveringsmedel E250), dextros, kryddor (svartpeppar, vitlök, ingefära, muskotnöt) glukossirap, kryddextrackt, antioxidationsmedel E301, E392, aromer, rökarom), majsmjöl, rismjöl, solrosolja, extra jungfruolivolja, salt, jäst, oregano. |
| Avrunnen vikt | g |
| Tillagning | Sätt ugnen på 230 °C. Ta pizzan ur kartongen och ta bort plasten. Tina pizzan i rumstemperatur medan ugnen värms upp. Lägg pizzan på en plåt i nedre delen av ugnen, grädda pizzan i 7–9 minuter tills osten smält och pizzakanten fått fin färg. |
| Förvaring oöppnad förpackning | I frysutrymme vid -18°C eller kallare. Bör ej frysas om efter upptining. |
| Näringsvärden | Energi 978 kJ, 233 kcal Fett 8,3 g Kolhydrat 32 g Protein 5,8 g Salt 1,6 g |