Zeta Pizzabotten Glutenfri
Zeta Pizzabotten Glutenfri, en tunn pizzabotten bakad på ris-, majs- och potatisstärkelse och med ris- och ärtmjöl som bas. Pizzabotten är fryst men blir bäst om den får tina 10 minuter före gräddning. Den kan toppas med alla de klassiska ingredienserna och kanten blir krispig och mustig med en fin brödsmak.
| Ingredienser | Mjölmix (stärkelse av ris, majs och potatis, mjöl av ris och ärta, fibermix (ris, psyllium, potatis, linfrö, citrus, ärta), socker, hirsflingor, linfrömjöl, förtjockningsmedel E464, arom, bakpulver E575, E500), vatten, majsmjöl, rismjöl, solrosolja, extra jungfruolivolja, salt, jäst, förtjockningsmedel E464. |
| Avrunnen vikt | g |
| Tillagning | Sätt ugnen på 230 °C. Ta pizzan ur kartongen och ta bort plasten. Tina pizzan i rumstemperatur medan ugnen värms upp. Toppa pizzan med valfri topping. Pensla kanten med olivolja för extra krispighet. Lägg pizzan på galler eller förvärmd plåt mitt i ugnen och baka ca 7–9 minuter tills pizzakanten fått fin färg. |
| Förvaring oöppnad förpackning | I frysutrymme vid -18°C eller kallare. |
| Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Bör ej frysas om efter upptining. |
| Näringsvärden | Energi 911 kJ, 203 kcal Fett 6 g Kolhydrat 43 g Protein 2,4 g Salt 1,2 g |