Recept Vintermat

Recept på mat att laga på vintern när rotfrukter, pumpor och kål är i säsong. Mustiga grytor och rustika långkok.

Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

(0)

Chutney på soltorkade tomater

En smakexplosion som passar utmärkt på ostbrickan tillsammans med en vällagrad parmesanost. Pinjenötterna tillför en härlig konsistensbrytning.

(0)

Vispad ricotta med vinkokta fikon

En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

(1)

Krustader med gorgonzolaröra och rostade vindruvor

Utmärkt plockmat till festen! Sältan i gorgonzolan passar perfekt med sötman från ugnsrostade vindruvor. Imponera på vännerna med denna smakexplosion.

(7)

Friterade grönsaker med sardelldipp

Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!

(1)

Pasta med halloumibolognese

Riven, stekt halloumi får perfekt konsistens och sältan från osten passar utmärkt med sötman från tomaterna. En snabb och smakrik rätt till vardag och helg!

(10)

Dadlar med Manchego och rostade mandlar

Dadlar med lagrad ost som blir till härliga små munsbitar och perfekta att bjuda på som tilltugg eller småplock.

(5)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(16)

Chili con carne med fetaoströra

Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra.

(13)

Siciliansk apelsinsallad

Siciliansk apelsinsallad som toppas med mandel, granatäpple och mynta. Smaksätt med olivolja.

(8)

Tryffelsnurror med chark och frukt

Tryffelsnurror som serveras med Prosciutto crudo, Salame Milano melon, färska fikon och bär.

(38)

Toskansk soppa med salsiccia

Toskansk soppa, Ribollita, med fem gryner, salsiccia och crostini.

(24)

Ugnsgrillad kyckling med örttomater

Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

(14)

Krispig örtlax med tomatsås

Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

(3)

Calzonepirog med spenat och salami

Inbakad calzonepizza med färsk spenat, italiensk salami, grillade paprikor och krämig mozzarella. Perfekt för utflykten.

(3)

Gulaschsoppa

En mustig gulashsoppa med plommontomater, kummin och mejram. Serveras med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

(17)

Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.

(62)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(9)

Ugnsbakad kyckling

Confitera kycklingen - långkoka den i ugnen - då blir den mör och saftig!

(46)

Tapenadebakad gös

Luccioperca impanato al tapenade är det italienska namnet på denna enkla fiskrätt. Ugnsbakad gös med ett täckte av en klassisk tapenade.

(8)

Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana

En härligt lantlig kålsoppa med bönor och surdegsbröd

(26)

Matig kikärtssoppa med spenat

Kikärtssoppa serverad med krutonger och ringlad olivolja mättar fint.

(17)

Kyckling- och böngryta

Italiensk kycklinggryta med cannellinibönor - Pollo con brasato con fagiolo.

(22)

Fernandos toscanska bönsoppa

Bönsoppa på Fernandos vis med den fina smaken av salvia och tomat

(3)

Bön- och fänkålssoppa

Smakrik bönsoppa baserad på kidneybönor. Smaksatt med fänkål, fänkålsfrön och basilika.

(18)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.