Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Produktnyheter 2022
    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Produktnyheter 2022
    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Produktnyheter 2022
      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept Vintermat

    Recept på mat att laga på vintern när rotfrukter, pumpor och kål är i säsong. Mustiga grytor och rustika långkok.

    Risottomix Karl-Johansvamp med knaperstekt ostronskivling

    Nu är det enkelt att lyckas med en risotto! Risottomix med karl-johansvamp är mustig i smaken och passar fint med kött eller kyckling. Carnaroliriset gör att risotton bibehåller tuggmotstånd och gör risotton krämig.

    (2)

    (2)
    20min

    Lyxig charkbricka

    Det finns nästan inget mer välkomnande än en välkomponerad charkbricka! Passar lika bra serverad som lunch som en aptitretare innan middagen eller helt enkelt som ersättare till den lagade middagen - det är bara att öka mängden godsaker.

    (11)

    (11)
    20min

    Ugnsbakade morötter med Parmesan

    De här smakrika morötterna passar utmärkt till kött, fisk och kyckling. Vi har upptäckt att både barn och vuxna har svårt att sluta äta dem när de väl har smakat.

    (7)

    (7)
    40min

    Krossad frasig potatis

    De här frasiga potatisarna är inte bara ett tillbehör. De är så goda i all sin enkelhet och tar välförtjänt uppmärksamheten från det som serveras med dem. Passar bra tillsammans med fisk, kyckling och annat kött eller med en smakrik sallad.

    (11)

    (11)
    1tim 15min

    Tunna crostini med bönsalsa

    Tunna crostini med bönsalsa är perfekt som plock innan maten eller till minglet.

    (10)

    (10)
    30min

    Strozzapreti med aubergine och grönkål

    Strozzapreti med aubergine och grönkål är en härlig lättlagad vegetarisk pastarätt.

    (24)

    (24)
    45min

    Piadina med het bönröra

    Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Fyll bröd med bönröra och stek i stekpanna. Piadina passar att äta när och var du vill, inne som ute.

    (18)

    (18)
    20min

    Lammburgare

    Lammfärs är gott till det mesta - inte minst till smakrika lammburgare! Servera med bönsalsa för ett ännu matigare alternativ.

    (16)

    (16)
    30min

    Örtbröd

    Hembakat bröd är alltid det godaste! I denna variant smaksätts örtbrödet med parmesan och pesto. Passar utmärkt att servera till buffén eller skaldjur.

    (23)

    (23)
    2tim 5min

    Stekt svamp med pecorino

    Stekt svamp med pecorino passar som egen rätt tillsammans med bröd eller som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

    (19)

    (19)
    15min

    Pasta Mezze Maniche med svamp och tryffelsalami

    Snabblagad pasta med smak av svamp och tryffelsalami. Toppa med färskriven parmesanost. Passar både till vardag och fest.

    (36)

    (36)
    15min

    Risotto på svamp och spenat

    Risotto med karl-johansvamp och skogschampinjoner. Risotto är en klassisk italiensk rätt som får sin krämighet från riset. Passar extra bra att servera i höst.

    (36)

    (36)
    45min

    Stufato, italiensk gryta

    Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor och kikärtor. En god köttgryta tröttnar man aldrig på!

    (100)

    (100)

    Halloumi med svartkål och svamp

    En enkel och snabblagad rätt med halloumi och svartkål. Ge den extra sting med romescosås.

    (41)

    (41)
    30min

    Spaghetti alla Gricia

    Pasta alla gricia är en av de mest kända pastarätterna från Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva spaghettin. Lättlagat, smakrikt och gott!

    (61)

    (61)
    30min

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja extra vergine - en bättre dipp helt enkelt!

    (44)

    (44)
    10min

    Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan

    Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.

    (64)

    (64)

    Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

    Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

    (23)

    (23)
    2tim 10min

    Fyllda bifftomater

    Det här är ett vackert sätt att servera grönsaker och ris på till t ex grillad kyckling eller annat kött.

    (8)

    (8)
    45min

    Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

    Inte bara en utan hela tre olika sorters ost ingår i denna frasigt goda sandwich. Perfekt som mättande mellanmål, enkel lunch eller middag.

    (11)

    (11)
    15min

    Piadina med Pesto Piccante, mozzarella och örter

    Italienska brödet Piadina passar utmärkt att vika enligt TikTok-trenden. Värm brödet i stekpanna med lite olivolja och fyll med dina favoritsmaker.

    (17)

    (17)
    15min

    Zeta al forno

    Zeta al foZeta al forno är inspirerad av Tony Sopranos favorit ”Ziti al forno”. Är du ett ”Sopranosfan” eller ska bjuda ett fan - då är det här det bästa middagsvalet!

    (54)

    (54)
    2tim 10min

    Bön- och äppelsallad

    Vegetarisk och snabblagad sallad med fräscha smaker från äpple och blekselleri. Toppa med rostade valnötter för härligt krisp.

    (18)

    (18)
    15min

    Böngryta med salami piccante

    Mustig gryta med bönor och hetta från Salami Piccante med chili. Går att äta som den är eller tillsammans med kokt potatis eller ris.

    (22)

    (22)
    30min

    Krämig dippsås med chili och paprikapesto

    Snabb och enkel dippsås med viss hetta från chilipesto. Passar utmärkt till att dippa Zeta Tunna Crostini. Men passar också bra som tillbehör till grillat eller att doppa bröd i.

    (23)

    (23)
    5min

    Krämig dippsås med pesto

    Dipp som är snabb och enkel att göra. De passar perfekt till att dippa Zeta Tunna Crostini. Men såserna passar också bra som tillbehör till grillat, krämig dressing till sallad eller att doppa bröd i.

    (18)

    (18)
    5min

    Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

    Bakad fetaost, tomat och chili gör den trendiga och snabblagade pastarätten magiskt god. Enkel spaghetti som är krämig och har mycket smak.

    (234)

    (234)
    30min

    Piadina med fetaost och Pesto Piccante

    Piadina är ett klassiskt italienskt bröd som bakas på olivolja. Denna variant är med het pesto, fetaost och oliver. Utmärkt att servera till lunch eller mellanmål.

    (8)

    (8)
    20min

    Picklade bönor med rödlök

    Picklade sojabönor är ett utmärkt tillbehör till fisk, kött och kyckling. Snabbinläggningen som innehåller vinäger ger bönorna en fin och rundare smak.

    (12)

    (12)
    1tim 10min

    Julkrans med antipastispett

    Bjud på enkel och god antipasti som serveras fint på en julkrans gjord av doftande rosmarin. Passar utmärkt till glögg och julbord.

    (27)

    (27)
    15min

    Grönkålssallad med fetaost och granatäpple

    Grönkålssallad med mycket färg och smak. Passar utmärkt att servera som egen rätt eller som tillbehör på julbordet.

    (30)

    (30)
    20min

    Panettone med apelsinsallad och chokladkräm

    Panettone är en italiensk julkaka som är fylld med torkad söt frukt. Förekommer främst i Milano under jul och nyår och serveras ofta med söta och syrliga tillbehör.

    (11)

    (11)
    30min

    Pappardini med chilipesto och salami

    Äggpasta smaksatt med pesto piccante ger härligt sting. Pasta med salami och zucchini med citron som ger frisk smak till rätten.

    (82)

    (82)
    30min

    Svamptoast

    Svamptoast med läcker touch av vitlök under ett täcke av smält ost. Använd gärna svamp efter säsong för bästa smak.

    (39)

    (39)
    20min

    Gratinerad grönsakssoppa

    Mustig ostgratinerad grönsakssoppa med italienska smaker. Påminner om en klassisk löksoppa som kan serveras som både förrätt eller varmrätt.

    (29)

    (29)
    30min

    Picklade morötter och ingefära

    Med färdig snabbinläggning gjord på vitvinsvinäger är det enkelt att pickla grönsaker. I den här varianten med morot och ingefära. Passar fint i sallader eller som tillbehör.

    (15)

    (15)
    2tim 10min

    Piadina med pesto och oliver

    Piadina fylld med pesto och oliver, buffelmozzarella, parmesan och pinjenötter. Toppa med tomater och basilika. Piadina passar att äta när och var du vill.

    (31)

    (31)
    15min

    Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

    Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med prosciutto cotto, buffelmozzarella, parmesan, tomatpuré och oregano. Piadina passar att äta när och var du vill, inne som utemat.

    (51)

    (51)
    15min

    Kycklingsoppa med pasta Maccaronetti

    Smakrik kycklingsoppa med pasta maccaronetti och grönsaker. Perfekt som en vardagssoppa under höst och vinter.

    (100)

    (100)
    40min

    Spaghetti med savoykål och bönor

    En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

    (238)

    (238)
    25min

    Linsgryta med tomat och fetaost

    Mustig och snabblagad linsgryta som toppas med fetaost. En mycket god vegetarisk middag mitt i veckan.

    (803)

    (803)
    15min

    Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

    Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

    (29)

    (29)
    25min

    Lyxig mac'n cheese på Maccaronetti

    Zetas tolkning på mac'n cheese på vår smakrika svampcrème med tryffelsmak tillsammans med Maccaronetti. En snabblagad, lite lyxigare vardagsrätt.

    (158)

    (158)
    20min

    Grynotto med rostad pumpa

    Variant på risotto men med olika gryner. Tillsammans med rostad pumpa, parmesan och vitlöksstekt svamp blir det en härlig rätt med mycket smak.

    (9)

    (9)
    45min

    Sötpotatis i ugn med fetaost

    Sötpotatis med fetaost och chili är en perfekt kombination av smaker, sött, salt och lite kryddigt. Passar lika bra som tillbehör som egen vegetarisk rätt.

    (495)

    (495)
    45min

    Tonfisksås med Linguine

    Tonfisksås med linguine med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

    (100)

    (100)
    25min

    Apelsin- och fänkålssallad med rödlök och gröna oliver

    En solig och snabblagad sallad med apelsin, fänkål och cerignolaoliver. God som den är, som tillbehör eller på buffén.

    (30)

    (30)
    10min

    Vegetarisk pastagratäng med zucchini

    Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.

    (226)

    (226)
    45min

    Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

    En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

    (79)

    (79)
    50min

    Sardellrisotto med oliver, citron och rostad mandel

    En krämig och smakrik sardellrisotto med oliver, tomat, citron och rostad mandel. Med härliga italienska smaker blir det en festlig rätt, både till vardag och helg.

    (31)

    (31)
    45min

    Pasta Maccaronetti Bolognese

    Pasta Maccaronetti Bolognese med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.

    (127)

    (127)
    50min

    Söta krustader x 3

    Små efterrätter i vackra krustader med mascarponekräm i 3 olika smaker; citron, choklad/kaffe och kola.

    (58)

    (58)
    20min

    Tryffelsalami med parmesankräm

    Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller antipasti som du snabbt förbereder.

    (196)

    (196)
    10min

    Focaccia med rosmarin och oliver

    Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

    (233)

    (233)
    2tim 30min

    Tiramisù med hallonsås

    Tiramisù är en klassisk italiensk dessert, i den här varianten med hallonsås och färska bär. God efterrätt som kan serveras vid alla tillfällen.

    (66)

    (66)
    1tim 30min

    Spaghetti pesto

    Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

    (88)

    (88)
    15min

    Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

    Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

    (35)

    (35)
    50min

    Italiensk chokladtårta med svarta bönor

    En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

    (163)

    (163)
    1tim

    Äppelmuffins med kanel och kardemumma

    Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

    (52)

    (52)
    45min

    Spaghetti med soltorkade tomater, sardeller och stekt bröd

    En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.

    (79)

    (79)
    20min

    Lax med ris på baljväxter

    Ris på röda linser & gröna ärter med grönsaker tillsammans med stekt lax. Med kapris, sockerärtor och ris av baljväxter blir det en perfekt rätt i vardagen

    (19)

    (19)
    20min

    One pot pasta med grönsaker

    Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta - one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

    (69)

    (69)
    15min

    Ratatouille med italienska smaker

    En enkel och smakrik ratatouille med italienska smaker och fetaost. Perfekt som tillbehör eller till buffébordet

    (93)

    (93)
    50min

    Frittata på grönkål och spaghetti

    En härlig variant på frittata med grönkål och spaghetti. Perfekt att snabbt laga till när du har lite kall pasta kvar från dagen innan.

    (61)

    (61)
    20min

    Vintersallad med gorgonzola och valnötter

    En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bra bas på ris av kikärtor som gör den mer mättande och med pigga inslag av granatäpple.

    (44)

    (44)
    25min

    Rostad blomkålssoppa med gremolata

    Soppa med rostad blomkål och potatis med god knaprig topping av ugnsrostade kikärtor á la gremolata. En värmande, smakrik soppa med spännande tillbehör.

    (73)

    (73)
    45min

    Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

    En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

    (11)

    (11)
    35min

    Chutney på soltorkade tomater

    En smakexplosion som passar utmärkt på ostbrickan tillsammans med en vällagrad parmesanost. Pinjenötterna tillför en härlig konsistensbrytning.

    (5)

    (5)
    1tim 30min

    Vispad ricotta med vinkokta fikon

    En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

    (34)

    (34)
    45min

    Krustader med gorgonzolaröra och rostade vindruvor

    Utmärkt plockmat till festen! Sältan i gorgonzolan passar perfekt med sötman från ugnsrostade vindruvor. Imponera på vännerna med denna smakexplosion.

    (74)

    (74)
    20min

    Friterade grönsaker med sardelldipp

    Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!

    (23)

    (23)
    30min

    Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese

    Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese med riven, stekt halloumi. Sältan passar bra med sötma från tomater. Snabb, smakrik rätt till vardag och helg!

    (155)

    (155)
    30min

    Dadlar med Manchego och rostade mandlar

    Dadlar med lagrad ost som blir till härliga små munsbitar och perfekta att bjuda på som tilltugg eller småplock.

    (35)

    (35)
    25min

    Bresaola med parmesan och nötter

    Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

    (106)

    (106)
    10min

    Chili con carne med fetaoströra

    Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra.

    (41)

    (41)
    3tim 30min

    Siciliansk apelsinsallad

    Siciliansk apelsinsallad som toppas med mandel, granatäpple och mynta. Smaksätt med olivolja.

    (48)

    (48)
    20min

    Tryffelsnurror med chark och frukt

    Tryffelsnurror som serveras med Prosciutto crudo, Salame Milano melon, färska fikon och bär.

    (67)

    (67)
    30min

    Toskansk soppa med salsiccia

    Ribollita är en toskansk soppa, i den här varianten med färsk salsiccia, gryner och crostini. Enkel och god kålsoppa med mycket smak.

    (48)

    (48)
    50min

    Ugnsgrillad kyckling med örttomater

    Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

    (24)

    (24)
    1tim

    Krispig örtlax med tomatsås

    Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

    (15)

    (15)
    40min

    Calzonepirog med spenat och salami

    Calzonepirog med spenat och salami, grillade paprikor och krämig mozzarella. Perfekt för utflykten.

    (9)

    (9)
    1tim 30min

    Gulaschsoppa

    Gulaschsoppa med plommontomater, kummin och mejram är mustig och mättande. Servera med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

    (69)

    (69)
    1tim

    Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

    Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm, snabblagad och god med mjuk smak som lyfts av färsk basilika.

    (114)

    (114)
    20min

    Parmesangratinerade svartrötter

    Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

    (27)

    (27)
    40min

    Ugnsbakad kyckling

    Confitera kycklingen - långkoka den i ugnen - då blir den mör och saftig!

    (78)

    (78)
    2tim

    Tapenadebakad gös

    Luccioperca impanato al tapenade är det italienska namnet på denna enkla fiskrätt. Ugnsbakad gös med ett täckte av en klassisk tapenade.

    (18)

    (18)
    30min

    Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana

    En härligt lantlig kålsoppa med bönor och surdegsbröd

    (36)

    (36)
    1tim

    Matig kikärtssoppa med spenat

    Kikärtssoppa serverad med krutonger och ringlad olivolja mättar fint.

    (23)

    (23)
    35min

    Kyckling- och böngryta

    Italiensk kycklinggryta med cannellinibönor - Pollo con brasato con fagiolo.

    (36)

    (36)
    30min

    Fernandos toscanska bönsoppa

    Fernandos toscanska bönsoppa med fin smak av salvia och tomat. Soppan toppas med vita bönor och krispiga krutonger.

    (8)

    (8)
    30min

    Bön- och fänkålssoppa

    Smakrik bönsoppa baserad på kidneybönor. Smaksatt med fänkål, fänkålsfrön och basilika.

    (26)

    (26)
    30min

    Spaghetti all’Amatriciana

    Spaghetti all’Amatriciana - traditionell italiensk pastasås med ursprung i den italienska byn Amatrice.

    (49)

    (49)
    30min

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept Vintermat
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad