Svamprisotto med tryffelolja och parmesanost

RÖSTA PÅ RECEPTET (467)

(467)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 13 ingredienser

En enkel risotto med extra god smak av svamp och tryffelolja.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
färska champinjoner grovt rivna på rivjärn
2 st
schalottenlökar finhackade
1 st
vitlöksklyfta finhackad eller riven
3 dl
Zeta Casa Di Luca Carnaroliris
eller
Zeta Casa Di Luca Arborioris
eller
torrt vitt vin
1-1 1/2 liter
varm hönsbuljong
salt
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (467)

(467)

Vad tycker du?

7 kommentarer

Nyår förrätt

Hej, denna funkar bra att göra dagen innan? Och bara värma upp vid servering?
Tänkte göra denna i parmesanchips🤩👍🏽

Anna Mellberg

Hej! En risotto smakar alltid bäst när den är nylagad. Riset drar åt sig vätska, sväller och blir mjukare om du låter den stå över natten i kylskåp- det blir helt enkelt en helt annan rätt upplevelsemässigt. Om du sparar risotto är det absolut godast att göra ”Arancini” stekta risottobollar av det. Receptet hittar du på här på zeta.nu
Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Jossan

Känns som att beskrivningen bara är halv. När ska man tillsätta parmesan och tryffelolja?

Zeta

Hej Jossan! Tack för din kommentar på vår hemsida, du har rätt, en del av beredningstexten för ”Svamprisotto med tryffelolja och parmesan” hade fallit bort men nu har vi rättat till den. Hoppas du provar receptet. God spis!