Svamprisotto med tryffelolja och parmesanost

RÖSTA PÅ RECEPTET (453)

(453)

RÖSTA PÅ RECEPTET (453)

(453)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En enkel risotto med extra god smak av svamp och tryffelolja.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
färska champinjoner grovt rivna på rivjärn
2 st
schalottenlökar finhackade
1 st
vitlöksklyfta finhackad eller riven
eller
torrt vitt vin
1-1 1/2 liter
varm hönsbuljong
salt
svartpeppar

Gör så här

7 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (453)

(453)
Tack!

Nyår förrätt

Hej, denna funkar bra att göra dagen innan? Och bara värma upp vid servering?
Tänkte göra denna i parmesanchips🤩👍🏽

Anna Mellberg

Hej! En risotto smakar alltid bäst när den är nylagad. Riset drar åt sig vätska, sväller och blir mjukare om du låter den stå över natten i kylskåp- det blir helt enkelt en helt annan rätt upplevelsemässigt. Om du sparar risotto är det absolut godast att göra ”Arancini” stekta risottobollar av det. Receptet hittar du på här på zeta.nu
Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Jossan

Känns som att beskrivningen bara är halv. När ska man tillsätta parmesan och tryffelolja?

Zeta

Hej Jossan! Tack för din kommentar på vår hemsida, du har rätt, en del av beredningstexten för ”Svamprisotto med tryffelolja och parmesan” hade fallit bort men nu har vi rättat till den. Hoppas du provar receptet. God spis!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco