Recept från Zeta. Svamprisotto_med_tryffelolja_och_parmesanost_st

Svamprisotto med tryffelolja och parmesanost

En enkel risotto med extra god smak av svamp och tryffelolja.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek svampen i olivolja på hög värme tills den fått fin gyllenbrun färg.

Tillsätt lök, vitlök och ris.

Sänk värmen och fräs ytterligare någon minut.

Häll på vinet och låt det koka in.

Späd sedan med varm buljong, lite i taget och låt risotton sjuda under ständig omrörning ca 18 minuter.

Riset sak ha en liten kärna och risotton ska vara ganska blöt. Dra bort kastrullen från värmen när riset känns färdigt (det ska vara ett visst tuggmotstånd kvar).

Rör i den rivna parmesanosten, späd med ytterligare lite buljong, en risotto ska vara ganska lös.

Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Servera!

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.