Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skiva fänkålen i tunna skivor.

Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull.

Fräs fänkålen ihop med fänkålsfröna.

Tillsätt vinet och låt sjuda i 5–10 minuter under lock.

Tillsätt bönorna och buljongen.Låt sjuda ytterligare några minuter.

Ta bort lite av bönorna och fänkålen. Ställ åt sidan.

Häll allt som är kvar i kastrullen i en mixer och kör till en jämn smet.

Tillsätt basilikabladen mot slutet.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med de hela bönorna och fänkålen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Strö över lite färskriven parmesan.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.