Cocotter m nässlor och ägg

Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 175 grader.

Smörj fyra små ugnsfasta formar med olivolja.

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs schalottenlök och vitlök mjuk.

Tillsätt nässlor, spenat eller grönkål och vatten. Fräs 6-8 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.

Lägg över i formarna och strö över parmesanen.

Knäck ner ett ägg i varje form. Gratinera mitt i ugnen 15-20 min, eller tills ägget stannat.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.