Spaghetti all’Amatriciana

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Spaghetti all’Amatriciana är en rätt med ursprung i den italienska byn Amatrice. Pastan serveras med mustig tomatsås gjord på tomater och guanciale eller pancetta.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta Casa Di Luca Spaghetti, á 400 g
1 frp
1 frp
1 st
finhackad gul lök
2 frp
konserverade körsbärstomater
salt och svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)

Vad tyckte du om receptet?

9 kommentarer

Maja

God, mitt tips är att ersätta den ena av burkarna konserverade körsbärstomater med färska (svenska under säsong). Tycker färska körsbärstomater adderar lite mer sötma och även en extra krämighet till såsen. 🙂

Anna Mellberg

Hej Maja! Det låter som ett väldigt bra tips! Hälsningar från Zetas provkök

Jacob

Vad ska man tillsätta tomaterna och vinet till? Ska tomaterna och vinet tillsättas till löken? Står sen att man ska vända ner pancetta och löken.

Anna Mellberg

Hej Jacob! Vi håller med om att instruktionerna till den här pastasåsen var röriga. Vi har nu skrivit om texten så att den är korrekt och följer alla steg i receptet. Hälsningar Zetas provkök

Ebba Tilander

Den var jätte god värt att göra igen till familjen en lördag

Ola

Skulle gärna vilja veta hur mkt 2 pkt körsbärstomater är?

Anna Mellberg

Hej Ola! Förpackningarna med körsbärstomaterna brukar innehålla 390-400 g, detta beroende på vilket märke du väljer. Lycka till med såsen, hälsar vännerna på Zeta

Kalle

Kan man ha grädde eller kanske lite kräm fraiche i såsen?

Emma Olsson

Hej Kalle,
I det klassiska italienska receptet innehåller det ingen grädde, men det är alltid en smaksak. Återkom gärna till oss hur det blev 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco