Spaghetti all’Amatriciana

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Spaghetti all’Amatriciana är en rätt med ursprung i den italienska byn Amatrice. Pastan serveras med mustig tomatsås gjord på tomater och guanciale eller pancetta.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta Casa Di Luca Spaghetti, á 400 g
1 frp
1 frp
1 st
finhackad gul lök
2 frp
konserverade körsbärstomater
salt och svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)

Vad tyckte du om receptet?

11 kommentarer

Mike

Ni glömde pancetta i ’gör så här’
Själv tog jag ett paket bacon och fräste, och la sen i köttet (som jag hade bytt mot vildsvinskarré)
Fråste sedan löken i bacon/Vildsvinsfettet, tillsatte övriga ingredienser och körde vidare.
Jösses vad gott det blev.
Et glas apassimento funkar bra till……😁

Anna Mellberg

Hej Mike! Så underbart att du fick en härlig smakupplevelse. Du verkar ju ha uppfunnit ett helt nytt recept- sånt är alltid roligt att ta del av. Vi har inte glömt pancettan i instruktionen- vi skriver att du kan välja guanciale eller pancetta i ingrediensförteckningen. Du steker dessa på samma sätt. Lycka till i köket, vi hörs kanske snart igen! Trevlig helg önskar vännerna på Zeta

Maja

God, mitt tips är att ersätta den ena av burkarna konserverade körsbärstomater med färska (svenska under säsong). Tycker färska körsbärstomater adderar lite mer sötma och även en extra krämighet till såsen. 🙂

Anna Mellberg

Hej Maja! Det låter som ett väldigt bra tips! Hälsningar från Zetas provkök

Jacob

Vad ska man tillsätta tomaterna och vinet till? Ska tomaterna och vinet tillsättas till löken? Står sen att man ska vända ner pancetta och löken.

Anna Mellberg

Hej Jacob! Vi håller med om att instruktionerna till den här pastasåsen var röriga. Vi har nu skrivit om texten så att den är korrekt och följer alla steg i receptet. Hälsningar Zetas provkök

Ebba Tilander

Den var jätte god värt att göra igen till familjen en lördag

Ola

Skulle gärna vilja veta hur mkt 2 pkt körsbärstomater är?

Anna Mellberg

Hej Ola! Förpackningarna med körsbärstomaterna brukar innehålla 390-400 g, detta beroende på vilket märke du väljer. Lycka till med såsen, hälsar vännerna på Zeta

Kalle

Kan man ha grädde eller kanske lite kräm fraiche i såsen?

Emma Olsson

Hej Kalle,
I det klassiska italienska receptet innehåller det ingen grädde, men det är alltid en smaksak. Återkom gärna till oss hur det blev 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...