Spaghetti all’Amatriciana

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spaghetti all’Amatriciana - traditionell italiensk pastasås med ursprung i den italienska byn Amatrice.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
1 frp
Pancetta, á 160 g
1 st
gul lök, finhackad
2 frp
Zeta Körsbärstomater
salt
svartpeppar
Till servering
1 bit

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)
Tack!

Tony

Nej, jag tycker det är fel på ert Amatriciana recept.

Ingen persilja, inte plommontomater, inte körsbärstomater, ingen lök, ingen vitlök, ingen parmesan!

Amatriciana innehåller BARA: Hela San Marzano tomater, pecorino, griskind, salt och peppar och vitt vin!

Emma Olsson

Hej Tony,
Det låter som ett gott klassiskt recept på Amatriciana. Det testar vi att provlaga nästa gång.
Hälsningar
Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.