Spaghetti all’Amatriciana

RÖSTA PÅ RECEPTET (85)

(85)

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Spaghetti all’Amatriciana är en rätt med ursprung i den italienska byn Amatrice. Pastan serveras med mustig tomatsås gjord på tomater och guanciale eller pancetta.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta Casa Di Luca Spaghetti, á 400 g
1 frp
1 frp
1 st
finhackad gul lök
2 frp
konserverade körsbärstomater
salt och svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (85)

(85)

Vad tyckte du om receptet?

7 kommentarer

Jacob

Vad ska man tillsätta tomaterna och vinet till? Ska tomaterna och vinet tillsättas till löken? Står sen att man ska vända ner pancetta och löken.

Anna Mellberg

Hej Jacob! Vi håller med om att instruktionerna till den här pastasåsen var röriga. Vi har nu skrivit om texten så att den är korrekt och följer alla steg i receptet. Hälsningar Zetas provkök

Ebba Tilander

Den var jätte god värt att göra igen till familjen en lördag

Ola

Skulle gärna vilja veta hur mkt 2 pkt körsbärstomater är?

Anna Mellberg

Hej Ola! Förpackningarna med körsbärstomaterna brukar innehålla 390-400 g, detta beroende på vilket märke du väljer. Lycka till med såsen, hälsar vännerna på Zeta

Kalle

Kan man ha grädde eller kanske lite kräm fraiche i såsen?

Emma Olsson

Hej Kalle,
I det klassiska italienska receptet innehåller det ingen grädde, men det är alltid en smaksak. Återkom gärna till oss hur det blev 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta