Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skölj bönorna och låt rinna av.

Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftan.

Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull och lägg i lökhacket och tillsätt salviabladen.

Svetta löken på svag värme utan att den tar färg.

Lägg i bönorna, tomatpurén och buljongen.

Värm på svag värme så bönorna inte kokar sönder.

Salta och peppra.

Ta ut lite av bönorna och kör resten med handmixer eller i matberedare till en krämig soppa.

Servera med brödkrutonger, de omixade bönorna och avsluta med att ringla en god olivolja över.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips ”Soffritto” kallas den bas på olivolja och grönsaker som används i det italienska köket till soppor, grytor, köttfärssåser med mera. Normalt ingår vitlök, morötter och selleri. Till en soffritto di cipolla, används bara lök och vitlök.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.