Zeta Fuet
Lufttorkad spansk salami med ursprung i Katalonien. Fuet är katalanska och betyder ”piska” vilket beskriver den långa smala formen på salamin. Den har en relativt grov textur och är milt smaksatt med vitt vin och svartpeppar. Den är stoppad i naturtarm och överdragen med ett naturligt mögel. Torkningen pågår i 15 dagar vilket ger en mjäll och smakrik korv. Fuet är perfekt på charkbrickan, som drinktilltugg, snack, i en sallad, pastarätt eller på pizzan.
Ingredienser | Kött av gris* 94%, salt, maltodextrin, dextrin, dextros, aromer. kryddor, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250, mögelkultur. Stoppad i naturtarm från gris. Till 100 g färdig produkt har 176 g kött använts. *Fött, uppfött och slaktat i Spanien. |
Avrunnen vikt | g |
Förvaring oöppnad förpackning | Förvaras mörkt och svalt, max +18 °C. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning förvaras i kylskåp och håller i ca 2 dagar. |
Näringsvärden | Energi 1746 kJ, 421 kcal Fett 33 g Kolhydrat 0,9 g Protein 30 g Salt 4,1 g |