Zeta Fuet
Lufttorkad spansk salami med ursprung i Katalonien. Fuet är katalanska och betyder ”piska” vilket beskriver den långa smala formen på salamin. Den har en relativt grov textur och är milt smaksatt med vitt vin och svartpeppar. Den är stoppad i naturtarm och överdragen med ett naturligt mögel. Torkningen pågår i 15 dagar vilket ger en mjäll och smakrik korv. Fuet är perfekt på charkbrickan, som drinktilltugg, snack, i en sallad, pastarätt eller på pizzan.
Ingredienser | Fläskkött*, salt, dextros, svartpeppar, antioxidationsmedel E316, konserveringsmedel E252 och E250, färgämne E120. Till 100 g färdig produkt har 176 g kött använts. * Fött, uppfött och slaktat i Spanien. |
Avrunnen vikt | g |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Förvaras mörkt och svalt, max 18 °C. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp och håller i ca 2 dagar. |
Näringsvärden | Energi 1746 kJ, 421 kcal Fett 33 g Kolhydrat 0,9 g Protein 30 g Salt 4,1 g |