Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

(0)

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt att dela på eller som ett tillbehör till grillat.

(0)

Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Lyxig pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

(1)

Grillad halloumi med coleslaw

Perfekt grillad halloumi med hemmagjord coleslaw.

(0)

Halloumiburgare med grönsaker och tillbehör

Halloumiburgare med morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.

(0)

Inlagda grönsaker och svamp

Inlagda grönsaker och svamp varvade med citron och färska örter. Passar utmärkt som tillbehör eller som tilltugg.

(0)

Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

(3)

Tramezzini med het tonfiskröra

Tramezzini – italiensk trekantsmörgås med krämig tonfiskröra med smak av soltorkade tomater och chili.

(5)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(3)

Varma smörgåsar med parmesan och bönröra

Varma smörgåsar med riven parmesan och en bönröra med vitlök och örter.

(3)

Kikärtspannkakor med getost och honung

Italienska Farinata – små kikärtspannkakor med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

(1)

Italiensk Gino med mascarponekräm

Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

(4)

Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

(3)

Bröd med olivolja

Ett gott bröd som doppas i en god olivolja är ett perfekt sätt att starta måltiden eller bjuda på som tilltugg.

(4)

Crostini med svamp- och tryffelcrème

Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med solkyssta körsbärstomater, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

(9)

Tryffelburrata med långbakade tomater

Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

(6)

Spaghetti med svamp och tryffelcrème

Tryffeldoftande, vegetarisk spaghetti med nystekta skogschampinjoner och parmesan.

(8)

Sparrissallad med lax och mozzarella

Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

(6)

Rosébalsammarinerade bär med mascarponekräm

Färska bär i marinad av rosébalsamvinäger som serveras med en söt mascarponekräm. Perfekta att förbereda och severa på en buffé eller middag.

(9)

Rosévinägerpicklad blomkål

Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

(5)

Karamelliserad schalottenlök

Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

(3)

Citronmarinerad zucchini

Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.

(12)

Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris

Knaperstekt lax med saffransdoftande fänkål med vitt vin. Passar både till vardag och fest.

(3)

Saffransfräst fänkål

Fräst fänkål som har fått smak av saffran och vitt vin. Perfekt att servera till fisk, kyckling eller som som en del av en buffé.

(3)

Tomatbrässerad kyckling med rosmarin

Saftig kyckling som brynts hastigt och som sedan fått koka med tomatsåsen med vitt vin och rosmarin. Serveras med ungsrostade potatisar.

(12)

Minipizza Napoletana

Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

(5)

Krämig fisksoppa

Smakrik och krämig fisksoppa med solmogna tomater, grillad paprika och torsk. Toppas med en färsk örtolja

(9)

Stekt gnocchi med kyckling i tomatsås

Gnocchi är små goda potatiskuddar, goda att steka och servera med mör kyckling i mustig tomatsås.

(16)

Ugnsgrillad kyckling med örttomater

Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

(4)

Chokladmousse med amaretto

Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

(13)

Pasta Arrabiata med linser

Pasta arrabiata, den "arga" pastan. Het pastarätt med chili, solmogna tomater, ekologiska linser.

(16)

Pastagratäng med chorizo

Snabblagad gratäng med smakrik spansk chorizo, krispigt osttäcke och finhackad persilja.

(0)

Krispig örtlax med tomatsås

Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

(1)

Fisk- och skaldjursgryta med saffran

En klassisk fiskgryta med tomat och saffran.

(7)

Fikonmarmelad med hallonbalsamico

Hemmagjord sötsyrlig marmelad med fikon, muscovadosocker och hallonbalsamico. Perfekt att servera till ostbickan.

(1)

Calzonepirog med spenat och salami

Inbakad calzonepizza med färsk spenat, italiensk salami, grillade paprikor och krämig mozzarella. Perfekt för utflykten.

(1)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. En utmärkt att bjuda påsom förrätt

(2)

Bresaolasallad med krämig dressing och pinjenötter

Sallad med italienska charkuterier, krämig ostdressing och rostade pinjenötter.

(1)

Gulaschsoppa

En mustig gulashsoppa med plommontomater, kummin och mejram. Serveras med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

(4)

Pasta Bolognese

Bolognese är en av de klassiska såserna till pasta. Ofta kokad på högrev men blir också supergott gjord på nötfärs.

(7)

Soppa med örter och rostad Jamon Serrano

Soppa som är smakrik och fyllig med krispiga chips av spansk skinka och bröd krutonger.

(3)

Delizie med prosciutto cotto

Delizie är en god och enkel gratäng med mascarpone, prosciutto, parmesan och smakrik tomatsås.

(10)

Pappardelle med het chorizo

Pappardelle är en bredbandig pasta som passar utmärkt i en smakrik tomatsås med het chorizo.

(9)

Italienskt bröd med rosmarin

Knaprigt och gott italienskt bröd med härlig doft av rosmarin. Servera med inlagda grönsaker, röror och salami.

(12)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(7)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(2)

Filoncini med italiensk prosciutto

Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

(4)

Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

(43)

Prosciutto di Parma med parmesanost

Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

(6)

Chiligryta med chorizo

Het och kryddstark chiligryta med nötkört och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

(11)

Grillad chorizo fresco med paprikasås

Grillad chorizo fresco med saltkokt potatis och paprikasås. Enkelt och mättande.

(0)

Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.

(22)

BBQ sås

Klassisk barbequesås med vitlök, ingefära, tomatpure, muscovadosocker och och rödvinsvinäger. Bra sås till revbensspjäll, pulled pork, hamburgare eller att marinera nötkött i.

(0)

Linssallad med knaprig chorizo och mynta

Matig linssallad med spanska chorizo vars hetta bryts av fint av fräschören hos mynta.

(0)

Ciabatta med prosciutto cotto

Italiensk smörgås, ciabatta med kokt italiensk skinka och pepprig rucola. Perfekt på picknick eller som ordentlig frukost eller lunch.

(2)

Spansk pizza med chorizo och grillad paprika

Pizza med spansk hetta från chorizo och en fin sötma från den grillade paprikan. Passar utmärkt som tilltugg för flera eller som en huvudrätt på tu man hand.

(0)

Pizzapinnar

Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

(11)

Pizza Diavolo

Diavolo är en pizza med hetta. För extra styrka ringla Zeta Chiliolja över.

(5)

Pizzapiroger med champinjoner och ost

Inbakade små pizzor i form av varma piroger som doftar fantastiskt och bjuder på härliga italienska smaker. Servera på en buffé eller på en picknick.

(0)

Brunchpizza

Magnifik pizza med många smaker.

(1)

Pizza Margarita

Klassisk enkel pizza med smakrik tomatsås och krämig buffelmozzarella. Avnjut den som den är addera din favorit toppning.

(0)

Minicalzone med mozzarella och salami

Små calzonepizzor blir nästan som en pirog. Gott som tilltugg eller på picknick

(1)

Pizza Bussola

Räkpizza med kokt skinka och rucola. Toppingen läggs på efter gräddning för bästa smakupplevelse.

(0)

Dessertpizza med färska bär och vit choklad

Efterrättspizza med söta bär och vit choklad. Utmärkt att bjuda på vid festliga tillfällen.

(1)

Minipizzor med chévre och grillad paprika

Minipizzor där den milda grillade paprikan smakar utsökt tillsammans med chévreosten. En pizza perfekt som förrätt eller tilltugg.

(0)

Tomatpizza

Enkel och klassisk pizza med färska tomater och mozzarella. Perfekt att servera när man är många.

(0)

Pizza med bresaola och aubergine

Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.

(1)

Pizza Capricciosa

En klassisk pizza med skinka och mozzarellaost. Perfekt som fredagsmiddag eller som tilltugg uppskuren i många bitar.

(3)

Pizza ai Funghi

Pizza med svamp och krämig mozzarella. Skiva svampen tunt så att den blir ordentligt grillad i ugnen - då kommer den goda svampsmaken fram och gör pizzan fantastisk god.

(1)

Pizza Bianca

En klassisk vit pizza med ost och vitlök. Äts med fördel som den är eller toppas men grönsaker, skinka eller salami och några toppar vit tryffelolja.

(0)

Minipizzor med gorgonzola och fikon

Små pizzor med mycket smak som passar utmärkt att servera som tilltugg eller vickning.

(0)

Den ultimata charkbrickan

Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Kombinera som du vill och addera goda oliver, kapris och marinerade grönsaker efter tycke och smak. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

(15)

Grilla entrecote med rökt glaze

En fyllig glaze som ger entrecote en härlig smak med rökiga toner.

(2)

Grillad gösfilé med bönbearnaise

Grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord på bönor.

(1)

Bönbearnaise

Krämig variant av bearnaisesås gjord med bönor. Passar utmärkt till grillat.

(2)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(1)

Picklad rödlök

Picklad rödlök är ett perfekt tillbehör till kött, kyckling, fisk och vegetariskt. Kan ätas redan efter en timme eller två men löken kan läggas in ett par dagar i förväg om man vill.

(10)

Italiensk kalvgryta Spezzatino

Spezzatino di vitello. En italiensk kalvgryta från norditalien som sköter sig själv på spisen och perfekt att laga om man har många gäster. Passar bra både till vardags och till fest.

(19)

Melanzane alla parmigiana

Italiensk vegetarisk auberginegrätang med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.

(1)

Italienska minipizzor med prosciutto crudo

Hembakta minipizzor med smak av mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg såväl till fest som till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

(4)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(0)

Crostini med borlotticrème

Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(7)

Italienska piroger

Frasigt friterade piroger med ost, lätt soltorkade tomater och färska örter. Passar utmärkt som festliga småplock eller som en del av en lyckad buffé. I Italien kallar man dessa piroger Panzerotti.

(9)

Toskansk farrosoppa

Festlig toskansk soppa med grönsaker, farrogryn och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(7)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(7)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(8)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(18)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(4)

Olivpanerad torsk med blomkålspuré

Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

(5)

Rostade vaxbönor med mandel

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

(4)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(2)

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

(2)

Långbakade tomater

Cocktailtomater får en härligt mustig sötma efter en längre tid i ugnen. Passar perfekt som tillbehör till fisk, kyckling eller en bit kött.

(3)

Italiensk Millefoglie med mascarpone, citron och jordgubbar

Klassisk italiensk tårta. Spröda kexbottnar varvade med mascarponekräm, citron och jordgubbar ger en sötsyrlig tvist.

(7)

Grillade fetaostknyten med örter

Fetaost blir härligt mjuk av värme och tillsammans med de färska örterna får osten en ljuvlig smak.

(5)

Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

Kycklingfiléer fyllda med en blandning av feta, soltorkade tomater och basilika lindade i prosciutto. Smakar utmärkt med ugnsstekt potatis eller en bönsallad.

(13)

Pennette Rigate med broccoli, kyckling och pesto

Snabb och lättlagad italiensk pasta med kyckling, broccoli och pesto.

(9)

Spaghetti med fänkål och kräftor

Pasta med en smakrik kombination av fänkål och kräftor. För extra sting tillagas fänkålen med vitlök och chili som sedan blandas ihop med spaghettin och kräftstjärtarna.

(7)

Pasta Sugo Finto

God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.

(31)

Rotfrukter i ugn med stekt halloumi

Sältan från halloumin och sötman från de ugnsrostade grönsakerna gör detta till ett gott tillbehör till kött eller fågel, men god och mättande också som egen, vegetarisk rätt.

(2)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.