Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Sök recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla recept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och många andra härliga recept från medelhavsköket.

    Populära kategorier

    • Pinsa

    • Pasta

    • Kyckling

    • Pizza

    • Vegetarisk

    Mascarpone med pocherad rabarber och Cantucci

    Det här är en fräsch och pigg dessert med frisk mascarponekräm, rabarber som pocheras i prosecco och knapriga mandelskorpor. Den går utmärkt att förbereda i förväg, men vänta med att lägga upp den i serveringsglasen till strax innan servering för att bibehålla skorpornas knaprighet.

    (7)

    (7)
    40min

    Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

    Vår lyxigaste variant av pinsa som passar perfekt dagar då det ska firas lite extra eller dagar då humöret inte är på topp och det behövs en humörhöjare. Skär upp i mindre bitar och servera som tilltugg till immande kallt bubbel innan middagen eller unna dig en hel alldeles själv. Ett som är säkert är att det alltid är gott med den krämiga friska citronmascarponen och den salta rommen i kombination med det krispiga brödet. Se alla recept på Pinsa

    (124)

    (124)
    15min

    Pasticciata - krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

    Klassisk italiensk pasta med krämighet från mascarpone och mustig smak från tomat och salsiccia. Toppa med riven parmesanost och finhackad bladpersilja.

    (261)

    (261)
    30min

    Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

    Pinsa är ett mellanting mellan pizza och focaccia. Den här varianten med söt mascarponekräm, färska sommarbär och frisk mynta smakar ljuvligt. Skär upp i mindre bitar och bjud som efterrätt. Se alla recept på Pinsa

    (35)

    (35)
    15min

    Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

    En underbar rätt med kyckling där vi får krämighet från mascarpone och fin syra från citronen. Det här är en rätt som får smaklökarna att jubla! Vi rekommenderar att du serverar maträtten med nykokt pasta eller ris.

    (222)

    (222)
    30min

    Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

    Krämigt god och lättlagad röding med örtig pesto blir en lyxig rätt som inte kräver så mycket tid i köket. Perfekt att göra nästa gång du har gäster över på middag.

    (35)

    (35)
    45min

    Krämig mascarponedipp med vitlök, örter och oliver

    Den här krämiga och örtiga färskosten passar som tilltugg till fördrinken eller som ett gott litet mål att dela med goda vänner, kollegor eller familj en helt vanlig eftermiddag. Snabbt, enkelt och försvinnande gott!

    (36)

    (36)
    10min

    Rabarberkompott med mascarponekräm och mandelcrunch

    Alla som älskar rabarber räcker upp en hand! Den syrliga rabarbern som faktiskt är en grönsak blir ljuvlig tillsammans med fluffig mascarpone och knapriga mandelkakor. Rabarberkompott som blir över är god att äta till frukostyoghurt eller på rostat bröd.

    (42)

    (42)
    40min

    Proseccoinkokt nektarin med seg pistagemaräng, citronkräm, mynta och syrlig mascarpone

    En dessert med nektarin, pistagemaräng, citronkräm och mascarpone passar fint till friska italienska bubblor.

    (13)

    (13)
    1tim

    Pasta Vongoloni med skaldjur och mascarpone

    Krämig äggpasta med skaldjur och italienska smaker. Utmärkt att servera vid finare tillfällen när man vill bjuda på något extra.

    (189)

    (189)
    35min

    Danskt rågbröd med rökt lax och mascarponekräm

    Brunchmacka på danskt rågbröd med BreOliv, rökt lax och mascarponekräm med pepparrot. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (36)

    (36)
    15min

    Italiensk Gino med mascarponekräm

    Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

    (78)

    (78)
    25min

    Rosémarinerade bär med mascarponekräm

    Färska bär i marinad av rosébalsamvinäger som serveras med en söt mascarponekräm. Perfekta att förbereda och severa på en buffé eller middag.

    (95)

    (95)
    20min

    Pasta Strozzapreti med spenat, mascarpone och rökt lax

    Pasta Strozzapreti med spenat och rökt lax. Mascarpone gör pastan både krämig och god. Passar fint till både vardag och fest.

    (98)

    (98)
    20min

    Våfflor med bär och mascarpone

    Goda frasiga våfflor med bär och mascarpone. Använd mineralvatten för frasiga våfflor.

    (12)

    (12)
    20min

    Romansallad med mascarponedressing

    En krispig sallad med krutonger och en krämig dressing

    (16)

    (16)
    30min

    Spaghetti med salami och mascarpone

    Spaghetti med krämig mascarpone, kryddig salami och gröna oliver är en god smakkombination.

    (113)

    (113)
    30min

    Pasta med mascarpone & valnötter

    Pasta med krämig ostsås av mascarpone, vitt vin & parmesan. Strö över valnötter, rucola och ringla över lite olivolja.

    (130)

    (130)
    20min

    Parmesan- och mascarponesill

    Vinägerinlagd sill med parmesan och mascarpone. Vinägern ger sillen en midare och nyanserad smak.

    (18)

    (18)
    10min

    Mascarponedipp på 3 sätt

    Mascarponeröror med olika smaker, goda på crostini eller att doppa grissini i. Perfekt att ha till antipasti.

    (33)

    (33)
    10min

    Rostad sockerkaka med mascarpone

    Har du en bit sockerkaka kvar? Rostad, tillsammans med jordgubbar, mascarpone och hallonbalsamico blir den en ljuvlig efterrätt!

    (32)

    (32)
    30min

    Grillad sockerkaka med mascarpone

    Att grilla en sockerkaka blir precis så gott som et låter. Toppad med krämig mascarpone och söta jordgubbar blir den ännu godare!

    (44)

    (44)
    30min

    Fruktsallad med mascarpone & rostade nötter

    Fruktsallad med sötsyrlig mascarponekräm och rostad nötblandning. En enkel och fräsch efterrätt som kan anpassas efter säsong.

    (118)

    (118)
    15min

    Morotskaka med mascarponekräm

    Saftig morotskaka bakad med olivolja och toppad med mascarponekräm med smak av apelsin och citron. Perfekt att servera till fikat eller som efterrätt.

    (105)

    (105)
    1tim

    Mandelkaka med mascarponeglass

    En fantastisk liten mandelkaka serverad med glass gjord på mascarponeost.

    (48)

    (48)
    4tim

    Cupcakes med moccamascarpone

    Cupcakes gjorda med bönor och vanilj, toppad med mascarponefrosting med smak av kaffe.

    (44)

    (44)
    40min

    Pasta Tortiglioni med basilika, spenat och mascarpone

    Pasta Tortiglioni med krämig mascarpone smaksatt med spenat, basilika och parmesan.

    (23)

    (23)
    20min

    Tiramisu för många

    När middagssällskapet är stort är tiramisu det bästa dessertvalet då den är lätt att förbereda och kan serveras snabbt och enkelt efter maten eller som del av en buffé. Det här receptet är anpassad till den större familjemiddagen eller festerna kring årets stora högtider då borden ofta är fullsatta. Ät, njut och umgås kring denna klassiska italienska efterrätt! 

    (1)

    (1)
    1tim 30min

    Bruschetta med julprosciutto, senapskräm och äpple

    Den här enkla lilla rätten smakar så mycket jul att den förtjänar en plats på glöggminglet för att markera starten på decembers alla fester. Får man inte nog då törs vi påstå att den har sin givna plats på julbordet också. Väl där vi tror att den stannar i generationer. God Jul önskar vännerna på Zeta.

    (6)

    (6)
    15min

    Tiramisu med apelsin

    Tiramisu med apelsin är en frisk variant på den klassiska italienska desserten. Den här efterrätten är både len, söt och frisk på samma gång. Eftersom tiramisun mår bäst av att stå till sig en stund i kylen kan du förbereda den i portionsglas och dekorera med kakao och apelsinklyftor precis före servering.

    (4)

    (4)
    1tim 30min

    Parmesandipp med oliver och soltorkade tomater

    Krämig parmesandipp med rund sälta och djup smak från den rivna parmesanen, toppad med skivade oliver och soltorkade tomater. Perfekt som tilltugg till fördrinken tillsammans med crostini.

    (19)

    (19)
    10min

    Bresaola med vispad parmesan- och tryffelkräm

    Tunt skivad bresaola toppad med en smakrik parmesan- och tryffelkräm, rucola och rostade pinjenötter. En enkel och ljuvligt god förrätt som inte tar mer än 15 minuter att laga.

    (6)

    (6)
    15min

    Pinsa med julprosciutto, grönkål och picklad rödlök

    Den här pinsan bjuder på en perfekt kombination av svenska julsmaker och italienska delikatesser, vågar vi påstå. En mild och len kräm gjord på mascarpone och sötstark senap är fantastisk god tillsammans med den smakrika och salta skinkan. Vi tror att den här rätten kommer att vara årets mest uppskattade nykomling på glöggminglet och julbordet.

    (3)

    (3)
    30min

    Saffranskräm med glöggdoftande bär och cantuccini

    Den här desserten är en söt och fluffig saffransdröm toppad med kryddiga bär och krispiga smulor av cantuccini. En härlig dessert att avsluta julens alla festligheter med eller att bjuda på i ännu mindre små snapsglas vid glöggminglet.

    (10)

    (10)
    1tim

    Krämig pasta med pappardelle och svamp

    Krämig pasta med pappardelle och svamp. Passa på att använd svamp du hittar under hösten i säsong. Pastarätt som lätt blir en favorit med sin lena krämighet och goda smak.

    (9)

    (9)
    30min

    Parmesanpannacotta med marinerade räkor och ramslöksolja

    Den lena ostkrämen och de sötsyrliga räkorna med fräsch och krispig gurka är inte bara helt oemotståndligt smakmässigt, de här små munsbitarna är väldigt vackra att titta på också. Ramslök ger en ljuvligt mild löksmak. Har du inte tillgång till den delikatessen fungerar det bra att använda gräslök eller blast från färsk lök.

    (16)

    (16)
    3tim 30min

    Krämig kycklinggratäng med italienska smaker

    Vem längtar inte efter en krämig italiensk kycklinggratäng? Såsen får perfekt krämig konsistens och smakerna från vitlök, örter och tomat är så koncentrerade att alla som äter gratängen älskar den, gammal som ung. Det vågar vi påstå. Bara laga den!

    (62)

    (62)
    45min

    Krämig risoni med pesto och burrata

    Den här krämiga risonin är som en snabbversion av en riktigt god risotto! Pesto och citron ger en god fräschör medan burrata som toppar rätten gör den extra krämig.

    (86)

    (86)
    20min

    Sill med italienska smaker

    Letar du efter en härligt krämig sötsyrlig sill med friska inslag av citron och basilika, då har du hittat rätt! Det här är helt enkelt den perfekta blandningen mellan svensk och italiensk matkultur. Vi vågar till och med påstå att den här sillen kommer bli en stående favorit på julbordet, påskbordet och på midsommarbordet!

    (8)

    (8)
    20min

    Salamisnittar med krämig pestofyllning

    De här snittarna är små godingar med stor smak! Salami i kombination med pesto och soltorkad tomat, det är svårt att komma närmare Italien rent smakmässigt.

    (15)

    (15)

    Färskostgran

    Den här färskostgranen gör du på en krämig mascarponeröra och dekorerar med oliver, soltorkad tomat och rosmarin. Den kommer göra succé på glöggminglet. Servera med crostini längs julgransfoten så gästerna enkelt kan ta en crostini och dra av mascarponeröran för en perfekt munsbit.

    (4)

    (4)
    20min

    Grillade nektariner med fetaostkräm

    Grillad frukt är sommarens godaste tillbehör eller varför inte dessert, om man känner för det! Sötman i nektarinerna förstärks av hettan från grillen och det blir otroligt gott om det kombineras med sältan från fetaostkrämen.

    (8)

    (8)
    20min

    Pasta Tagliatelle med bönor och örter

    Krämig sås med smak av italienska örter och stora vita bönor passar utmärkt att göra en helt vanlig vardag, men går lika bra att servera som vegetariskt alternativ vid festliga tillfällen. De rostade hasselnötterna bidrar med sin härliga doft och smak men också med fin krispighet. Vänd ner pastasåsen i tagliatelle och servera direkt.

    (34)

    (34)
    30min

    Krämig kikärtsgryta med oregano och tomat

    Som smakrik och väldigt lättlagad kvalar den här krämiga kikärtsgrytan in både som vardagsklassiker men också som alternativ vid festliga tillfällen. Om det råkar bli något över och resterna värms upp dagen efter är smakerna ännu tydligare och mustigare.

    (86)

    (86)
    25min

    Festliga snittar

    Skapa ett festligt nyårsmingel med läckra småplock! Prosciutto di Parma med tryffelolja och parmesan är en härlig kombination och smaken av tryffel ger den lilla extra känslan av lyx. Crostini med citronricotta och räkor är en frisk och fräsch smakkombination och prova gärna våra krispiga gurksnittar med mascarpone, rökt lax och gräslök. Recepten är enkla att förbereda och kommer garanterat att imponera på dina gäster när du välkomnar det nya året!

    (23)

    (23)
    1tim

    Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

    Krämig och gräddig pasta för kulna helgkvällar. Med självplockad svamp som kantareller eller Karljohan så är det här en underbar pastarätt men det går såklart fint att ta svamp från affären istället. Salsiccia ger sälta och smak till pastan.

    (152)

    (152)
    20min

    Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

    Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Ät som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia och har blivit en trend på sociala medier. Se alla recept på Pinsa

    (86)

    (86)
    10min

    Zucchinifrittata med parmesan, kapris och Serranoskinka

    Har du inga idéer till middag – gör en frittata! Här med krämig mascarpone, salt kapris och frisk spänstig zucchini. Smart vardagsmat som är plånboksvänlig och passar hela familjen.

    (21)

    (21)
    30min

    Saftig citron- och olivoljekaka

    Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.

    (202)

    (202)
    45min

    Vodkapasta Penne alla vodka

    Penne alla vodka är en rätt som enligt rykten serverades på nattklubbar i New York på 80-talet. En riktig klassiker i det italiensk-amerikanska köket. Servera gärna med knaperstekt salsiccia eller pancetta. Känd från TikTok som Vodkapasta.

    (181)

    (181)
    25min

    Tiramisu till Halloween

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. Dekorera marängen som små söta spöken och savoiardi-kexen till gravstenar. En garanterad succé på halloween!

    (12)

    (12)
    1tim 45min

    Kola- och espressoglass med Cialdine

    Kola- och espressoglass med Cialdine är en svalkande och god dessert som görs med eller utan glassmaskin.

    (43)

    (43)
    6tim 25min

    Krispiga piadinasnittar

    Piadina är en klassisk italiensk street food, men här tar vi den till nya höjder! Vi friterar brödet till en gyllene och krispig perfektion och toppar det med smakfulla ingredienser som gör varje tugga till en upplevelse. Oavsett om du serverar det som ett spännande småplock eller en annorlunda förrätt, är denna variant av piadina garanterad att imponera och locka fram smakerna från Italien på ett nytt, krispigt sätt!

    (26)

    (26)
    20min

    Spaghetti med tryffelsalami

    Snabblagad pasta med mascarpone och smak av tryffel. Spaghettin är bronsvalsad äggpasta vilket gör att pastan tar upp sås och mättar bättre.

    (53)

    (53)
    30min

    Panettone med apelsinsallad och chokladkräm

    Panettone är en italiensk julkaka som är fylld med torkad söt frukt. Förekommer främst i Milano under jul och nyår och serveras ofta med söta och syrliga tillbehör.

    (20)

    (20)
    30min

    3x Krustader till mingel

    Festliga krustader som passar utmärkt att servera som tilltugg till minglet och drinken. Med variation av söta och salta krustader kan alla välja sin favorit.

    (13)

    (13)
    30min

    3x Krustader för barn

    Söta och salta krustader med smaker för barn. Serveras gärna på kalas som tilltugg tillsammans med ett glas saft.

    (39)

    (39)
    30min

    3x Krustader till fest

    Smakrika och lyxiga krustader utmärkta som småplock till nyår. Serveras gärna till ett glas bubbel eller drink.

    (71)

    (71)
    30min

    Tryffelpasta med pilgrimsmusslor

    Krämig tryffelpasta som serveras med lätt stekta pilgrimsmusslor. Pasta som passar utmärkt till helg och fest.

    (321)

    (321)

    Matiga våfflor med tillbehör

    Frasiga våfflor som serveras tillsammans med söta och salta tillbehör. Välj din favorit topping.

    (187)

    (187)
    30min

    Krustader med tre fyllningar

    Tre krustader med olika fyllningar. Den klassiska med räkor och majonnäs, den höstlika med svamp och tryffel samt den italienska med prosciutto och pesto.

    (208)

    (208)
    40min

    Yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul

    Dessert med yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

    (148)

    (148)
    1tim

    Tiramisu i krustader

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. I den här varianten serveras tiramisu i små och spröda krustader tillsammans med en choklad- och kaffekräm. Passar fint att ha som avslut på en trevlig middag.

    (65)

    (65)
    35min

    Lyxig mac'n cheese med smak av tryffel

    Zetas tolkning av mac’n cheese på vår mustiga svampcrème som smakar tryffel. En snabblagad rätt med lyxig känsla som lyser upp en grå vardag eller förgyller en helgmiddag. Vi tycker nog att det här är den enklaste och godaste tryffelpastan vi gjort. Bara gör den!

    (204)

    (204)
    20min

    Vegetarisk pastagratäng med zucchini

    En härligt krämig gratäng som gärna tillagas på gårdagens överblivna pasta och grönsaker som fortfarande smakar bra men inte ser så vackra ut. Den här rätten får sin krämighet från mascarpone, men kan bytas ut mot en mejeriprodukt med liknande smak som du har över i kylskåpet. Pinjenötterna kan bytas ut mot krossade överblivna crostini eller det goda och krispiga italienska tillbehöret; pangrattato som är stekta brödsmulor med vitlök och örter. Att minska matsvinnet och samtidigt få en rätt med fantastiska smaker är dubbel njutning.

    (269)

    (269)
    45min

    Söta krustader x 3

    Små efterrätter i vackra krustader med mascarponekräm i 3 olika smaker; citron, choklad/kaffe och kola.

    (75)

    (75)
    20min

    Tryffelsalami med parmesankräm

    Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Garanterat en smaksuccé som aperitivo eller som enkelt drinktilltugg. När vi lagat dessa här på Zetas kontor tar de slut i ett nafs och vi får alltid frågan om vi kan göra fler. Eftersom det går så fort att göra och är ett så enkelt recept är det aldrig några problem!

    (292)

    (292)
    10min

    Semifreddo med citronsmak

    Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex, den är fryst som glass. Frisk och syrlig semifreddo smaksatt med friska citrussmaker.

    (85)

    (85)
    6tim 30min

    Tiramisù med hallonsås

    Tiramisù är en klassisk italiensk dessert, i den här varianten med hallonsås och färska bär. God efterrätt som kan serveras vid alla tillfällen.

    (81)

    (81)
    1tim 30min

    Tiramisú med frisk citronkräm

    Tiramisu smaksatt med citron ger en ny twist till den klassiska italienska efterrätten, med en frisk och uppfriskande smak som kompletterar den krämiga mascarponeostens sötma perfekt.

    (218)

    (218)
    1tim 30min

    Semmel-krustader

    Semmel-krustader är små och enkla. De har härlig smak av mandel, kardemumma och len mascarponekräm. En ny variant av semla, perfekt till fettisdag.

    (42)

    (42)
    15min

    Italiensk chokladtårta med svarta bönor

    En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

    (235)

    (235)
    1tim

    Krustader med citronkräm

    Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.

    (50)

    (50)
    10min

    Rostad blomkålssoppa med gremolata

    Soppa med rostad blomkål och potatis med god knaprig topping av ugnsrostade kikärtor á la gremolata. En värmande, smakrik soppa med spännande tillbehör.

    (91)

    (91)
    45min

    Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

    Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås är en snabb och enkel vardagsrätt som är full av smak. Denna pastarätt är perfekt för de dagar när du vill ha något lätt och fräscht.

    (24)

    (24)
    30min

    Vispad ricotta med vinkokta fikon

    En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

    (38)

    (38)
    45min

    Krustader med gorgonzolaröra och rostade vindruvor

    Utmärkt plockmat till festen! Sältan i gorgonzolan passar perfekt med sötman från ugnsrostade vindruvor. Imponera på vännerna med denna smakexplosion.

    (92)

    (92)
    20min

    Krustader med fetaostkräm och fikon

    Perfekt plockmat till festen och nyårsskålen! Fetaostkrämen bryts av med krispigheten från krustader och rostade nötter. Färska fikon är pricken över i!

    (68)

    (68)
    20min

    Pasta med spenat och rökt lax

    Pasta med spenat och rökt lax. Mascarpone ger pastan det lilla extra, gör den krämig och riktigt god. Passar perfekt till både vardag och fest.

    (80)

    (80)
    35min

    Krustader med chokladkräm och nötter

    Krustader med söt fyllning av choklad, toppade med hallon och rostade nötter. Gott som en liten söt avslutning på middagen och passar också utmärkt på buffébordet.

    (37)

    (37)
    20min

    Minifrittata med olika topping

    Frittata, italiensk omelett, i portionsform toppad med smaker som grillad paprika och ruccola, svampcréme och prosciutto.

    (64)

    (64)
    35min

    Krämig fisksoppa

    Smakrik och krämig fisksoppa med solmogna tomater, grillad paprika och torsk. Toppas med en färsk örtolja

    (192)

    (192)
    40min

    Chokladmousse med amaretto

    Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

    (175)

    (175)
    1tim

    Fiskgryta med saffran

    Upptäck vår fiskgryta med härlig smakblandning av saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. En riktigt god gryta som uppskattas av hela familjen, både barn och vuxna!

    (245)

    (245)
    40min

    Soppa med örter och rostad Jamon Serrano

    Soppa som är smakrik och fyllig med krispiga chips av spansk skinka och bröd krutonger.

    (53)

    (53)
    20min

    Pasta med prosciutto cotto

    Pastagratäng med proscitto cotto, krämig mascarpone och smakrik tomatsås. Rullar lasagneplattorna och zucchini till rullar eller rosor för att sedan servera. Vi kan garantera att detta kommer bli en ny favorit i familjen.

    (120)

    (120)
    40min

    Dessertpizza med färska bär och vit choklad

    Efterrättspizza med söta bär och vit choklad. Utmärkt att bjuda på vid festliga tillfällen.

    (56)

    (56)
    1tim 20min

    Olivpanerad torsk med blomkålspuré

    Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

    (28)

    (28)
    40min

    Italiensk Millefoglie

    Klassisk italiensk tårta. Spröda kexbottnar varvade med mascarponekräm, citron och jordgubbar ger en sötsyrlig tvist.

    (42)

    (42)
    1tim 15min

    Våfflor med lax och parmesan

    Matiga våfflor med lax, mascarpone och riven parmesan.

    (7)

    (7)
    20min

    Semifreddo med hallon

    Semifreddo är en av de mest älskade italienska desserterna.

    (75)

    (75)
    30min

    Tiramisu

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt som består av söt vispad mascarpone, savoiardokex doppade i kaffe och som toppas med kakaopulver för addera smak av choklad. Efterrätten betyder ”pigga upp mig” på svenska, är enkel att göra och ett perfekt sätt att avsluta middagen på.

    (166)

    (166)
    30min

    Smörgås à la Fernando

    En smörgås så som Fernando gillar den med tomat, avokado mascarpone, rucola och förstås olivolja!

    (12)

    (12)
    15min

    Pasta Mezze Maniche med kyckling och broccoli

    Pasta med krämig mascarpone, stekt kyckling, chili och färsk broccoli som toppas med riven lagrad parmesan.

    (69)

    (69)
    30min

    Pasta Linguine med räkor, citron och tomat

    En snabblagad pasta med Tagliatelle Mezzanelle och smaker från det genuina, italienska köket.

    (120)

    (120)
    30min

    Pannacotta med karamellbakade äpplen

    Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.

    (50)

    (50)

    Jordgubbstarte med tomater och svartpeppar

    Tartelett med jordgubbar och tomater på en sötsyrlig mascarponekräm som toppas med maränger med svartpeppar. En spännande efterrätt som passar perfekt att bjuda på.

    (4)

    (4)
    1tim

    Sallad med bresaola och gorgonzolakräm

    Sallad med italiensk bresaola, marinerade kronärtskockor, oliver och gröna blad. Toppas med en krämig dressing på gorgonzola och mascarpone.

    (30)

    (30)
    30min

    Italiensk cheesecake

    Cheesecake på krämig italiensk mascarpone, cantucciniskorpor och färska hallon. Perfekt dessert enkel att göra i förväg.

    (239)

    (239)
    15min

    Fruktsallad med mangosås

    Mangosåsen ger fruktsalladen en extra frisk och söt smak.

    (20)

    (20)
    30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad