Zeta Paccheri
Zeta Paccheri är en pastaform som har sitt ursprung i södra Italien, Kampanien, regionen där Neapel är huvudstad. Pastan har ägg i degen vilket är vanligast i norra italien, alltså det bästa från två världar. Paccheri rigate är ett lite större, räfflat rör (rigate). Det gör att pastan kan ta upp smaker och passar till såser med lite större bitar av till exempel grönsaker. Italienska durumvetet av hög kvalitet och 25 procent ägg gör att proteinhalten blir hela 15 procent.
Ingredienser | DurumVETEmjöl, ÄGG 25%. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koktid 12 minuter. Koka pastan så här: Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 12 minuter för al dente eller 14 minuter om du föredrar en mjukare pasta. |
Förvaring oöppnad förpackning | Torrt, ej över normal rumstemperatur. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning förvaras torrt. |
Näringsvärden | Energi 1583 kJ, 374 kcal Fett 3,3 g Kolhydrat 69 g Protein 15 g Salt 0,06 g |