Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
150 g
750 ml
250 ml
360 g
140 g
100 ml
180 g
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Recept på vårmat. Vårtider ger oss primörer som färsk sparris, späda morötter och små betor. Här hittar du våra goda vårrecept.
Snabb och enkel dippsås med viss hetta från chilipesto. Passar utmärkt till att dippa Zeta Tunna Crostini. Men passar också bra som tillbehör till grillat eller att doppa bröd i.
(2)
Dipp som är snabb och enkel att göra. De passar perfekt till att dippa Zeta Tunna Crostini. Men såserna passar också bra som tillbehör till grillat, krämig dressing till sallad eller att doppa bröd i.
(1)
Bakad fetaost, tomat och chili gör den trendiga och snabblagade pastarätten magiskt god. Enkel pasta som är krämig och har mycket smak.
(6)
Piadina är ett klassiskt italienskt bröd som bakas på olivolja. Denna variant är med het pesto, fetaost och oliver. Utmärkt att servera till lunch eller mellanmål.
Enkel och snabblagad vardagspasta i samarbete med Tareq Taylor. Med inspiration från medelhavsköket, hetta från chili, umami från sardeller och kikärtor som mättar.
(23)
Enkel sallad med prosciutto cotto, kan serveras som tillbehör eller lättare lunch. Äpplet i salladen ger en frisk och fräsch smak.
(7)
BreOliv med färska örter passar utmärkt att servera till kyckling, fisk och kött. Ger en fräsch smak som gifter sig väl med smaken av olivolja.
(9)
Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.
(44)
En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.
(29)
Härligt fräsch sallad med räkor och crème av sparris och mandel och soltorkade tomater. Toppa med krutonger så blir salladen lite matigare. Perfekt till våren och sommarens middagar.
(16)
Laxbitar med rostad potatis och primörer smakar ljuvligt och är enkelt och snabbt att laga. Tillsammans med crème av sparris och mandel får rätten en härlig smakkombination.
(27)
Ägghalvor är perfekt bjudmat och passar lika bra på buffén som till förrätt. Här bjuder vi på olika toppings tillsammans med crème av sparris och mandel som ger fina smakkombinationer som är lite extra festliga.
Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med pesto, buffelmozzarella, oliver, parmesan och rostade pinjenötter. Toppa med tomater och basilika. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.
Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med prosciutto cotto, buffelmozzarella och parmesan. Toppa med cocktailtomater i olika färger och oregano. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.
(48)
Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med kronärtskockor, buffelmozzarella och parmesan. Toppa med cocktailtomater och timjan. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.
(13)
Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med prosciutto cotto, buffelmozzarella, parmesan, tomatpuré och oregano. Piadina passar att äta när och var du vill, inne som utemat.
(32)
Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med soltorkade tomater, buffelmozzarella, prosciutto och rucola. Toppa med lite crema balsamico. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.
(37)
En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.
(77)
En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.
(42)
Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.
(106)
Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.
(30)
God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.
(26)
Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.
Tiramisù är en klassisk italiensk dessert, i den här varianten med hallonsås och färska bär. God efterrätt som kan serveras vid alla tillfällen.
(52)
Spaghetti pesto är en riktigt klassiker med den smakrika röran med basilika från Genua. God till pasta, men också på brödet tillsammans med italienska charkuterier. Här är en variant med rostade solroskärnor.
(80)
Ris på röda linser & gröna ärter med grönsaker tillsammans med stekt lax. Med kapris, sockerärtor och ris av baljväxter blir det en perfekt rätt i vardagen
(17)
Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta - one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.
(64)
Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en brunchrätt eller som en enklare efterrätt.
Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.
(35)
Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på ris av röda linser och gröna ärtor, med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.
En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.
(4)
Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!
(20)
Krämig ricotta är en snabb och frisk efterrätt. Toppa med färska bär, ringla över lite söt honung och njut!
(22)
Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!
(84)
Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.
Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.
(28)
Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.
(75)
Baguette på surdeg med BreOliv, krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.
Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.
(50)
Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.
(60)
Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.
Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.
(104)
Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.
(53)
En röra med pancetta som stekts i olivolja och vitlök som blandas med gröna ärtor och persilja. Ett läckert komplement till många fiskrätter.
(3)
Ägg med olika toppings som passar perfekt på påskbuffén.
(11)
Luccioperca impanato al tapenade är det italienska namnet på denna enkla fiskrätt. Ugnsbakad gös med ett täckte av en klassisk tapenade.
(15)
Ett annat sätt att äta Taleggio - med rivet citronskal, olivolja och oregano.
(10)
Insalata mista di verdue. Sparris är som godast när primörerna kommer på våren. Använd gärna stora vita bönor och blanda med övriga ingredienser.
(14)
En matig tomatsoppa med pasta och klassiska italienska smaker av kapris och oliver.
(5)
En god gryta på salsiccia och bönor som du hinner laga vilken dag som helst!
(34)
De lite söta morötterna blandas med salta kapris och söt mangobalsamico.
Mascarponeröror med olika smaker, gott på crostini!
(21)
Oliverna får en fräsch smak av att marineras i citron och rosmarin. Vitlöken lyfter smaken och gör oliverna till perfekta tilltugg.
Oliver som blandas med bitar av parmesan är en unik smaksensation! Låt oliverna marinera i 1 dygn då blir resultatet bäst.
(18)
Insalata di lenticchie - en god, enkel rätt på linser, blekselleri, morot och lök
Servera den här ugnsbakade laxen med fetaost, oliver och soltorkade tomater till en gryn- eller bönsallad.
(65)
Vacker och god lasagne till förrätt eller fest med god smak av kapris och oliver
Pollo al cacciatora är det italienska namnet på den här saftiga kycklingen med sardeller, kapris och oliver.
(63)
Vinägrett med smak av mango, blekselleri och gröna blad.
Insalata primavera. Vinägretten tar fram och lyfter smakerna i primörerna.
Snabbfräst broccoli och blomkål som får en fin hetta av färsk chili. Gott tillbehör till kyckling eller fisk.
(25)
Rostbiffen serveras tillsammans med en god vinägrett med tapenade
En variant på den klassiska bruschettan. Rostat bröd med vitlök och olivolja som toppas med en bönsallad, rucola och riven parmesan.
Grönsallad med mogen avokado, krispiga äpplen och en dressing med smak av mango. Passar som en enkel lunch eller som tillbehör till middagen.
Tagliata är en av de mest klassiska italienska huvudrätterna.
(92)
Valnötter och gorgonzola hör ihop och blir fantastiskt goda tillsammans i en pasta!
(61)
En vårgrön, slät och matig soppa på bönor broccoli och fetaost.
(174)
Fruktig och frisk laxcarpaccio med avokado och mango, smaksatt med chilivinägrett med sting.
(143)
Ostbollar med krispigt fritterat skal som passar perfekt som tilltugg eller snacks.
Tomat, mozzarella, rödlök och basilika som marineras tillsammans i en vinägrett. En variant på en klassisk italiensk Caprese.
(38)
Fint tärnade grönsaker i en vinägrett tillsammans med brynt halloumi, som en rätt för sig eller tillsammans med en god pasta.
En smak av sommaren som passar året om - grekisk sallad med fetaost, oliver och rödlök.
(226)
Stekt broccoli är ett gott och enkelt tillbehör till en god köttbit eller en kycklingfilé.
(225)
Balsamvinägern har en fin sötma som gör sig bra tillsammans med parmesan och färsk stekt sparris.
(429)
Färska rödbetor är fantastiskt goda! En riktigt somrig sallad med blandade färska örter och fetaost - som kan göras året om.
(169)
På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.
Kopierad