Recept Vårmat

Recept på vårmat. Vårtider ger oss primörer som färsk sparris, späda morötter och små betor. Här hittar du våra goda vårrecept.

Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

(0)

Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!

(1)

Ricotta med honung och färska bär

Snabb och frisk efterrätt med krämig ricotta som bas. Välj dina favorittoppings och njut!

(1)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(16)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(15)

Potatissallad med örtricotta

Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

(16)

Avokadosallad med svarta bönor

Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

(30)

Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

Baguette på surdeg med BreOliv, krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(6)

Italiensk Gino med mascarponekräm

Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

(28)

Sparrissallad med lax och mozzarella

Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

(35)

Rosévinägerpicklad blomkål

Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

(18)

Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.

(62)

Rostade vaxbönor med mandel

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

(28)

Ärtor med pancetta, vitlök och persilja

En röra med pancetta som stekts i olivolja och vitlök som blandas med gröna ärtor och persilja. Ett läckert komplement till många fiskrätter.

(1)

Ägghalvor med två toppingar

Ägg med olika toppings som passar perfekt på påskbuffén.

(7)

Tapenadebakad gös

Luccioperca impanato al tapenade är det italienska namnet på denna enkla fiskrätt. Ugnsbakad gös med ett täckte av en klassisk tapenade.

(8)

Taleggio-ost med oregano och olivolja

Ett annat sätt att äta Taleggio - med rivet citronskal, olivolja och oregano.

(6)

Sparris-, tomat och bönsallad

Insalata mista di verdue. Sparris är som godast när primörerna kommer på våren. Använd gärna stora vita bönor och blanda med övriga ingredienser.

(9)

Tomatsoppa med pasta, oliver och kapris

En matig tomatsoppa med pasta och klassiska italienska smaker av kapris och oliver.

(1)

Snabba grytan med Salsicciakorv

En god gryta på salsiccia och bönor som du hinner laga vilken dag som helst!

(12)

Morot- och kaprissallad med mangobalsamico

De lite söta morötterna blandas med salta kapris och söt mangobalsamico.

(2)

Mascarponedipp på 3 sätt

Mascarponeröror med olika smaker, gott på crostini!

(13)

Marinerade oliver med vitlök, citron och rosmarin

Oliverna får en fräsch smak av att marineras i citron och rosmarin. Vitlöken lyfter smaken och gör oliverna till perfekta tilltugg.

(55)

Marinerade oliver med timjan och parmesanost

Oliver som blandas med bitar av parmesan är en unik smaksensation! Låt oliverna marinera i 1 dygn då blir resultatet bäst.

(10)

Linssallad

Insalata di lenticchie - en god, enkel rätt på linser, blekselleri, morot och lök

(13)

Lax i ugn med fetaost och oliver

Servera den här ugnsbakade laxen med fetaost, oliver och soltorkade tomater till en gryn- eller bönsallad.

(34)

Lasagne med oliv- och kaprisvinägrett

Vacker och god lasagne till förrätt eller fest med god smak av kapris och oliver

(2)

Kyckling med kapris och oliver

Pollo al cacciatora är det italienska namnet på den här saftiga kycklingen med sardeller, kapris och oliver.

(50)

Krispig grönsallad med mangobalsamico

Vinägrett med smak av mango, blekselleri och gröna blad.

(0)

Kokta färska primörer med vinägrett

Insalata primavera. Vinägretten tar fram och lyfter smakerna i primörerna.

(6)

Chilistekt broccoli och blomkål

Snabbfräst broccoli och blomkål som får en fin hetta av färsk chili. Gott tillbehör till kyckling eller fisk.

(11)

Carpacciorostbiff

Rostbiffen serveras tillsammans med en god vinägrett med tapenade

(17)

Bruschetta med bönsallad

En variant på den klassiska bruschettan. Rostat bröd med vitlök och olivolja som toppas med en bönsallad, rucola och riven parmesan.

(2)

Sallad med avokado och mangobalsamico

Grönsallad med mogen avokado, krispiga äpplen och en dressing med smak av mango. Passar som en enkel lunch eller som tillbehör till middagen.

(43)

Tagliata med oxfile

Tagliata är en av de mest klassiska italienska huvudrätterna.

(47)

Pasta med gorgonzola och valnötter

Valnötter och gorgonzola hör ihop och blir fantastiskt goda tillsammans i en pasta!

(38)

Soppa på vita bönor och broccoli med fetaost

En vårgrön, slät och matig soppa på bönor broccoli och fetaost.

(138)

Rödbetor med pinjenötter och parmesanost

Nykokta rödbetor med rostade pinjenötter, tunt hyvlad parmesan och rucolasallad. Toppas med en god olivolja. Perfekt som förrätt eller lättare lunch.

(108)

Laxcarpaccio med mango & avokado

Fruktig och frisk laxcarpaccio med avokado och mango, smaksatt med chilivinägrett med sting.

(122)

Friterade minimozzarella med arrabiatasås

Ostbollar med krispigt fritterat skal som passar perfekt som tilltugg eller snacks.

(38)

Tomat och mozzarellasallad med vinägrett

Tomat, mozzarella, rödlök och basilika som marineras tillsammans i en vinägrett. En variant på en klassisk italiensk Caprese.

(30)

Stekt halloumi med grönsaker

Fint tärnade grönsaker i en vinägrett tillsammans med brynt halloumi, som en rätt för sig eller tillsammans med en god pasta.

(9)

Grekisk sallad

En smak av sommaren som passar året om - grekisk sallad med fetaost, oliver och rödlök.

(211)

Stekt broccoli

Stekt broccoli är ett gott och enkelt tillbehör till en god köttbit eller en kycklingfilé.

(141)

Stekt sparris med balsamvinäger och parmesan

Balsamvinägern har en fin sötma som gör sig bra tillsammans med parmesan och färsk stekt sparris.

(275)

Rödbetor med fetaost

Färska rödbetor är fantastiskt goda! En riktigt somrig sallad med blandade färska örter och fetaost - som kan göras året om.

(106)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.