Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept Vårmat

    Recept på vårmat. Vårtider ger oss primörer som färsk sparris, späda morötter och små betor. Här hittar du våra goda vårrecept.

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar är ett smakrikt recept med en härlig blandning av mustig pinsasås, syrlig citron och hetta från rosépeppar. Servera som lunch, middag eller skär upp den i bitar och servera som drinktilltugg.

    (1)

    (1)
    20min

    Glutenfri pinsa med burrata, mortadella och pistagenötter

    Vår glutenfria pinsa är så god att det är svårt att tro att den faktiskt är glutenfri. Toppa den med krämig burrata, len mortadella och rostade pistagenötter – och du har en kombination som är svår att slå.

    (7)

    (7)
    20min

    Glutenfri grekisk pastasallad

    Grekisk pastasallad är den absolut godaste och enklaste lunchen. Hacka grönsakerna medan den glutenfria pastan kokar, sen är det bara att blanda ihop det. Passar perfekt som lunchlåda eller picknickmat.

    (6)

    (6)
    15min

    Glutenfri Strozzapreti med rostad tomatsås och burrata

    Den här glutenfria pastan får sin goda smak genom att du ugnsrostar grönsakerna i ugnen innan du mixar ner dem till en krämig tomatsås. Ett bra sätt att väcka liv i grönsaker som börjar bli trötta. Toppa pastan med krämig, mild burrata för en härlig vardagsmåltid.

    (4)

    (4)
    1tim

    Glutenfri citronpasta med kronärtskocka, mozzarella och pistage

    Den här enkla pastan blir färdig på bara 20 minuter och har en härligt fräsch och syrlig smak. Vardagslyx i sin enklaste form. Det går självklart lika bra att byta ut den glutenfria pastan mot vanlig Spaghetti.

    (8)

    (8)
    20min

    Burratadipp med hot honey och glutenfria crostini

    Dipp innebär ofta smulkalas med glutenfria produkter, men med Zetas glutenfria crostini är det inget problem för de med celiaki. I denna burratadipp blandas söthet honung med syrlig citron och krämig burrata – en toppendipp med andra ord.

    (9)

    (9)
    10min

    Mascarpone med pocherad rabarber och Cantucci

    Det här är en fräsch och pigg dessert med frisk mascarponekräm, rabarber som pocheras i prosecco och knapriga mandelskorpor. Den går utmärkt att förbereda i förväg, men vänta med att lägga upp den i serveringsglasen till strax innan servering för att bibehålla skorpornas knaprighet.

    (5)

    (5)
    40min

    Parmesanpannacotta med marinerade räkor och ramslöksolja

    Den lena ostkrämen och de sötsyrliga räkorna med fräsch och krispig gurka är inte bara helt oemotståndligt smakmässigt, de här små munsbitarna är väldigt vackra att titta på också. Ramslök ger en ljuvligt mild löksmak. Har du inte tillgång till den delikatessen fungerar det bra att använda gräslök eller blast från färsk lök.

    (14)

    (14)
    3tim 30min

    Crostini med ramslöksmajonnäs, lax och picklad rödlök

    Den milda löksmaken från ramslöken, laxens möra konsistens och den picklade rödlökens syra är en fantastisk smakkombination. Påskbordet har fått en ny stående färgglad favorit med de här munsbitarna. Om du inte har tillgång till ramslök kan du ersätta den med gräslök eller färsk lökblast.

    (3)

    (3)
    45min

    Pastamore med skaldjur och zucchini

    Pasta med skaldjur, kan det bli mer romantiskt? Här i en smakrik rätt med zucchini, tomat, citron och basilika. Hittar du inga pilgrimsmusslor till ett hyggligt pris kan du öka mängden räkor.

    (16)

    (16)
    25min

    Krämig risoni med pesto och burrata

    Den här krämiga risonin är som en snabbversion av en riktigt god risotto! Pesto och citron ger en god fräschör medan burrata som toppar rätten gör den extra krämig.

    (73)

    (73)
    20min

    Pizza med nötcreme, jordgubbar och basilika

    En helt oemotståndlig dessertpizza! Nötcremen smälter en aning och tillsammans med söta jordgubbar och kryddig basilika blir pizzan närmast oemotståndlig. Ett tips är att även strössla över rostade och hackade hasselnötter för härligt krisp! Det här receptet är beräknat för en pizza men ofta är det lagom att dela den på två personer.

    (5)

    (5)
    30min

    Salamisnittar med krämig pestofyllning

    De här snittarna är små godingar med stor smak! Salami i kombination med pesto och soltorkad tomat, det är svårt att komma närmare Italien rent smakmässigt.

    (12)

    (12)

    Pinsa med sparris, burrata och rödlök

    Krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd är en oemotståndlig kombination. Den här pinsan passar till lunch, till middag, mellis och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott, enkelt och snabblagat!

    (53)

    (53)
    15min

    Ugnsbakade tomater

    Semitorkade tomater som bakas på låg temperatur i ugnen tillsammans med olja, kan användas till så mycket i köket. Servera tillsammans med burrata och några blad basilika, toppa en pasta eller risotto med dem, fyll i en ciabatta tillsammans med prosciutto eller blanda i en god potatissallad till sommarens grillmiddagar.

    (3)

    (3)
    3tim

    Avokadosallad med koriander

    Smakerna i en klassisk guacamole med avokado, lime, koriander, jalapeños och tomat blir fantastiskt goda i en sallad. Servera den tillsammans med en god gryta eller en mustig pasta för en fräsch och god måltid.

    (2)

    (2)
    10min

    Grillad endive med rostade vindruvor, balsamvinäger och getost

    Har du inte provat att rosta vindruvor i ugn tidigare så måste du göra det nu! Vi på Zetas provkök måste dock varna för att du kan bli beroende av den goda smaken! Skämt å sido, när de varma vindruvorna blandas med getost blir det en oemotståndlig kombination. Den här rätten klarar sig alldeles utmärkt på egen hand men smakar också fint som tillbehör till annan grillad eller ugnsrostad mat.

    (6)

    (6)

    Grillade grönsaker med smakrika röror

    Att grilla grönsaker hör sommaren till och när de kombineras med krämiga röror blir alla runt bordet glada! Vi på Zetas provkök äter dem gärna precis som de är eller tillsammans med grillad halloumi eller kyckling.

    (11)

    (11)
    25min

    Vaniljglass med jordgubbar och citronolivolja

    Världens snabbaste och enklaste efterrätt! Vi på Zetas provkök blir lika positivt överraskade varje gång vi äter olivolja ringlad över glass. Hur kan något så snabbt och enkelt kännas så lyxigt? Nu när vi börjat använda Zetas olivolja med citronsmak får vi sött och fräsht i samma munsbit. Så gott!

    (10)

    (10)
    15min

    Sallad Nicoise

    Den här salladen är en riktig vår och sommardröm som är ett stående inslag på franska restauranger, speciellt på Rivieran. Den serveras gärna med ett svalt glas rosé eller vitt vin och färskt bröd. Ingredienserna i en sallad Nicoise kan variera, men tonfisk, ägg, oliver, sardeller och senapsdressing brukar utgöra basen.

    (32)

    (32)
    25min

    Sparrisrisotto med örtolja

    Åk på en smakresa till Italien med vår klassiska risotto med vårens primör, sparris. Enkel och elegant måltid som passar perfekt för att imponera vid middagsbjudningen.

    (7)

    (7)
    40min

    Pinsa med salami och oliver

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Toppa pinsan med dina favoriter och servera. Här har vi valt en klassiskt italiensk variant med salami och oliver.

    (90)

    (90)
    15min

    Syltade rosenblad

    Fösta gången jag åt syltade rosenblad var på ett litet café i Grekland. Då serverades de på en krämig yoghurt toppad med hackade pistagenötter. Det var fantastiskt gott och en helt ny smak för mig. Jag har inte kunnat släppa den upplevelsen. Nu vill jag dela med mig av den härliga smakkombinationen och hoppas att du tycker om den lika mycket som jag. /Anna, Matinspiratör på Accademia Di Luca

    (7)

    (7)
    20min

    Burrata med tomatsallad

    Det här är världens enklaste och godaste förrätt. Den tar ingen tid att göra och bjuder på fina smaker från medelhavet. En krämig version av klassikern Caprese och vi vet att den kommer bli sommarfesternas stora succé!

    (93)

    (93)
    10min

    Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

    Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

    (61)

    (61)
    25min

    Ugnsbakade morötter med Parmesan

    De här smakrika morötterna passar utmärkt till kött, fisk och kyckling. Vi har upptäckt att både barn och vuxna har svårt att sluta äta dem när de väl har smakat.

    (84)

    (84)
    40min

    Vit sparris med hasselnötter och Prosciutto crudo

    Den vita sparrisen som, i motsats till den gröna, växt färdigt under jord är lite grövre i texturen men också mer smakrik än sina mer färgglada kompisar. Här kommer sparrisens fyllighet och angenäma beska väl till pass tillsammans med hasselnötter och Prosciutto Crudo, en perfekt buffé- eller förrätt.

    (34)

    (34)
    25min

    Krispiga smashed potatoes

    De här frasiga potatisarna är inte bara ett tillbehör. De är så goda i all sin enkelhet och tar välförtjänt uppmärksamheten från det som serveras med dem. Passar bra tillsammans med fisk, kyckling och annat kött eller med en smakrik sallad.

    (214)

    (214)
    1tim 15min

    Topping till grillat

    De här smaksättarna lyfter smaken på det nygrillade och bidrar även till att maten ser fantastiskt vacker ut.

    (14)

    (14)

    Risotto toppad med räkor och gurka

    Risotto är en fantastisk rätt som passar både till vardags som fest. Här har vi toppat en klassisk risotto med handskalade räkor och gurka. Det blir en frisk och fräsch kombination.

    (34)

    (34)
    25min

    Salsicciaspett

    Den klassiska italienska korven salsiccia, som egentligen bara betyder färsk korv, passar utmärkt att göra goda spett på. Vad du fyller dina spett med är det egentligen bara fantasin som begränsar men här är ett förslag tillsammans med en god dippsås.

    (23)

    (23)
    30min

    Burrata med pesto och tomatsallad

    Krämig burrata med pesto passar lika bra till lyxig förrätt som till enkel och snabb lunchrätt.

    (50)

    (50)
    10min

    Lammburgare

    Lammfärs är gott till det mesta – inte minst till smakrika lammburgare! Servera med bönsalsa för ett ännu matigare alternativ.

    (59)

    (59)
    30min

    Örtbröd

    Hembakat bröd är alltid det godaste! I denna variant smaksätts örtbrödet med parmesan och pesto. Passar utmärkt att servera till buffén eller skaldjur.

    (70)

    (70)
    2tim 5min

    Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett

    Grönkål och vitkål som steks tillsammans med klassiska italienska smaker som rosmarin, kapris, citron och sardeller blir ljuvligt gott. Servera gärna med grillade kycklingspett till.

    (92)

    (92)
    1tim 30min

    Halloumi med svartkål och svamp

    En enkel och snabblagad rätt med halloumi och svartkål. Ge den extra sting med romescosås.

    (65)

    (65)
    30min

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja extra vergine – en bättre dipp helt enkelt!

    (76)

    (76)
    10min

    Kall potatissallad med kapris och citron

    Potatissallad med kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (103)

    (103)

    Proseccoinkokt nektarin med seg pistagemaräng, citronkräm, mynta och syrlig mascarpone

    En dessert med nektarin, pistagemaräng, citronkräm och mascarpone passar fint till friska italienska bubblor.

    (13)

    (13)
    1tim

    Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan

    Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.

    (290)

    (290)

    Krispigt grillad abborre med granatäpple och fänkål

    Abborre är en helt underbar fisk att grilla. Att droppa sötsyrlig grillad citron över fisken och njuta den med grönkål, söta fikon och salt fetaost är en garanterad smakupplevelse!

    (27)

    (27)
    45min

    Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis

    Bläckfisk är en av havets verkliga delikatesser. Njut av vårt delikata recept med krispig, friterad bläckfisk.

    (44)

    (44)
    3tim

    Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

    Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

    (43)

    (43)
    2tim 10min

    Fyllda bifftomater

    Det här är ett vackert sätt att servera grönsaker och ris på till t ex grillad kyckling eller annat kött.

    (15)

    (15)
    45min

    Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

    Inte bara en utan hela tre olika sorters ost ingår i denna frasigt goda sandwich. Perfekt som mättande mellanmål, enkel lunch eller middag.

    (27)

    (27)
    15min

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En kall röra som passar till det mesta.

    (10)

    (10)
    10min

    Pan bagnat till picknick

    Bästa utflyktsbrödet – med salladen gömd inuti! Pan Bagnat är en utflyktsrätt som har sitt ursprung i Provence i södra Frankrike.

    (22)

    (22)
    15min

    Pasta Zeta al forno

    Zeta al forno är inspirerad av Tony Sopranos favorit ”Ziti al forno”. Är du ett ”Sopranosfan” eller ska bjuda ett fan på en italiensk måltid – då är det här det bästa receptvalet!

    (89)

    (89)
    2tim 10min

    Bön- och äppelsallad

    Vegetarisk och snabblagad sallad med fräscha smaker från äpple och blekselleri. Toppa med rostade valnötter för härligt krisp.

    (24)

    (24)
    15min

    Böngryta med Salsiccia Chili

    Mustig gryta med bönor och hetta från salsiccia med chili. Går att äta som den är eller tillsammans med kokt potatis eller ris.

    (49)

    (49)
    30min

    Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

    Bakad fetaost, tomat och chili gör den trendiga och snabblagade tik tok pastan magiskt god. Det är dessutom en lättlagad och snabb maträtt som är härligt krämig med mycket smak. Vi tror att en ny vardagsklassiker har fötts!

    (458)

    (458)
    30min

    Skafferipasta med Tareq Taylor

    Enkel och snabblagad vardagspasta i samarbete med Tareq Taylor. Med inspiration från medelhavsköket, hetta från chili, umami från sardeller och kikärtor som mättar.

    (52)

    (52)
    25min

    Pasta Pappardini med röd pesto och salami

    Äggpasta med salami och zucchini med citron som ger frisk smak till rätten.

    (138)

    (138)
    30min

    Kikärts- och sellerisallad med prosciutto cotto

    Enkel sallad med prosciutto cotto, kan serveras som tillbehör eller lättare lunch. Äpplet i salladen ger en frisk och fräsch smak.

    (28)

    (28)
    15min

    Bakade fetaostpaket

    Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.

    (91)

    (91)
    30min

    Ljummen sallad på primörer och burrata

    En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

    (54)

    (54)
    20min

    Räksallad med sparris och kronärtskockscreme

    Härligt fräsch sallad med räkor, sparris och soltorkade tomater. Toppa med krutonger så blir salladen lite matigare. Perfekt till våren och sommarens middagar.

    (41)

    (41)

    Halstrade laxkuber med crème av kronärtskocka

    Laxbitar med rostad potatis och primörer smakar ljuvligt och är enkelt och snabbt att laga. Tillsammans med crème av kronärtskocka får rätten en härlig smakkombination.

    (42)

    (42)

    Ägghalvor med olika toppings & crème av kronärtskocka med pistagenötter

    Ägghalvor är perfekt bjudmat och passar lika bra på buffén som till förrätt. Här bjuder vi på olika toppings tillsammans med crème av kronärtskocka med pistagenötter. Det är en fin smakkombination som är lite extra festlig!

    (20)

    (20)

    Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto

    Piadina är ett klassiskt italienskt tunnbröd, bakat med olivolja för en härligt mjuk och smakrik textur. Värm brödet i en stekpanna och fyll det med mild prosciutto cotto, krämig buffelmozzarella och riven parmesan. Tillsätt färgglada cocktailtomater och en nypa oregano för att få in en frisk och aromatisk twist. Oavsett om du njuter av den hemma eller ute på picknick blir Piadina en enkel men lyxig måltid som för tankarna direkt till Italien!

    (76)

    (76)
    15min

    Bönsallad med crostini

    En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

    (188)

    (188)
    15min

    Medelhavssallad

    En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.

    (78)

    (78)
    30min

    Krustader med lemoncurd och maräng

    Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

    (46)

    (46)

    Rostade grönsaker med smulad fetaost

    God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.

    (36)

    (36)
    30min

    Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

    Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

    (81)

    (81)
    30min

    Tiramisù med hallonsås

    Tiramisù är en klassisk italiensk dessert, i den här varianten med hallonsås och färska bär. God efterrätt som kan serveras vid alla tillfällen.

    (80)

    (80)
    1tim 30min

    Spaghetti pesto

    Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, parmesan, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

    (116)

    (116)
    15min

    Lax med pasta risoni

    Risformad pasta eller mer känt som Risoni, är gott med grönsaker och stekt lax. Perfekt vardagsrätt med smaker från medelhavsköket.

    (26)

    (26)
    20min

    One pot pasta med grönsaker

    Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta – one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

    (89)

    (89)
    15min

    Ricottaplättar med citron och färska bär

    Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en brunchrätt eller som en enklare efterrätt.

    (64)

    (64)
    20min

    Krustader med citronkräm

    Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.

    (50)

    (50)
    10min

    Risonirisotto med räkor och zucchini

    Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på risoni med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

    (43)

    (43)
    25min

    Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

    En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

    (12)

    (12)
    35min

    Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

    Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås är en snabb och enkel vardagsrätt som är full av smak. Denna pastarätt är perfekt för de dagar när du vill ha något lätt och fräscht.

    (24)

    (24)
    30min

    Ricotta med honung och färska bär

    Krämig ricotta är en snabb och frisk efterrätt. Toppa med färska bär, ringla över lite söt honung och njut!

    (65)

    (65)
    15min

    Bresaola med parmesan och nötter

    Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

    (141)

    (141)
    10min

    Sparris med parmesan och nötter

    Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

    (95)

    (95)
    15min

    Potatissallad med örtricotta

    Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

    (43)

    (43)
    25min

    Avokadosallad med svarta bönor

    Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

    (99)

    (99)
    15min

    Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

    Baguette på surdeg med BreOliv, krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (23)

    (23)
    40min

    Italiensk Gino med mascarponekräm

    Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

    (75)

    (75)
    25min

    Sparrissallad med lax och mozzarella

    Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

    (107)

    (107)
    30min

    Rosévinägerpicklad blomkål

    Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

    (43)

    (43)
    10min

    Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

    Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm, snabblagad och god med mjuk smak som lyfts av färsk basilika.

    (136)

    (136)
    20min

    Pinzimonio

    Pinzimonio – späda grönsaker som doppas i balsamvinägrett. Vanligt italienskt småplock.

    (19)

    (19)
    15min

    Ärtor med pancetta, vitlök och persilja

    En röra med pancetta som stekts i olivolja och vitlök som blandas med gröna ärtor och persilja. Ett läckert komplement till många fiskrätter.

    (7)

    (7)
    15min

    Ägghalvor med två toppingar

    Ägg med olika toppings som passar perfekt på påskbuffén.

    (12)

    (12)
    30min

    Tapenadebakad gös

    Luccioperca impanato al tapenade är det italienska namnet på denna enkla fiskrätt. Ugnsbakad gös med ett täckte av en klassisk tapenade.

    (18)

    (18)
    30min

    Taleggio-ost med oregano och olivolja

    Ett annat sätt att äta Taleggio – med rivet citronskal, olivolja och oregano.

    (16)

    (16)
    15min

    Sparris-, tomat och bönsallad

    Insalata mista di verdue. Sparris är som godast när primörerna kommer på våren. Använd gärna stora vita bönor och blanda med övriga ingredienser.

    (15)

    (15)
    20min

    Tomatsoppa med pasta och tapenade

    Mustig tomatsoppa med italienska smaker av oliver och kapris. Vänd ner nykokt pasta för en matigare soppa.

    (7)

    (7)
    30min

    Snabba grytan med Salsicciakorv

    En god gryta på salsiccia och bönor som du hinner laga vilken dag som helst!

    (63)

    (63)
    30min

    Morot- och kaprissallad med mangobalsamico

    De lite söta morötterna blandas med salta kapris och söt mangobalsamico.

    (8)

    (8)
    30min

    Mascarponedipp på 3 sätt

    Mascarponeröror med olika smaker, goda på crostini eller att doppa grissini i. Perfekt att ha till antipasti.

    (31)

    (31)
    10min

    Marinerade oliver med vitlök, citron och rosmarin

    Oliverna får en fräsch smak av att marineras i citron och rosmarin. Vitlöken lyfter smaken och gör oliverna till perfekta tilltugg.

    (83)

    (83)
    24tim 10min

    Marinerade oliver med timjan och parmesanost

    Oliver som blandas med bitar av parmesan är en unik smaksensation! Låt oliverna marinera i 1 dygn då blir resultatet bäst.

    (20)

    (20)
    24tim 10min

    Linssallad

    Insalata di lenticchie – en god, enkel rätt på linser, blekselleri, morot och lök

    (30)

    (30)
    30min

    Lax i ugn med fetaost och oliver

    Servera den här ugnsbakade laxen med fetaost, oliver och soltorkade tomater till en gryn- eller bönsallad.

    (241)

    (241)
    30min

    Kyckling med kapris och oliver

    Pollo al cacciatora är det italienska namnet på den här saftiga kycklingen med sardeller, kapris och oliver.

    (84)

    (84)
    1tim

    Krispig grönsallad med mangobalsamico

    Vinägrett med smak av mango, blekselleri och gröna blad.

    (10)

    (10)
    15min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept Vårmat
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad