Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
150 g
750 ml
250 ml
360 g
140 g
100 ml
180 g
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Recept med tomater. Italienska solmogna tomater som konserverats på burk och tetra. Här har vi samlat våra goda recept med tomater.
Smakrik äggpasta med kyckling och ugnsbakade tomater. Passar utmärkt som vardagspasta men också vid finare tillfällen. Riv över extra Grana Padano för bästa smak.
(69)
En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.
(21)
Mustig vegetarisk bolognese med röda linser. Klassiska italienska smaker med mycket grönsaker. Servera med riven parmesan.
(117)
Härlig bönsoppa med tomater och vitt vin. Milda fina smaker och en snabblagad vardagsrätt eller tillbehör.
(31)
Grillad makrill med tomat-topping och härlig hirsmix-sallad. Servera tillsammans med en kryddig chilimajonnäs. Perfekt sommarmiddag.
(15)
Matig tomatsås med bönor som serveras med kokta äggen. Utmärkt att servera till den italienska brunchen eller som lättare lunch.
(36)
Mustig och snabblagad linsgryta som toppas med fetaost. En mycket god vegetarisk middag mitt i veckan.
(386)
Mustig tonfiskpasta med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.
(61)
Vegetarisk vardagspasta som passar hela familjen. Tomatsåsen får en mustig smak med paprika. Servera gärna kyckling eller linser till om du vill ha rätten lite matigare.
(91)
Köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.
(107)
Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.
(38)
Mustig bön- och tomatsoppa som du lätt lagar till en vardagskväll, enkel och god soppa med en härlig macka för lite mer matighet.
(25)
Variant på den klassiska rätten pasta puttanesca med fisk och baljväxtris. En härlig fiskgryta med smak av tomater, kapris och oliver. Fiskgrytan är god till något av våra baljväxtris.
(19)
Röra med BreOliv som passar fint till grillat som halloumi, grönsaker, fisk, kött eller kyckling.
(7)
En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.
(62)
En smakexplosion som passar utmärkt på ostbrickan tillsammans med en vällagrad parmesanost. Pinjenötterna tillför en härlig konsistensbrytning.
(5)
Riven, stekt halloumi får perfekt konsistens och sältan från osten passar utmärkt med sötman från tomaterna. En snabb och smakrik rätt till vardag och helg!
(134)
Pytt i panna à la Medelhavet. Krispig halloumi och salta oliver passar utmärkt tillsammans med sötman från den grillade paprikan. Smaklig måltid!
(42)
Matig sallad med ris av gröna ärter & röda linser tillsammans med färska och soltorkade tomater, oliver och kapris. Passar såväl till vardags som helg.
(47)
En mustig vegetarisk rätt med kikärtsris, tomat och champinjoner. Bjud som egen rätt eller som tillbehör.
(24)
Chutney med ljuvliga smaker av soltorkade tomater, ingefära, äpplen. Tillsätt vinäger för en frisk syra som passar väldigt bra till parmesanost.
(11)
En pasta Strozzapreti med en härligt god italiensk tomatsås. En enkel och god pasta som smakar himmelskt.
Pasta med mustig tomatsås med paprika, salami och svarta oliver. Snabbt och enkelt!
(109)
Vegetarisk böngryta med hetta från chili. Serveras med färsk koriander.
(207)
Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra.
(33)
Vegetarisk lasagne med linser, körsbärstomater, parmesan och mozzarella.
Caprese med buffelmozzarella, tomat, jordgubbar och basilika.
(30)
Crostini som toppas med avokado och tonfisk. Passar utmärkt som antipasti.
(56)
Ugnsgratinerad aubergine med tomat, parmesan, mozzarella och persilja.
(54)
Pappardelle med salsiccia, körsbärstomater, fänkål och linser.
Vegetarisk lasagne med basilikaricotta, parmesanost, rotsaker och färska örter.
Snabblagad tomatsås till pizza med plommontomater, parmesanost och basilika.
Focaccia pugliese är ett traditionellt italienskt bröd. Kryddas ofta med rosmarin eller andra kryddor, och påminner om en klassisk pizzadeg.
(29)
Caponata är en siciliansk tomat- och grönsaksröra med aubergine som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.
(12)
Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med solkyssta körsbärstomater, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.
(102)
Saftig kyckling som brynts hastigt och som sedan fått koka med tomatsåsen med vitt vin och rosmarin. Serveras med ungsrostade potatisar.
(63)
Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.
Smakrik och krämig fisksoppa med solmogna tomater, grillad paprika och torsk. Toppas med en färsk örtolja
(145)
Gnocchi är små goda potatiskuddar, goda att steka och servera med mör kyckling i mustig tomatsås.
(100)
Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.
(23)
Pasta arrabiata, den "arga" pastan. Het pastarätt med chili, solmogna tomater, ekologiska linser.
(68)
Snabblagad gratäng med smakrik spansk chorizo, krispigt osttäcke och finhackad persilja.
(46)
Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.
(14)
Klassisk mustig fiskgryta med saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. Matig med lax, räkor, morötter och potatis.
En mustig gulashsoppa med plommontomater, kummin och mejram. Serveras med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.
(66)
Bolognese är en av de klassiska såserna till pasta. Ofta kokad på högrev men blir också supergott gjord på nötfärs.
(155)
Delizie är en god och enkel gratäng med mascarpone, prosciutto, parmesan och smakrik tomatsås.
(86)
Pappardelle är en bredbandig pasta som passar utmärkt i en smakrik tomatsås med het chorizo.
(76)
Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.
Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.
(216)
Het och kryddstark chiligryta med nötkött och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.
(64)
Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.
(104)
Klassisk barbequesås med vitlök, ingefära, tomatpure, muscovadosocker och och rödvinsvinäger. Bra sås till revbensspjäll, pulled pork, hamburgare eller att marinera nötkött i.
Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.
(84)
Diavolo är en pizza med hetta. För extra styrka ringla Zeta Chiliolja över.
(41)
Pizza med ägg, bladspenat och soltorkade tomater. Passar utmärkt till brunch.
(13)
Klassisk enkel pizza med smakrik tomatsås och krämig buffelmozzarella. Avnjut den som den är addera din favorit toppning.
(20)
Räkpizza med kokt skinka och rucola. Toppingen läggs på efter gräddning för bästa smakupplevelse.
Enkel och klassisk pizza med färska tomater och mozzarella. Perfekt att servera när man är många.
(4)
Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.
Melanzane alla parmigiana är en italiensk vegetarisk auberginegratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.
(265)
Hembakta minipizzor med mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg till fest och till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.
(37)
Festlig toskansk soppa med grönsaker, 5 gryner och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.
(22)
God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.
(130)
Pasta med kikärter är en proteinrik vardagsrätt som serveras med lite extra olivolja och Parmigiano Reggiano.
Linguine är en platt, tunn spagetti som passar utmärkt till denna sås med kapris och tomater med en touch av sardeller.
Pennete passar perfekt till denna goda tomatsås med kyckling och pancetta.
(53)
Kapris, bacon och kalamata i en tomatsås till god pasta.
Grillad paprika, citronsmak, oliver och persilja - en pasta med härliga färger och smaker!
Tortiglioni all'Agnello Perduto är en husmansrätt från Toscana. Lammet får puttra med i grytan och ger härlig smak åt tomatsåsen.
Feta, soltorkade tomater och oliver - pasta med medelhavssmaker.
Enkel pastasallad med tomater, fetaost och oliver. Perfekt till utflykten eller som en snabb lunch.
Pilgrimsmussla marinerad i olivolja och citron serverad tillsammans med kräm på kronärtskocka är en fantastisk förrätt.
Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.
(187)
Ugnsrostad potatis med en vinägrett av soltorkade tomater, sardeller och tapenade. Ett utmärkt tillbehör till kött och kyckling.
Färgstark risotto med ekologiska bönor och mustiga soltorkade tomater. Garnera med tomater i olika färger.
(40)
Potatissallad kan varieras i det oändliga. Här får soltorkade tomater och kapris sätta sin karaktär på den klassiska rätten.
Klassisk italiensk tomatsås, används som bas i många recept och till pasta.
(49)
Kryddig och fräsch tomatsalsa med koriander, lime och chili.
(106)
Spaghetti med krämig mascarpone, kryddig salami och gröna oliver är en god smakkombination.
Pasta med en kall, frisk sås på tomater, basilika och vinägrett.
Pasta med tomatsås är en snabblagad middagsfavorit. Smält mozzarella blir till långa trådar.
En mustig soppa på savoykål, tomater, Grana Padano och tärnad pancetta.
Pizza med de bästa Italien har att erbjuda, lufttorkad skinka och krämig mozzarella.
Pasta med italiensk klassisk köttfärssås toppad med smulad feta. En lite mer festlig vardagsrätt.
Klassisk vegetarisk pasta med tomatsås. Hemligheten med den goda såsen är att välja goda tomater och låta alla smakerna puttra ihop sig ordentligt.
(28)
Puttanesca, italiensk pasta med en smakrik tomatsås med sälta från sardeller och kapris.
En färgstark pasta med smak av sommaren - tomater, oliver, basilika och fetaost.
(83)
Köttfärssås med bönor med en riktigt god bandpasta och rikligt med parmesan.
Kolhydratladdad pastasallad, den perfekta uppladdningen inför en tävling eller en träning.
(45)
Pappardelle al ragu - Köttfärssås blir extra gott tillsammans med pappardelle och oliver.
Cremen av soltorkade tomater ger en mustig och god tomatsmak till denna pastasallad.
En snabblagad pasta med Tagliatelle Mezzanelle och smaker från det genuina, italienska köket.
En väldoftande pasta med mycket vitlök, gröna bönor och soltorkade tomater. Toppas med prosciutto och oliver.
En vegetarisk rätt från Italien med tomater, lantbröd, chili och salvia. Låt puttra i 45 minuter så att alla smaker blandas ordentligt.
Prosciutto crudo är en italiensk, lufttorkad skinka som passar utmärkt med rostade paprikor, olivolja, plommontomater och vitlök i en god pasta.
Mustig linssoppa med tomater och pesto. Enkel och snabb soppa som mättar.
(89)
Servera den här ugnsbakade laxen med fetaost, oliver och soltorkade tomater till en gryn- eller bönsallad.
(65)
Saftiga och smakrika lammfärsspett med feta, vitlök och persilja. Tomatsalsa med plommontomater, spansk peppar, koriander och lime.
(34)
Saftiga örtmarinerade kycklingspett med ratatouille. Gott att grilla!
På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.
Kopierad