Pasta Strozzapreti med italiensk tomatsås

RÖSTA PÅ RECEPTET (78)

(78)

RÖSTA PÅ RECEPTET (78)

(78)

Vad tycker du?

35min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En pasta Strozzapreti med en härligt god italiensk tomatsås. En enkel och god pasta som smakar himmelskt.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor, finhackad
1/2
gul lök, finhackad
2 tsk
Sardellcrème MSC-märkt, kan uteslutas
1 frp
Zeta körsbärstomat
1 dl
torrt vitt vin eller Matlagningsvin Vitt
1 tsk
Honung
Salt, nymalen peppar
Basilikablad, hackad
Zeta Parmigiano Reggiano , i bit
Extra jungfruolivolja Fruttato, för smaksättning

Gör så här

Tips!

Inget vitt matlagningsvin hemma? Byt ut den mot vatten och lite pressad citron eller grönsaksbuljong.

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (78)

(78)
Tack!

Nisse Pärlemor

Sardeller är inte vegetariska.

Emma Olsson

Hej Nisse,
Det har du rätt i, jag har nu tagit bort receptet från kategorin. Tack för feedback 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta

Nathalie

receptet ligger fortfarande under vegetariska kategorin.

Emma Olsson

Hej Nathalie,
Vi har skrivit i receptet att det går jättebra att utesluta sardeller för att få en vegetarisk rätt. Därför har vi valt att ha med receptet under två kategorier ”pasta” och vegetariska rätter”.
Hälsningar,
Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.