Het vegetarisk böngryta

RÖSTA PÅ RECEPTET (243)

(243)

RÖSTA PÅ RECEPTET (243)

(243)

Vad tycker du?

25min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vegetarisk böngryta med hetta från chili. Serveras med färsk koriander.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
gula lökar, finhackade
1
röd paprika, strimlad
1
gul paprika, strimlad
4
vitlöksklyftor
1/2-1
färsk röd chili
1 tsk
spiskummin
1 tsk
korianderfrön
1 bit
ingefära, skalad och finriven
2 frp
Zeta Krossade tomater Ekologiska
1 kruka
färsk koriander
salt
nymalen svartpeppar
Tillbehör
Ljust bröd
Gräddfil

Gör så här

Tips!

Köp gärna hela kryddor och mal själv i en kryddkvarn.

7 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (243)

(243)
Tack!

Magnus

Man kan laga lite hetare böngryta om man föredrar det genom att välja lite hetare chilipeppar typ habanero eller piri piri.

malin nilsson

Jag hackade ner koriandern och lät den koka in i grytan + tillsatte kokosmjölk, grymt gott👍

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.