Het vegetarisk böngryta

RÖSTA PÅ RECEPTET (268)

(268)

RÖSTA PÅ RECEPTET (268)

(268)

Vad tycker du?

25min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vegetarisk böngryta med hetta från chili. Serveras med färsk koriander.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
gula lökar, finhackade
1
röd paprika, strimlad
1
gul paprika, strimlad
4
vitlöksklyftor
1/2-1
färsk röd chili
1 tsk
spiskummin
1 tsk
korianderfrön
1 bit
ingefära, skalad och finriven
2 frp
Zeta Krossade tomater Ekologiska
1 kruka
färsk koriander
salt
nymalen svartpeppar
Tillbehör
Ljust bröd
Gräddfil

Gör så här

Tips!

Köp gärna hela kryddor och mal själv i en kryddkvarn.

7 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (268)

(268)
Tack!

Mia

Hej, jag tillhör dem som inte tycker om koriander. Har ni något förslag på vad jag kan byta ut korianderfröerna mot.

Magnus

Man kan laga lite hetare böngryta om man föredrar det genom att välja lite hetare chilipeppar typ habanero eller piri piri.

malin nilsson

Jag hackade ner koriandern och lät den koka in i grytan + tillsatte kokosmjölk, grymt gott👍

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco