Ladda ner bild Spara Pasta Tortiglioni med salami och oliver Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (131) (131) RÖSTA PÅ RECEPTET (131) (131) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 20min Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Pasta med mustig tomatsås med paprika, salami och svarta oliver. Snabbt och enkelt! Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 1 frp Tortiglioni Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, hackade 1 röd paprika, rensad och tärnad 3 msk Extra jungfruolivolja Classico 1 frp Zeta Salame Milano, strimlad 1 frp Zeta körsbärstomater 1/2 tsk oregano 1 lagerblad 1 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl Leccino-oliver urkärnade Till servering Zeta Parmigiano Reggiano eller Zeta Grana Padano hackad persilja Gör så här Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök och paprika i rikligt med olivolja utan att det tar färg. Fräs med salamin efter en stund. Tillsätt tomater, oregano, lagerblad, vatten och buljongtärning. Låt småkoka i 10 minuter, lägg i oliverna och småkoka ytterligare 5–6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt pastan rinna av genom ett durkslag, glöm inte att spara lite pastavatten. Häll ner pastan i såsen och blanda ordentligt, späd med lite pastavatten, ringla över lite extra olivolja, strö över persilja. Servera med nyriven parmesan. Dela Skriv ut Spara 1 kommentar RÖSTA PÅ RECEPTET (131) (131) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ Sjuk 21 juni 2020 kl. 16:33 Super god
1 kommentar
RÖSTA PÅ RECEPTET (131)
(131)Sjuk
Super god