Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept buffé

    Buffé är det perfekta sättet att umgås. Många små rätter av buffémat smakar underbart tillsammans. Recept på god och enkel buffémat som passar alla.

    • Enkel Buffé

    • Höstbuffé

    • Italiensk Buffé

    • Påskbuffé

    • Sommarbuffé

    • Vårbuffé

    Små fina snackspett i smakrik dressing

    Små snackspett med stor personlighet! Här möts fetaost, gurka och oliver i en frisk citrondressing, tillsammans med chilihet salami, oliver och en krämig pestodressing. Två sorters spett som bjuder på fräscha, tydliga smaker och gör det lätt att bjuda in till aperitivo. Enkla att plocka upp, svåra att sluta äta. Buon appetito!

    (1)

    (1)
    20min

    Charkbricka från medelhavet

    Det ska vara enkelt att umgås. Den här charkbrickan kan du servera då tiden är knapp och du vill lägga allt fokus på sällskapet men ändå inte tulla på smakerna. Korka upp bubblet, ät, njut, prata och skratta tillsammans. 

    (2)

    (2)
    10min

    Tiramisu för många

    När middagssällskapet är stort är tiramisu det bästa dessertvalet då den är lätt att förbereda och kan serveras snabbt och enkelt efter maten eller som del av en buffé. Det här receptet är anpassad till den större familjemiddagen eller festerna kring årets stora högtider då borden ofta är fullsatta. Ät, njut och umgås kring denna klassiska italienska efterrätt! 

    (1)

    (1)
    1tim 30min

    Pinsa Limone med rödlök och oliver

    En fräsch pinsa med frisk citronsmak, toppad med tunt skivad rödlök och oliver. Skär upp i bitar och servera till fredagsbubblet, på buffébordet eller när du bara vill ha något enkelt och fräscht. Skär rödlöken riktigt tunt, gärna med mandolin, och lägg ut i ringar som vi gjort här så blir pinsan en fröjd även för ögat. Se alla recept på Pinsa

    (1)

    (1)
    20min

    Krämig burrata med tomatsallad och söt balsamvinäger

    Burrata med sötsyrlig tomatsallad är enkel att laga och känns lyxig. Passar perfekt på buffébordet, serverad som förrätt eller som del av en aperitivo. Äts gärna med crostini eller bruschetta alternativt färskt bröd. 

    (1)

    (1)
    15min

    Stracciatella med grönkålschips, granatäpple och kanderade mandlar

    Krispiga och salta grönkålschips med söta mandlar och saftiga granatäppelkärnor smakar himmelskt tillsammans med len och gräddig stracciatella. Svenska traditioner passar perfekt med italienska smaker har vi upptäckt, så nu välkomnar vi Italien in på glöggmingel.

    (1)

    (1)
    30min

    Sommarens aperitivobricka

    Finns det något härligare än att samlas runt en god aperitivobricka full av säsongens grönsaker som fått sällskap av ost, oliver och chark? Servera aperitivobrickan som förrätt eller på minglet och låt sällskapet plocka sina favoriter.

    (8)

    (8)
    15min

    Stracciatella med jordgubbar och pesto

    Den här krämiga stracciatellan med jordgubbar passar utmärkt som tillbehör till grillat kött, kyckling eller grönsaker. Passar även som ett krämigt komplement till en matig sallad eller som en del av sommarbuffén.

    (9)

    (9)

    Glutenfri grekisk pastasallad

    Grekisk pastasallad är den absolut godaste och enklaste lunchen. Hacka grönsakerna medan den glutenfria pastan kokar, sen är det bara att blanda ihop det. Passar perfekt som lunchlåda eller picknickmat.

    (7)

    (7)
    15min

    Burratadipp med hot honey och glutenfria crostini

    Dipp innebär ofta smulkalas med glutenfria produkter, men med Zetas glutenfria crostini är det inget problem för de med celiaki. I denna burratadipp blandas söthet honung med syrlig citron och krämig burrata – en toppendipp med andra ord.

    (14)

    (14)
    10min

    Parmesanpannacotta med marinerade räkor och ramslöksolja

    Den lena ostkrämen och de sötsyrliga räkorna med fräsch och krispig gurka är inte bara helt oemotståndligt smakmässigt, de här små munsbitarna är väldigt vackra att titta på också. Ramslök ger en ljuvligt mild löksmak. Har du inte tillgång till den delikatessen fungerar det bra att använda gräslök eller blast från färsk lök.

    (16)

    (16)
    3tim 30min

    Crostini med ramslöksmajonnäs, lax och picklad rödlök

    Den milda löksmaken från ramslöken, laxens möra konsistens och den picklade rödlökens syra är en fantastisk smakkombination. Påskbordet har fått en ny stående färgglad favorit med de här munsbitarna. Om du inte har tillgång till ramslök kan du ersätta den med gräslök eller färsk lökblast.

    (4)

    (4)
    45min

    Krämig kycklinggratäng med italienska smaker

    Vem längtar inte efter en krämig italiensk kycklinggratäng? Såsen får perfekt krämig konsistens och smakerna från vitlök, örter och tomat är så koncentrerade att alla som äter gratängen älskar den, gammal som ung. Det vågar vi påstå. Bara laga den!

    (60)

    (60)
    45min

    Sill med italienska smaker

    Letar du efter en härligt krämig sötsyrlig sill med friska inslag av citron och basilika, då har du hittat rätt! Det här är helt enkelt den perfekta blandningen mellan svensk och italiensk matkultur. Vi vågar till och med påstå att den här sillen kommer bli en stående favorit på julbordet, påskbordet och på midsommarbordet!

    (6)

    (6)
    20min

    Salamisnittar med krämig pestofyllning

    De här snittarna är små godingar med stor smak! Salami i kombination med pesto och soltorkad tomat, det är svårt att komma närmare Italien rent smakmässigt.

    (14)

    (14)

    Pinsa med sparris, burrata och rödlök

    Krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd är en oemotståndlig kombination. Den här pinsan passar till lunch, till middag, mellis och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott, enkelt och snabblagat! Se alla recept på Pinsa

    (59)

    (59)
    15min

    Polpette - kött- och bönbullar i tomatsås

    Kött- och bönbullar behöver man inte steka i smör. På italienskt vis steks de i olivolja och puttrar sedan försiktigt klart i en god tomatsås, det man kallar ”in umido”. Servera med pasta, potatis eller bröd och toppa med riven parmesanost.

    (10)

    (10)
    1tim

    Avokadosallad med koriander

    Smakerna i en klassisk guacamole med avokado, lime, koriander, jalapeños och tomat blir fantastiskt goda i en sallad. Servera den tillsammans med en god gryta eller en mustig pasta för en fräsch och god måltid.

    (2)

    (2)
    10min

    Sallad Nicoise

    Den här salladen är en riktig vår och sommardröm som är ett stående inslag på franska restauranger, speciellt på Rivieran. Den serveras gärna med ett svalt glas rosé eller vitt vin och färskt bröd. Ingredienserna i en sallad Nicoise kan variera, men tonfisk, ägg, oliver, sardeller och senapsdressing brukar utgöra basen.

    (36)

    (36)
    25min

    Sallad med het salami och soltorkad tomat

    Chilismaken från Salamino Peperoni piggar upp den här salladen som passar att äta precis som den är gärna med ett färskt surdegsbröd. Men den är också ett härligt tillbehör till grillad kyckling, fisk eller annat grillat.

    (3)

    (3)
    15min

    Pastasallad med mozzarella och knaperstekt salsiccia

    Pastasallad med italienska delikatesser och krispig salsiccia passar lika bra på sommarpicknicken, som tillbehör till grillat eller i matlådan till vardagslunchen. Helt enkelt en pastasallad du kan njuta av med gott sällskap runt matbordet.

    (35)

    (35)
    25min

    Bruschetta med Prosciutto Crudo, kronärtskocka och chilihonung

    Kombinationen sötstark chilihonung och sältan från den italienska lufttorkade skinkan prosciutto crudo är oslagbar. Det här är en försvinnande god liten rätt som är både snabb och enkel att göra om tiden är knapp. Trots enkelheten imponerar den smakmässigt och försvinner lika snabbt som den ställts på bordet.

    (9)

    (9)
    15min

    Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

    Citron och buffelmozzarella är en oslagbar kombination, lägg till krispig friterad kapris och lena skivor av zucchini så är succén ett faktum. Den här rätten är perfekt som förrätt eller som en del i en buffé.

    (20)

    (20)
    20min

    Festliga snittar

    Skapa ett festligt nyårsmingel med läckra småplock! Prosciutto di Parma med tryffelolja och parmesan är en härlig kombination och smaken av tryffel ger den lilla extra känslan av lyx. Crostini med citronricotta och räkor är en frisk och fräsch smakkombination och prova gärna våra krispiga gurksnittar med mascarpone, rökt lax och gräslök. Recepten är enkla att förbereda och kommer garanterat att imponera på dina gäster när du välkomnar det nya året!

    (23)

    (23)
    1tim

    Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

    Vår lyxigaste variant av pinsa som passar perfekt dagar då det ska firas lite extra eller dagar då humöret inte är på topp och det behövs en humörhöjare. Skär upp i mindre bitar och servera som tilltugg till immande kallt bubbel innan middagen eller unna dig en hel alldeles själv. Ett som är säkert är att det alltid är gott med den krämiga friska citronmascarponen och den salta rommen i kombination med det krispiga brödet. Se alla recept på Pinsa

    (123)

    (123)
    15min

    Rostad broccoli med parmesan - Smashed broccoli

    Smashed broccoli är det senaste fenomenet som tar TikTok med storm. Detta populära recept kombinerar broccoli med ingredienser som olivolja och parmesanost. Genom att krossa broccolin och rosta den skapas en unik och härligt krispig smakupplevelse.

    (107)

    (107)
    20min

    Zucchinifrittata med parmesan, kapris och Serranoskinka

    Har du inga idéer till middag – gör en frittata! Här med krämig mascarpone, salt kapris och frisk spänstig zucchini. Smart vardagsmat som är plånboksvänlig och passar hela familjen.

    (21)

    (21)
    30min

    Tagliata på flankstek med grillad citron och salsa verde

    Klassisk tagliata görs oftast på oxfilé men här är det i stället flankstek som får spela huvudrollen. Du behöver inte många ingredienser när du jobbar med så här goda råvaror, fort går det också!

    (32)

    (32)
    1tim

    Krämig mascarponedipp med vitlök, örter och oliver

    Den här krämiga och örtiga färskosten passar som tilltugg till fördrinken eller som ett gott litet mål att dela med goda vänner, kollegor eller familj en helt vanlig eftermiddag. Snabbt, enkelt och försvinnande gott!

    (36)

    (36)
    10min

    Rökig hummus med mörka kikärtor

    Den här rökiga och mörka varianten av klassisk hummus kommer överraska alla kring matbordet och snart bli en stående favorit till nybakat bröd, grillad kyckling eller rostade grönsaker. Vi tycker om att doppa våra crostini eller bruschetta i den och helt enkelt bara njuta av den fylliga och rökiga smaken.

    (13)

    (13)
    15min

    Pinsa med salami och oliver

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Toppa pinsan med dina favoriter och servera. Här har vi valt en klassiskt italiensk variant med salami och oliver. Se alla recept på Pinsa

    (94)

    (94)
    15min

    Crostini med vispad ricotta, vinägerrostade nötter och honung

    Enkelt italienskt småplock som passar fint till ett glas prosecco eller mustig glögg. Krispet från crostinin i kombination med den släta och fräscha ricottakrämen gör detta till det godaste tilltugget.

    (48)

    (48)
    15min

    Insalata Russa italiensk potatissallad

    Insalata Russa är en potatissallad som ofta serveras kring jul i Italien, men förekommer även vid andra festliga tillfällen och högtider. Potatissalladen är krämigt oemotståndlig till tunt skivad chark eller till grillat.

    (35)

    (35)
    30min

    Hummus med fetaost och oliver

    Hummus med fantastiska smaker från medelhavsköket tar den här kikärtsklassikern till andra dimensioner. Samla ett gäng vänner, köp ett surdegsbröd och dela på det här vackra fatet med hummus. Ett enkelt och gott sätt att umgås – det behöver inte vara mer komplicerat än så!

    (18)

    (18)
    15min

    Fröknäcke med tre olika smaker

    Fröknäcke är så gott och väldigt lätt att baka. Här smaksatt med både olja och kryddor. De krispiga bröden är goda att äta precis som de är men brödet med citron och dill passar perfekt till kräftskivan eller fiskrätten. Det med chili och vitlök är gott tillsammans med mild mascarpone toppat med lite örtkryddor och det örtiga brödet ätes gärna med lite BreOliv.

    (26)

    (26)
    1tim 30min

    Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp

    Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.

    (84)

    (84)
    35min

    Gazpacho med olivolja och kronärtskockskräm

    Det är inte mycket som slår en sval gazpacho en varm sommardag. Tips är att mixa soppan hemma, häll upp i kyltermos och duka upp på din nästa picknick. Toppa med kronärtskockskräm, färsk basilika, krutonger och olivolja på plats.

    (11)

    (11)
    15min

    Lyxig charkbricka

    Det finns nästan inget mer välkomnande än en välkomponerad charkbricka! Passar lika bra serverad som lunch som en aptitretare innan middagen eller helt enkelt som ersättare till den lagade middagen – det är bara att öka mängden godsaker.

    (59)

    (59)
    20min

    Vit sparris med hasselnötter och Prosciutto crudo

    Den vita sparrisen som, i motsats till den gröna, växt färdigt under jord är lite grövre i texturen men också mer smakrik än sina mer färgglada kompisar. Här kommer sparrisens fyllighet och angenäma beska väl till pass tillsammans med hasselnötter och Prosciutto Crudo, en perfekt buffé- eller förrätt.

    (34)

    (34)
    25min

    Röd pesto

    Röd pesto passar till mycket! Några tips är att servera den med nykokt pasta, färskt bröd eller som sås till grillat.

    (23)

    (23)
    10min

    Crostini med bönsalsa

    Crostini med bönsalsa är perfekt som plock innan maten eller till minglet.

    (27)

    (27)
    30min

    Tiramisu till Halloween

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. Dekorera marängen som små söta spöken och savoiardi-kexen till gravstenar. En garanterad succé på halloween!

    (12)

    (12)
    1tim 45min

    Mozzarella, oliver och Crema di balsamico

    Skrämmande goda tilltugg till Halloween med mozzarella som toppas med oliver och Crema di balsamico. Vi kan garantera att du kommer imponera på dina gäster när du serverar dessa läskigt goda munsbitar.

    (24)

    (24)
    25min

    Minipizzor med tryffelgorgonzola, fikon och hasselnötter

    Minipizzor med tryffelgorgonzola, fikon och hasselnötter passar perfekt som aptitretare tillsammans med ett glas bubbel eller som del av en buffé.

    (19)

    (19)
    45min

    Alici marinate - marinerad strömming

    Strömming är en klassiker vid svenska högtider och kan varieras i massor. Här är ett recept på strömming på italienskt vis – Alici marinate.

    (35)

    (35)
    20min

    Örtbröd

    Hembakat bröd är alltid det godaste! I denna variant smaksätts örtbrödet med parmesan och pesto. Passar utmärkt att servera till buffén eller skaldjur.

    (70)

    (70)
    2tim 5min

    Krämig röra på cannelinibönor och rostad vitlök

    En snabblagad böndipp på mixade cannellinibönor, en kall röra som passar till det mesta.

    (119)

    (119)
    25min

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    Hemgjort tapenade med sälta från oliver, kapris och sardeller. Ha som sås eller röra till kött eller kyckling, tips är att bre på macka och toppa med skivad italiensk mozzarella och toppa med färsk basilika.

    (1)

    (1)
    10min

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja extra vergine – en bättre dipp helt enkelt!

    (77)

    (77)
    10min

    Kall potatissallad med kapris och citron

    Potatissallad med kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (105)

    (105)

    Insalata di pasta fredda

    Insalata di pasta fredda – pastasallad med pancetta, rostad mandel och krämig burrata. Denna lyxiga pastasallad som toppas med burrata är perfekt att imponera gästerna med eller unna sig när man är sugen på något riktigt gott.

    (71)

    (71)
    45min

    Bakad rotselleri med het paprikaröra och fetaost

    Bakad rotselleri är underbart gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt. Vi här i Zetas provkök älskar att bjuda på den då vi höstgrillar, vilket alltid känns lite speciellt eftersom grillen inte åker fram lika ofta som på sommaren.

    (44)

    (44)
    2tim 10min

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En kall röra som passar till det mesta.

    (11)

    (11)
    10min

    Bön- och äppelsallad

    Vegetarisk och snabblagad sallad med fräscha smaker från äpple och blekselleri. Toppa med rostade valnötter för härligt krisp.

    (25)

    (25)
    15min

    Grillad aubergine med fetaostsalsa

    Grillad aubergine med smakrik salsa gjord på fetaost, tomater och melon. Passar utmärk som förrätt eller som tillbehör.

    (63)

    (63)
    1tim 10min

    Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost

    Ugnsbakade rotfrukter med krämig fetaost och grekiska oliver. Passar fint som tillbehör till kött, kyckling och fisk, samt som egen vegetarisk maträtt.

    (246)

    (246)
    50min

    Julkrans med italienska smaker

    Bjud på enkel och god aperitivo som serveras fint på en julkrans gjord av doftande rosmarin. Passar utmärkt till glögg och julbord.

    (48)

    (48)
    15min

    Grönkålssallad med fetaost och granatäpple

    Grönkålssallad med mycket färg och smak. Passar utmärkt att servera som egen rätt eller som tillbehör på julbordet.

    (78)

    (78)
    20min

    Picklade morötter och ingefära

    Med färdig snabbinläggning gjord på vitvinsvinäger är det enkelt att pickla grönsaker. I den här varianten med morot och ingefära. Passar fint i sallader eller som tillbehör.

    (29)

    (29)
    2tim 10min

    Bruschetta med långbakade tomatklyftor och friterad kapris

    En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.

    (55)

    (55)
    3tim 30min

    Vitello Tonnato

    Vitello Tonnato är ett klassisk italienskt recept, kalvstek med tonfisksås smaksatt med kapris. En bra rätt att förbereda dagen innan och perfekt till buffébordet.

    (112)

    (112)
    21tim 15min

    Sommarsallad med tomater, bär och mozzarella

    Den somriga och fräscha salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.

    (36)

    (36)
    20min

    Ljummen sallad på primörer och burrata

    En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

    (54)

    (54)
    20min

    Chokladkräm med krossade cantucciniskorpor & blåbär

    Krossade cantucciniskorpor ger ett skönt krisp till den lena chokladkrämen som får fin fyllighet av mascarpone. Snabb, enkel och himmelskt god dessert.

    (65)

    (65)
    10min

    Ägghalvor med olika toppings & crème av kronärtskocka med pistagenötter

    Ägghalvor är perfekt bjudmat och passar lika bra på buffén som till förrätt. Här bjuder vi på olika toppings tillsammans med crème av kronärtskocka med pistagenötter. Det är en fin smakkombination som är lite extra festlig!

    (20)

    (20)

    Aubergine- och grynsallad med rostade kikärtor & fetaost

    Färgstark och smakrik sallad med gryner. Ugnsgrilla aubergine tillsammans med kikärtor och fetaost. Ringla över pestovinägrett.

    (70)

    (70)
    40min

    Krustader med tre fyllningar

    Tre krustader med olika fyllningar. Den klassiska med räkor och majonnäs, den höstlika med svamp och tryffel samt den italienska med prosciutto och pesto.

    (208)

    (208)
    40min

    Krispiga salamichips med Gorgonzola

    Krispiga salamichips med Gorgonzola, honung och valnötter. Utmärkt att servera som drinktilltugg som du snabbt förbereder.

    (62)

    (62)
    20min

    Tiramisu i krustader

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. I den här varianten serveras tiramisu i små och spröda krustader tillsammans med en choklad- och kaffekräm. Passar fint att ha som avslut på en trevlig middag.

    (65)

    (65)
    35min

    Bönsallad med crostini

    En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

    (190)

    (190)
    15min

    BreOlivröra på crostini

    Crostini bredd med en röra på BreOliv smaksatt med kapris, soltorkade tomater och sardellcrème är ett perfekt tilltugg på buffén eller innan maten.

    (46)

    (46)
    10min

    Kikärtor med smak av citron och provencal

    Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.

    (108)

    (108)
    5min

    Linser smaksatta med citronoliver

    Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

    (44)

    (44)
    5min

    Svarta bönor med grillad paprika

    Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

    (36)

    (36)
    5min

    Kidneybönor med italiensk salladskrydda

    Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.

    (85)

    (85)
    5min

    Rödbetskräm med fetaost

    Smakrik kräm med fetaost och rödbetor. Perfekt som ett härligt tillbehör eller som en del av buffébordet.

    (85)

    (85)
    15min

    Fritters med bönor

    Små härliga fritters med vita bönor, parmesan, citron och ricotta. Perfekt som ett gott tillbehör eller som en del av en buffé.

    (83)

    (83)
    30min

    Söta krustader x 3

    Små efterrätter i vackra krustader med mascarponekräm i 3 olika smaker; citron, choklad/kaffe och kola.

    (75)

    (75)
    20min

    Focaccia med rosmarin och oliver

    Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, flingsalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

    (507)

    (507)
    2tim 30min

    Chilimajonnäs

    Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med chili. Enkel att göra och supergod med extra sting från chilin. Utmärkt att servera som tillbehör.

    (259)

    (259)
    10min

    Krustader med lemoncurd och maräng

    Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

    (46)

    (46)

    Sommarsallad med helbakad halloumi

    Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

    (129)

    (129)
    45min

    Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

    Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

    (81)

    (81)
    30min

    BreOliv med soltorkade tomater & rosmarin

    Röra med BreOliv som passar fint till grillat som halloumi, grönsaker, fisk, kött eller kyckling.

    (8)

    (8)
    10min

    BreOliv med parmesan, rostad vitlök & gräslök

    Röra med smaksatt BreOliv som passar fint till ljust grillat kött eller kyckling.

    (30)

    (30)
    20min

    Flatbread med kronärtkockscreme och salsiccia

    Flatbread är ungefär som tunna pizzor med topping som passar fint som trevlig och lite enklare lunchrätt till sommaren eller på buffébordet. Härliga smaker av kronärtskocka, salsiccia och parmesan.

    (145)

    (145)
    50min

    Choripan med romesco och chimichurri

    Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

    (20)

    (20)
    45min

    Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

    Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

    (40)

    (40)
    50min

    Kapriskrisp

    En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

    (44)

    (44)
    15min

    Ratatouille med grekiska smaker

    Ratatouille med aubergine, zucchini och smulad fetaost serveras som tillbehör eller som egen vegetarisk maträtt. Gratäng som passar extra bra när du behöver tömma kylskåpet på trött grönsaker.

    (147)

    (147)
    50min

    Kakor med choklad och olivolja

    Kakor bakade på olivolja med chokladbitar i serveras gärna till kaffet. Olivoljan gör att kakorna blir krispiga med viss seghet, precis som en kaka ska vara. Enkla att tillaga och går att förbereda dagen innan genom att frysa in kakdegen för att sedan gräddas.

    (85)

    (85)
    30min

    Vintersallad med gorgonzola och valnötter

    En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bas av rustika gryner som gör den mer mättande och med söta och krispiga inslag från granatäpple.

    (64)

    (64)
    25min

    Fräst svartkål med svarta bönor

    Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

    (62)

    (62)
    25min

    Krustader med citronkräm

    Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.

    (50)

    (50)
    10min

    Risonirisotto med räkor och zucchini

    Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på risoni med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

    (43)

    (43)
    25min

    Bresaolarullar med rucola och citronmajonnäs

    Bresaolarullar med parmesan, rucola, citronmajonnäs och rostade pinjenötter är snabba och smakrika tilltugg, perfekt till drinken eller på buffén.

    (27)

    (27)
    20min

    Auberginetacos

    Vegetariskt tilltugg med aubergine fylld med krämig fetaost och färsk basilika. Imponera på dina gäster genom att servera på buffébordet eller som småplock till drinken.

    (38)

    (38)
    40min

    Ugnsbakade fikon med chévreost, prosciutto och honung

    Ugnsbakade fikon men krämig chévreost, lindad med prosciutto och toppad med valnötter och söt honung. Ljuvliga små munsbitar som passar utmärkt som aptitretare.

    (43)

    (43)
    20min

    Pizzaknutar med het salami, vitlök och pesto

    Små pizzamunsbitar med salami, vitlök och pesto som passar utmärkt som tilltugg till mingel och fest.

    (66)

    (66)
    30min

    Rostad blomkål med sardelldipp

    Rostad blomkål och broccoli i ugnen. Sardelldippen ger en härlig sälta och är rik på umami. Passar perfekt som plockmat eller tillbehör.

    (40)

    (40)
    40min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept buffé
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad