Recept Parmesan

Recept med parmesan som är gott till kall och varm matlagning. Använd en kort lagringstid om osten ska smälta och en lång när du vill har större smak.

Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

(0)

Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!

(1)

Bresaolarullar med rucola och citronmajonnäs

Bresaolarullar med parmesan, rucola, citronmajonnäs och rostade pinjenötter är snabba och smakrika tilltugg, perfekt till drinken eller på buffén.

(0)

Gnocchi med rostade grönsaker och bönor

Krämiga gnocchi med ungsrostade grönsaker och vita bönor får en extra skjuts av citroncest, riven parmesanost och färsk timjan. Passar till vardag som helg!

(1)

Ravioli med ricotta och spenat

Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

(3)

Ugnsrostad lökblomma med nötter, salami och parmesan

Ugnsrostad hel lök med med krispiga tillbehör i form av pistagenötter, italiensk salami och parmesanost. Perfekt tilltugg till drinken eller som förrätt.

(6)

Sommarsmörgås med kronärtskocka och ricotta

En riktigt härlig sommarsmörgås med ljuvlig smak av jordgubbar, ricotta och kronärtskocka. Passar perfekt som lunchmat.

(4)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(16)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(15)

Potatissallad med parmesan

Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

(12)

Grönkålschips med parmesan

Krispiga grönkålschips med lagrad parmesan. Perfekt som tilltugg till drinken eller framför tvn.

(15)

Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(11)

Toskansk brödsallad - Panzanella

Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

(10)

Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

Svamprisotto med krämig taleggio, friterad salvia och parmesan.

(18)

Minifrittata med olika topping

Frittata, italiensk omelett, i portionsform toppad med smaker som grillad paprika och ruccola, svampcréme och prosciutto.

(35)

Varma smörgåsar med parmesan och bönröra

Varma smörgåsar med riven parmesan och en bönröra med vitlök och örter.

(13)

Våfflor med lax och parmesan

Matiga våfflor med lax, mascarpone och riven parmesan.

(1)

Pasta med sardeller, kapris och rostad paprika

Mezze Maniche tillsammans med de klassiska italienska smaksättarna kapris och sardeller - och härliga smakrika rostade paprikor.

(7)

Ragù på nötfärs och aubergine

Ragù på nötfärs med aubergine, chili och vitlök. God och mustig köttfärssås som passar utmärkt med pasta.

(55)

Mezze Maniche med grillade grönsaker

Grillade grönsaker som smaksatts av chili och vitlöksolja i en härlig pastarätt.

(6)

Pasta med tomater, pancetta, kapris och oliver

Kapris, bacon och kalamata i en tomatsås till god pasta.

(43)

Tortiglioni med grillad paprika, citron och oliver

Grillad paprika, citronsmak, oliver och persilja - en pasta med härliga färger och smaker!

(16)

Varma mackor med skinka och soltorkad tomat

Varma mackor med italiensk skinka och smakrika soltorkade tomater. Perfekt till lunch eller mellanmål.

(14)

Tagliatelle Carbonara

Carbonara görs på pasta, pancetta och ägg - med mycket svartpeppar och parmesan!

(50)

Strozzapreti med tapenade, chili och persilja

Krydda pastan med chili, persilja och tapenade av oliver och kapris.

(19)

Strozzapreti alla caponata

En spännande pasta med selleri, aubergine, grillad paprika, sardeller, kapris, russin och mandel!

(22)

Pasta Spaghetti Bolognese

Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.

(84)

Risotto med citron och rucola

Risotto al Limone e Rucola - Risotto med frisk smak av citron och rucola.

(25)

Risotto med blåmusslor och gemsallad

Risotto alle Cozze. En risotto med havskänsla från blåmusslor och mild, söt gemsallad

(3)

Risotto con Borlotti

En mer italiensk rätt än risotto är svår att hitta, här med borlottibönor och rosmarin.

(10)

Radiatori i ört- och parmesanbuljong med grön sparris

Pastan blandas i en rykande varm, doftande örtbuljong med parmesan ost och grön sparris

(2)

Prosciutto- och parmesanrullar

Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

(8)

Soppa med grönsaker, bönor och parmesan

Grönsakssoppa med borlottibönor som toppas med god lagrad parmesan. Perfekt vardagsmat.

(44)

Pennette Rigate alla Puttanesca

Puttanesca, italiensk pasta med en smakrik tomatsås med sälta från sardeller och kapris.

(33)

Pasta med chorizo, rödlök och sparris

Färgglad och smakrik pasta med sparris, vitlök och chorizo.

(3)

Pasta Carbonara

En klassisk och älskad italiensk pastaklassiker! Härligt krämig spaghetti som serveras med knaperstekt pancetta, parmesan och en äggula på toppen.

(442)

Pasta Bolognese med bönor

Köttfärssås med bönor med en riktigt god bandpasta och rikligt med parmesan.

(16)

Krämig pasta med kyckling och broccoli

Pasta med krämig mascarpone, stekt kyckling, chili och färsk broccoli som toppas med riven lagrad parmesan.

(20)

Parmesanröra

Godaste småplocket gör du av lite riven parmesan, olivolja och grappa!

(8)

Pappardelle med rucola och citron

Pappardelle con Rucola e Limone - En härligt doftande vegetarisk pasta med rucola, citron och parmesan.

(3)

Pasta med vit och grön sparris

Någon gång kring maj skördas sparrisen. Då är den som allra finast och ljuvligt god i denna citron och persiljedoftande pastarätt.

(0)

Pasta med kantareller och spenat

Pasta con cantarelli e spinaci - Parmesanen tar fram kantarellernas smak och ger tillsammans med spröda spenatblad ljuvligt gott.

(6)

Omelett med parmesan

Omelett passar perfekt som en lättare måltid eller till en härlig brunch. Parmesan och persilja sätter smaken.

(29)

Olive Ascolane

Små krispiga fyllda oliver som passar som tilltugg eller antipasto.

(11)

Musslor med svarta bönor

Musslorna är klassiskt smaksatta med vin, persilja och vitlök - och parmesan

(2)

Melon- och kronärtskockssallad med vinägrett

En sallad med den spännande komibinationen av melon och kronärtskocka! Serveras med en vinägrett av mangobalsamico och olivolja.

(0)

Marinerade oliver med timjan och parmesanost

Oliver som blandas med bitar av parmesan är en unik smaksensation! Låt oliverna marinera i 1 dygn då blir resultatet bäst.

(10)

Mama Theresas pasta med prosciutto crudo

Prosciutto crudo är en italiensk, lufttorkad skinka som passar utmärkt med rostade paprikor, olivolja, plommontomater och vitlök i en god pasta.

(10)

Pastasallad med grillad kalkon

Krydda pastasalladen med pesto, och servera med grillat kalkonbröst.

(1)

Kikärtor med chili & couscous med tapenade

Kikärtor smaksatt med het chilipesto och couscous med smakrik tapenade av svarta oliver. Två goda tillbehör.

(2)

Grillad sparris med rödlöksvinägrett

Sparris är ett gott tillbehör, grillad tillsammans med en vinägrett blir den ännu godare.

(6)

Grillad lax med Pappardelle

Grillad lax med varma tomater i olivolja, vitlök och balsamvinäger. Servera med nykokt pasta med mangoldskott och parmesan.

(4)

Gnocchi con burro e salvia

Gnocchi är en klassisk pastasort baserad på potatis, smaksatt med smör och salvia - Gnocchi con burro e salvia.

(14)

Fyllda nötrullader i tomatsås

Involtini di carne - basilika- och vindoftande rullader av nötkött med pappardelle.

(0)

Pasta Fusilli med persilja, citron och vitlök

Fusilli smaksatt med persilja, citron och vitlök. På italienska kallad för Fusilli Gremolata.

(8)

Fläskfilé med prosciutto och parmesan

Ugnsbakad fläskfilé med parmesan och prosciutto. Servera med rostad potatis och balsamicovinägrett.

(95)

Bruschetta med bönsallad

En variant på den klassiska bruschettan. Rostat bröd med vitlök och olivolja som toppas med en bönsallad, rucola och riven parmesan.

(2)

Risotto på matvete med rucola och parmesan

Matvetet har en nästan nötig smak, här som en god variant på risotto.

(24)

Haricots verts med parmesan och olivolja

Nykokta haricots verts med riven parmesan och olivolja som passar utmärkt som tillbehör till kött, fisk eller kyckling

(3)

Parmesangratinerade grönsaker

Parmesangratinerade grönsaker med färsk timjan och vitlök. Serveras med fördel till kyckling, fisk eller en bit kött.

(3)

Radiatori med broccolisås

Radiatori alle rape - Broccoli, sardeller, pinjenötter och pasta i en salig blandning!

(19)

Rostbiff alla carpaccio

En enkel variant av carpaccio gjord på rostbiff, perfekt rätt på buffébordet.

(4)

Spaghetti med skogschampinjoner

Skogschampinjoner, ruccola och spagetti. Glöm inte att riva Grana Padano eller parmesan över - jättegott!

(13)

Krossad potatis med olivolja

Smaksätt den krossade potatisen med riven parmesan, färskpressad citron och en riktigt god olivolja!

(22)

Tortiglioni med grön olivcrème

Tortiglioni alle olive verdi. En krämig pasta med friska blad av rucola och söta körsbärstomater.

(7)

Parmesansås med citron och dill

Parmesansås passar utmärkt att ringla över grillad fisk, fläsk eller kyckling.

(9)

Mezze Maniche med svamp och kronärtskocka

Pasta med finstämda smaker av svamp och marinerade kronärtskockor.

(19)

Parmesangratinerad fänkål

Det är gott att gratinera med parmesanost. Välj en parmesanost med lite kortare lagringstid så smälter osten bättre.

(18)

Caesarsallad med krutonger

I caesardressing används sardeller, vitlök och vinäger som ger den dess karaktäristiska smak.

(40)

Pasta med vitlök och chili

Det enkla är ofta det godaste! Chili och vitlök tillsammans med olivolja och massor av persilja. Smaklig måltid.

(34)

Parmesanostpaj

Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

(94)

Spaghetti Carbonara på Di Lucas vis

Spaghetti Carbonara är en av Christian Di Lucas favoriträtter, snabbt, enkelt och gott!

(66)

Pasta med svamp, pancetta, ricotta och spenat

Krämig pasta med knaperstekt pancetta och svamp samt färsk spenat.

(73)

Bresaola med rucola och parmesan

En antipasti som både är enkel och god! Bresaola passar utmärkt med rucola och olivolja.

(11)

Pastagratäng med pancetta

En riktigt god pastagratäng med pancetta och mozzarella. Med allt i ett blir det lite extra gott!

(58)

Minipizzor med sardeller och oliver

Små och söta minipizzor med sardeller och oliver. Perfekta på buffébordet, som tillbehör eller småplock till fördrinken.

(23)

Italienska köttbullar

Polpette al limone e Parmigiano-Reggiano. Klassiska italienska köttbullar med smak av citron och parmesan.

(36)

Pasta i tomatsås med oliver och parmesan

Pasta med tomatsås som smaksatts med kapris, oliver och parmesan. Enkel och smakrik vardagspasta.

(35)

Risotto med stekt kyckling och gröna ärtor

Risotto con Pollo - Stekta kycklingklubbor och gröna ärtor sätter färg på denna goda risotto.

(17)

Basilika- och parmesanaioli

Aioli är en god sås gjord på ägg, olja, vinäger och vitlök. Det här receptet är en ny variant med parmesan och basilika.

(80)

Pappardelle Bolognese

Pappardelle är väldigt gott till denna klassiska köttfärssås . En härlig Bolognese som sätter guldkant på vardagen.

(38)

Ugnsgrillad kyckling med parmesanpotatispuré

Kryddad kyckling som tillagas i ugn och serveras med en krämig potatispuré gjord på parmesan.

(23)

Risotto med lax, fänkål och mynta

Risotto al Salmone - smakfull och smakrik risotto med lax, fänkål och mynta.

(32)

Risotto med salvia och grillad kyckling

Risotto med salvia som serveras med nygrillad kyckling som sedan toppas med rostade pinjenötter. Perfekt att bjuda gäster på.

(31)

Grillad entrecote med marinerade rödbetor

Grillad entrecote med marinerade rödbetor, ruccola och parmesan.

(10)

Bolognese Vego

Grymt god vegetarisk spagetti bolognese! Toppa med massor av parmesanost.

(35)

Pasta med gemsallad, tomater och kronärtskockor

Nykokt pasta med soltorkade tomater, färsk gemsallad och späda kronärtskockor.

(6)

Örtrisotto med pilgrimsmusslor och rucola

Risotto alle Erbe Aromatiche - en festlig risotto med pilgrimsmusslor på en grön risotto med smak av färska örter

(50)

Pasta med tre sorters ost och valnötter

Nykokt pasta med ost, valnötter och broccoli. Krämig och smakrik ostsås med gorgonzola, mascarpone och parmesan.

(21)

Pasta med broccoli och pancetta

Pasta med färsk broccoli, knaperstekt pancetta, soltorkade tomter och riven parmesan. Snabbt och enkelt.

(24)

Snabbgravad lax med parmesansås

När laxen snabbgravas får den en god smak och lite fastare kött som blir gott på grillen.

(4)

Pasta med svamp, tryffelolja och parmesan

Nykokt pasta med stekta kantareller, tryffelolja, rucola och parmesan.

(70)

Caesarsallad med Parmesan

Den klassiska Caesarsalladen med parmesan är ett perfekt tillbehör till kräftskivan eller sommarbuffén

(27)

Caesarsallad med rostade kikärter

Kikärtor har en nästan nötig smak, i synnerhet om de rostas, och är riktigt goda i en caesarsallad!

(3)

Pasta med parmesan, valnötter och rucola

En härligt krämig pasta med valnötter, rucola och hyvlad parmesan. En rätt som sätter guldkant på vardagen

(49)

Risotto Frutti di Mare

Risotto Frutti di Mare är en fantastisk risotto för dig som gillar skaldjur!

(29)

Radiatori med zucchini, champinjoner och chili

Chili, zucchini, champinjoner, vitlök och pasta - med mycket parmesan på toppen!

(62)

Krämig valnötssås med parmesanost

En härlig valnötssås med sina rötter i norditalien. God till kött eller som en krämig sås till nykokt pasta.

(75)

Svamprisotto med tryffelolja och citron

Risotto con funghi, tartufo e limone - en mustig risotto med tryffelolja, svamp och en frisk smak av citron.

(85)

Potatis- och lökflarn med parmesan

Tunna skivor av potatis och lök gratineras i ugnen med vin och parmesan. Ett fantastiskt tillbehör till middagen, på buffébordet eller som förrätt!

(14)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.