Bönsoppa – Zuppa di fagioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)

Vad tycker du?

20min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Mustig och snabblagad bönsoppa toppad med en härlig örtolja. Den fylliga smaken fås av mandel och parmesan samt friterad salvia som topping.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Bönsoppa
3 dl
kycklingbuljong
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, finhackade
1 dl
mandelspån, rostade
salt
nymald svartpeppar
Örtolja till servering
1/2 dl
blandade örter
ev salt
ev citronzest
Friterad salvia
8-12
stora salviablad

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt
Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Spaghetti med ugnsbakad fetaost

Enkelt och supergott recept på den ljuvligt goda och krämiga "TikTok-pastan" som alla pratar om.

Recept

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

isabella morrone

Isabellas italienska kök

Enkelt och gott för hela familjen! Lär dig laga fantastiska italienska maträtter.

Isabellas italienska kök på köket.se Var med och tävla om matlagning med Isabella

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.