Bönsoppa – Zuppa di fagioli

En mustig och snabblagad bönsoppa toppad med en härlig örtolja. Den fylliga smaken fås av mandel och parmesan samt friterad salvia som topping.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skölj bönorna och låt rinna av.

Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på svag värme tills det mjuknar. Lägg i bönorna och 2/3 av den rostade mandeln. Rör om.

Häll på buljongen.  Mixa med stavmixer till en krämig soppa. Tillsätt riven parmesan och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Servera med resten av mandlarna, friterade salviablad och örtolja.

Örtolja:

Mixa örter och olja med stavmixer. Smaksätt med salt och eventuellt lite citronzest.

Friterade salviablad:

Värm olivolja i en liten stekpanna. Stek salviabladen tills de blir frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.