Bönsoppa – Zuppa di fagioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

Vad tycker du?

20min 8 ingredienser

Mustig och snabblagad bönsoppa toppad med en härlig örtolja. Den fylliga smaken fås av mandel och parmesan samt friterad salvia som topping.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Bönsoppa
3 dl
kycklingbuljong
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, finhackade
1 dl
mandelspån, rostade
salt
nymald svartpeppar
Örtolja till servering
1/2 dl
blandade örter
ev salt
ev citronzest
Friterad salvia
8-12
stora salviablad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

Vad tyckte du om receptet?

1 kommentar

Petra Rydergård

Supergod – tog lite vin i också…eftersom bönorna behöver piggas upp. Jag har ätit denna soppa i många år – nyttig och god.