Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept Festmat

    Recept till festliga tillfällen och middagar då du vill lyxa lite extra. Goda recept som imponerar på gästerna utan att du slår knut på dig själv.

    Små fina snackspett i smakrik dressing

    Små snackspett med stor personlighet! Här möts fetaost, gurka och oliver i en frisk citrondressing, tillsammans med chilihet salami, oliver och en krämig pestodressing. Två sorters spett som bjuder på fräscha, tydliga smaker och gör det lätt att bjuda in till aperitivo. Enkla att plocka upp, svåra att sluta äta. Buon appetito!

    (1)

    (1)
    20min

    Charkbricka från medelhavet

    Det ska vara enkelt att umgås. Den här charkbrickan kan du servera då tiden är knapp och du vill lägga allt fokus på sällskapet men ändå inte tulla på smakerna. Korka upp bubblet, ät, njut, prata och skratta tillsammans. 

    (2)

    (2)
    10min

    Tiramisu för många

    När middagssällskapet är stort är tiramisu det bästa dessertvalet då den är lätt att förbereda och kan serveras snabbt och enkelt efter maten eller som del av en buffé. Det här receptet är anpassad till den större familjemiddagen eller festerna kring årets stora högtider då borden ofta är fullsatta. Ät, njut och umgås kring denna klassiska italienska efterrätt! 

    (1)

    (1)
    1tim 30min

    Tiramisu med apelsin

    Tiramisu med apelsin är en frisk variant på den klassiska italienska desserten. Den här efterrätten är både len, söt och frisk på samma gång. Eftersom tiramisun mår bäst av att stå till sig en stund i kylen kan du förbereda den i portionsglas och dekorera med kakao och apelsinklyftor precis före servering.

    (3)

    (3)
    1tim 30min

    Risotto med smak av citron och friterade kronärtskockor

    En härligt krämig risotto med frisk smak av citron och frasiga friterade kronärtskockor. Vi tycker så mycket om den här rätten och äter den gärna precis som den är, men tycker även att den är fantastisk som tillbehör till grillad kyckling eller fisk. 

    (3)

    (3)
    35min

    Pinsa Limone med rödlök och oliver

    En fräsch pinsa med frisk citronsmak, toppad med tunt skivad rödlök och oliver. Skär upp i bitar och servera till fredagsbubblet, på buffébordet eller när du bara vill ha något enkelt och fräscht. Skär rödlöken riktigt tunt, gärna med mandolin, och lägg ut i ringar som vi gjort här så blir pinsan en fröjd även för ögat. Se alla recept på Pinsa

    (1)

    (1)
    20min

    Krämig burrata med tomatsallad och söt balsamvinäger

    Burrata med sötsyrlig tomatsallad är enkel att laga och känns lyxig. Passar perfekt på buffébordet, serverad som förrätt eller som del av en aperitivo. Äts gärna med crostini eller bruschetta alternativt färskt bröd. 

    (1)

    (1)
    15min

    Pinsa med fetaost och oliver

    En härlig kombination av grekiska och italienska smaker på en fluffig pinsa toppad med fetaost, mozzarella och oliver. Sältan från fetaosten, de mustiga kalamataoliverna och den milda hettan från pinsasåsen ger smaker som för tankarna till Medelhavet. Perfekt att dela till middag, som tilltugg till fördrinken eller som en del av en buffé. Se alla recept på Pinsa

    (4)

    (4)
    20min

    Ostbricka med fikon, cocktailkapris och oliver

    En god ostbricka med en fyllig parmesanost i centrum som får sällskap av färska fikon, cocktailkapris, oliver och marinerade kronärtskockor. Tillsammans med chark, vindruvor, aperitivokex och rostad mandel blir det en balanserad ostbricka med både sött och salt. Perfekt som aperitivo innan middagen serveras.

    (3)

    (3)
    10min

    Parmesandipp med oliver och soltorkade tomater

    Krämig parmesandipp med rund sälta och djup smak från den rivna parmesanen, toppad med skivade oliver och soltorkade tomater. Perfekt som tilltugg till fördrinken tillsammans med crostini.

    (19)

    (19)
    10min

    Bresaola med vispad parmesan- och tryffelkräm

    Tunt skivad bresaola toppad med en smakrik parmesan- och tryffelkräm, rucola och rostade pinjenötter. En enkel och ljuvligt god förrätt som inte tar mer än 15 minuter att laga.

    (5)

    (5)
    15min

    Pinsa med julprosciutto, grönkål och picklad rödlök

    Den här pinsan bjuder på en perfekt kombination av svenska julsmaker och italienska delikatesser, vågar vi påstå. En mild och len kräm gjord på mascarpone och sötstark senap är fantastisk god tillsammans med den smakrika och salta skinkan. Vi tror att den här rätten kommer att vara årets mest uppskattade nykomling på glöggminglet och julbordet.

    (1)

    (1)
    30min

    Stracciatella med grönkålschips, granatäpple och kanderade mandlar

    Krispiga och salta grönkålschips med söta mandlar och saftiga granatäppelkärnor smakar himmelskt tillsammans med len och gräddig stracciatella. Svenska traditioner passar perfekt med italienska smaker har vi upptäckt, så nu välkomnar vi Italien in på glöggmingel.

    (1)

    (1)
    30min

    Glutenfri pizza med zucchini, valnötter och ramslök

    En glutenfri pizza bianco med våriga smaker av zucchini, valnötter och ramslök. Krämig, nötig och precis så god som man vill att en pizza ska vara när solen börjar värma igen. Har du inte tillgång till ramslök kan du istället använda färska örter som du gillar.

    (5)

    (5)
    20min

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar är ett smakrikt recept med en härlig blandning av mustig pinsasås, syrlig citron och hetta från rosépeppar. Servera som lunch, middag eller skär upp den i bitar och servera som drinktilltugg.  Se alla recept på Pinsa

    (2)

    (2)
    20min

    Glutenfri pinsa med burrata, mortadella och pistagenötter

    Vår glutenfria pinsa är så god att det är svårt att tro att den faktiskt är glutenfri. Toppa den med krämig burrata, len mortadella och rostade pistagenötter – och du har en kombination som är svår att slå. Se alla recept på Pinsa

    (12)

    (12)
    20min

    Burratadipp med hot honey och glutenfria crostini

    Dipp innebär ofta smulkalas med glutenfria produkter, men med Zetas glutenfria crostini är det inget problem för de med celiaki. I denna burratadipp blandas söthet honung med syrlig citron och krämig burrata – en toppendipp med andra ord.

    (14)

    (14)
    10min

    Mascarpone med pocherad rabarber och Cantucci

    Det här är en fräsch och pigg dessert med frisk mascarponekräm, rabarber som pocheras i prosecco och knapriga mandelskorpor. Den går utmärkt att förbereda i förväg, men vänta med att lägga upp den i serveringsglasen till strax innan servering för att bibehålla skorpornas knaprighet.

    (7)

    (7)
    40min

    Parmesanpannacotta med marinerade räkor och ramslöksolja

    Den lena ostkrämen och de sötsyrliga räkorna med fräsch och krispig gurka är inte bara helt oemotståndligt smakmässigt, de här små munsbitarna är väldigt vackra att titta på också. Ramslök ger en ljuvligt mild löksmak. Har du inte tillgång till den delikatessen fungerar det bra att använda gräslök eller blast från färsk lök.

    (16)

    (16)
    3tim 30min

    Crostini med ramslöksmajonnäs, lax och picklad rödlök

    Den milda löksmaken från ramslöken, laxens möra konsistens och den picklade rödlökens syra är en fantastisk smakkombination. Påskbordet har fått en ny stående färgglad favorit med de här munsbitarna. Om du inte har tillgång till ramslök kan du ersätta den med gräslök eller färsk lökblast.

    (4)

    (4)
    45min

    Pastamore med skaldjur och zucchini

    Pasta med skaldjur, kan det bli mer romantiskt? Här i en smakrik rätt med zucchini, tomat, citron och basilika. Hittar du inga pilgrimsmusslor till ett hyggligt pris kan du öka mängden räkor.

    (18)

    (18)
    25min

    Pastamore med het tomatsås

    En het pasta med tomatsås, klassisk och enkel men så god. Kombinationen tomat, olivolja, vitlök och chili är svårslagen. Om du vill kan du tillsätta örter, champinjoner eller något protein i form av pancetta, guanciale, kyckling eller tonfisk.

    (18)

    (18)
    25min

    Krämig kycklinggratäng med italienska smaker

    Vem längtar inte efter en krämig italiensk kycklinggratäng? Såsen får perfekt krämig konsistens och smakerna från vitlök, örter och tomat är så koncentrerade att alla som äter gratängen älskar den, gammal som ung. Det vågar vi påstå. Bara laga den!

    (60)

    (60)
    45min

    Pizza med nötcreme, jordgubbar och basilika

    En helt oemotståndlig dessertpizza! Nötcremen smälter en aning och tillsammans med söta jordgubbar och kryddig basilika blir pizzan närmast oemotståndlig. Ett tips är att även strössla över rostade och hackade hasselnötter för härligt krisp! Det här receptet är beräknat för en pizza men ofta är det lagom att dela den på två personer.

    (7)

    (7)
    30min

    Salamisnittar med krämig pestofyllning

    De här snittarna är små godingar med stor smak! Salami i kombination med pesto och soltorkad tomat, det är svårt att komma närmare Italien rent smakmässigt.

    (14)

    (14)

    Pinsa med sparris, burrata och rödlök

    Krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd är en oemotståndlig kombination. Den här pinsan passar till lunch, till middag, mellis och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott, enkelt och snabblagat! Se alla recept på Pinsa

    (59)

    (59)
    15min

    Färskostgran

    Den här färskostgranen gör du på en krämig mascarponeröra och dekorerar med oliver, soltorkad tomat och rosmarin. Den kommer göra succé på glöggminglet. Servera med crostini längs julgransfoten så gästerna enkelt kan ta en crostini och dra av mascarponeröran för en perfekt munsbit.

    (4)

    (4)
    20min

    Polpette - kött- och bönbullar i tomatsås

    Kött- och bönbullar behöver man inte steka i smör. På italienskt vis steks de i olivolja och puttrar sedan försiktigt klart i en god tomatsås, det man kallar ”in umido”. Servera med pasta, potatis eller bröd och toppa med riven parmesanost.

    (10)

    (10)
    1tim

    Italiensk Pizzadeg med fördeg

    Vill du ha en pizzadeg med riktigt fluffiga och krispiga kanter, som får dig att drömma dig till Italien, då är det här receptet för dig. Receptet förfinades av en av våra kollegors man, som utgick från vårt recept på ”Italiensk pizzadeg”. Degen innehåller framför allt mindre jäst och en fördeg. Vi tycker definitivt att det är värt lite extra tid, då pizzan får en härligt mustig och fyllig smak. Ett bra recept för dig som tycker att själva matlagningen är underhållande och gärna lägger ner extra tid och kraft på själva hantverket i köket. Läs igenom hela instruktionsavsnittet innan du börjar, då blir det lättare att planera receptet tidsmässigt. Lycka till med pizzabaket.

    (11)

    (11)
    38tim

    Mini Pinsa med chili och burrata

    Tomatsåsen som är kryddad med chili livar upp den krämiga burratan och den mustiga skinkan som toppar denna Mini Pinsa. En mini-pinsa passar perfekt som en mindre lunch eller som ett matigare mellanmål. Se alla recept på Pinsa

    (17)

    (17)
    10min

    Mini Pinsa med tomatsås smaksatt med Nduja

    Nduja är salamikrämen som alla pratar om just nu. Den ger mini-pinsan en pikant smak av mustig chili vilket passar fint med fräschören från de färska tomaterna. En Mini Pinsa är perfekt som lunch eller matigare mellanmål. Se alla recept på Pinsa

    (19)

    (19)
    10min

    Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter

    Mini Pinsa passar perfekt som lunch eller som ett matigare mellanmål. Här har vi gjort en Pinsa Bianca, vilket betyder att den saknar tomatsås men i stället är toppad med örtig pesto och krämig miniburrata. Se alla recept på Pinsa

    (76)

    (76)
    10min

    Pinsa med potatis, rosmarin och krispig salsiccia

    Prova att toppa din pinsa med krispig salsiccia, tunt skivad potatis och smakrik örtolja. Potatis är kanske inte den vanligaste pinsatoppingen men faktum är att det är väldigt vanligt i Italien. Inspirationen fick vi i Zetas provkök när vi besökte en enkel pizzeria i en liten gränd i Rom. Skiva potatisen mycket tunt så blir resultatet som bäst! Se alla recept på Pinsa

    (35)

    (35)
    20min

    Fisk- och skaldjurssoppa från Toscana

    Toscana är känd för sin enkelhet i köket och till de mest populära fiskgrytorna används inte de lyxigaste skaldjuren utan de som fiskarna behåller själva efter att ha sålt de finare sorterna. Här har vi inspirerats av klassiska toscanska fiskgrytor och anpassat receptet till vårt utbud i svenska butiker. Serveras tillsammans med Pinsa som toppas med italienska oliver och smakrik pecorino. Se alla recept på Pinsa

    (11)

    (11)
    45min

    Grillad endive med rostade vindruvor, balsamvinäger och getost

    Har du inte provat att rosta vindruvor i ugn tidigare så måste du göra det nu! Vi på Zetas provkök måste dock varna för att du kan bli beroende av den goda smaken! Skämt å sido, när de varma vindruvorna blandas med getost blir det en oemotståndlig kombination. Den här rätten klarar sig alldeles utmärkt på egen hand men smakar också fint som tillbehör till annan grillad eller ugnsrostad mat.

    (8)

    (8)

    Grillade musslor med sardellpangratatto

    Musslor på grillen är så gott och känns riktigt somrigt. När de dessutom serveras med ett smakrikt och umamikryddat brödkrisp är sommarens favorit på grillen given. Servera gärna med lätt grillade skivor av surdegsbröd och en smakrik olivolja att doppa brödet i.

    (7)

    (7)
    30min

    Inbakad pizzarulle - Stromboli

    Stromboli är den saftiga och smakrika pizzarullen som uppfanns av en amerikansk-italiensk pizzabagare i Philadelphia i början på 1950-talet. Legenden säger att den namngavs efter en film som hade premiär då, nämligen ”Stromboli” med den då världsberömda svenska skådespelerskan Ingrid Bergman och den italienske regissören Roberto Rossellini. Det var under den filmen som de träffades och blev ett par, detta var lite av en skandal eftersom Ingrid Bergman redan var gift. Namnet ”Stromboli” fanns då på allas läppar och blev det självklara namnvalet!

    (6)

    (6)
    45min

    Pasta Tagliatelle frutti di mare

    Godaste receptet på klassiska italiensk pastarätt frutti di mare hittar du här! Skaldjur och pasta som blandas med mustig tomatsås. I Italien serveras inte frutti di mare med parmesanost. Det anses ta bort den goda smaken från skaldjur som är hjälten i pastarätten.

    (9)

    (9)
    30min

    Pasta Pappardelle med rökt lax och citron

    Fånga smaken av Italien med vår Pasta Pappardelle med rökt lax och citron. Den rökiga laxen och den uppfriskande citronen skapar en harmonisk symfoni av smaker. Ett läckert och inspirerande recept som kommer att förgylla din middagstid.

    (45)

    (45)
    20min

    Gratinerad hummer med grönsaker

    Gratinerad hummer serveras ofta till nyår, men det går också att servera hummer vid andra festliga tillfällen. Prova på vår variant med smaker från medelhavsköket.

    (2)

    (2)
    20min

    Krispiga crostini med krämiga röror

    Världens godaste, enklaste och snabbaste aptitretare och drinktilltugg! När tiden är knapp men feststämningen är på topp och bubbelflaskan redan är uppkorkad då passar dessa snittar som bäst. Öppna burken, bred på crèmen, dekorera, skåla och mumsa på dessa små läckerheter.

    (16)

    (16)
    10min

    Örtsås med olivolja

    Härligt grön sås med fräsch smak av örter och smakrik olivolja. Enkel att göra och passar till det mesta som exempelvis ugnsbakade grönsaker, stekt kyckling eller grillat. För bästa smakupplevelse rekommenderar vi att du använder dig av örter som finns i säsong.

    (26)

    (26)
    10min

    Bruschetta med Prosciutto Crudo, kronärtskocka och chilihonung

    Kombinationen sötstark chilihonung och sältan från den italienska lufttorkade skinkan prosciutto crudo är oslagbar. Det här är en försvinnande god liten rätt som är både snabb och enkel att göra om tiden är knapp. Trots enkelheten imponerar den smakmässigt och försvinner lika snabbt som den ställts på bordet.

    (9)

    (9)
    15min

    Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

    Citron och buffelmozzarella är en oslagbar kombination, lägg till krispig friterad kapris och lena skivor av zucchini så är succén ett faktum. Den här rätten är perfekt som förrätt eller som en del i en buffé.

    (20)

    (20)
    20min

    Festliga snittar

    Skapa ett festligt nyårsmingel med läckra småplock! Prosciutto di Parma med tryffelolja och parmesan är en härlig kombination och smaken av tryffel ger den lilla extra känslan av lyx. Crostini med citronricotta och räkor är en frisk och fräsch smakkombination och prova gärna våra krispiga gurksnittar med mascarpone, rökt lax och gräslök. Recepten är enkla att förbereda och kommer garanterat att imponera på dina gäster när du välkomnar det nya året!

    (23)

    (23)
    1tim

    Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

    Vår lyxigaste variant av pinsa som passar perfekt dagar då det ska firas lite extra eller dagar då humöret inte är på topp och det behövs en humörhöjare. Skär upp i mindre bitar och servera som tilltugg till immande kallt bubbel innan middagen eller unna dig en hel alldeles själv. Ett som är säkert är att det alltid är gott med den krämiga friska citronmascarponen och den salta rommen i kombination med det krispiga brödet. Se alla recept på Pinsa

    (123)

    (123)
    15min

    Bröllopssoppa med kycklingfrikadeller och pasta

    Exakt varför soppan har detta namn är svårt att utröna. Kanske är det väldigt lyckosamma äktenskapet av smaker? Rätten verkar i alla fall ha sina rötter i det napoletanska bondköket och består av frikadeller, kycklingbuljong och pasta. Vi använder oss av bruten spaghetti och frikadeller på kycklingfärs smaksatt med citron, rosmarin och parmesan. Känns inte det som en ”match made in heaven” så säg.

    (24)

    (24)
    40min

    Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

    Krämig och gräddig pasta för kulna helgkvällar. Med självplockad svamp som kantareller eller Karljohan så är det här en underbar pastarätt men det går såklart fint att ta svamp från affären istället. Salsiccia ger sälta och smak till pastan.

    (150)

    (150)
    20min

    Polpette med aubergine och fetaost

    Krispiga vegetariska polpette fyllda med goda smaker. Ät dem som förrätt eller varmrätt med en sallad och kanske lite vispad ricotta eller en god tomatsås vid sidan om. Rätten tar lite tid men den mesta av tiden är ugnstid så går fint att göra något annat under tiden.

    (30)

    (30)
    1tim 45min

    Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

    Friterad kronärtskocka med mynta, pecorino och citronaioli är en utsökt rätt där kombinationen av mjukheten i kronärtskocka och krispigheten från friteringen gör varje tugga till en smakupplevelse i sig. Toppat med riven pecorino och det en rätt som garanterat kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster.

    (25)

    (25)
    20min

    Saftig äppelkaka med ricotta

    Det bästa med att göra denna italienska äppelkaka, Torta di Ricotta e Mele, till efterrätt är att få äta eventuella rester till frukost dagen efter. Kakan blir extra saftig med ricotta i smeten. Smaken blir ljuvligt god med sötsyrliga svenska äpplen och pinjenötter.

    (63)

    (63)
    1tim 30min

    Vinkokta blåmusslor från Apulien - Impetata di Cozze

    Musslor är klimatsmart, billig och bra mat och framförallt underbart gott. Här är en trevlig förrätt från den italienska klacken. Ät musslorna med händerna för att till slut doppa ett nybakat bröd – eller varför inte pinsa – i den mustiga, peppriga såsen. Se alla recept på Pinsa

    (11)

    (11)
    20min

    Tapas

    Gör som i Spanien och bjud på tapas. Enkla smårätter som är lätt att plocka fram är alltid uppskattat. På vår tapasbricka bjuder vi på oliver, chark, olika grönsaker och chilimajonnäs. Perfekt som tilltugg till ett glas vin eller sangria. Det finns mycket gott så det kan vara svårt att välja!

    (9)

    (9)

    Klassisk ragú bolognese

    Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som exempelvis oregano eller rosmarin lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras med tagliatelle och aldrig med spaghetti.

    (80)

    (80)
    2tim 30min

    Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia med sitt ursprunglig från Rom, Italien. Toppa din pinsa med dina favoritsmaker och servera antingen som lunch eller middag. Här har vi valt klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan. Pinsan går lika bra att skära i mindre bitar och bjuda på som aptitretare till drinken. Se alla recept på Pinsa

    (391)

    (391)
    15min

    Pinsa med grönkål och burrata

    Pinsa Bianca med spröd och fluffig botten som du toppar med krämig mozzarella som smälter härligt i ugnen, parmesanost som tillför umami och grönkål för krisp. Fördela bitar av burrata på pinsan innan servering. Servera till middag eller skär upp i mindre bitar och servera som aptitretare innan middagen. Se alla recept på Pinsa

    (61)

    (61)
    15min

    Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

    En underbar rätt med kyckling där vi får krämighet från mascarpone och fin syra från citronen. Det här är en rätt som får smaklökarna att jubla! Vi rekommenderar att du serverar maträtten med nykokt pasta eller ris.

    (222)

    (222)
    30min

    Torskrygg med knaperstekt guanciale och rödvinssås

    Klassisk elegant rätt som passar perfekt under vinterhalvåret kanske till och med till nyår. Det vita milda fiskköttet är underbart gott till salt knaperstekt griskind. Vill du lyxa ordentligt så passar du på att laga det här när du får tag på Skreitorsk som anses vara torsk av finaste kvalité.

    (21)

    (21)
    1tim 45min

    Smaksatta popcorn

    Att äta en skål med varma popcorn en gråmulen vardagskväll framför favorit tv-serien passar lika bra som att poppa till mingelfesten en lördag. Nu har vi kryddat popcornen med våra favoritsmaker, tryffel, citron eller chili. Vi blev så nöjda över resultatet att det poppas popcorn lite nu och då här på kontoret. Ta fram kastrullen, poppa och hitta din egen smakfavorit!

    (19)

    (19)
    10min

    Saltimbocca på kyckling

    Klassisk italiensk maträtt med ursprung från staden Brescia i norra Italien. Alla familjer har sin variant på populära maträtten. Denna variant gjord på kyckling smaksatt med färsk salvia och vitt vin.

    (40)

    (40)
    30min

    Tagliata på flankstek med grillad citron och salsa verde

    Klassisk tagliata görs oftast på oxfilé men här är det i stället flankstek som får spela huvudrollen. Du behöver inte många ingredienser när du jobbar med så här goda råvaror, fort går det också!

    (32)

    (32)
    1tim

    Krämig mascarponedipp med vitlök, örter och oliver

    Den här krämiga och örtiga färskosten passar som tilltugg till fördrinken eller som ett gott litet mål att dela med goda vänner, kollegor eller familj en helt vanlig eftermiddag. Snabbt, enkelt och försvinnande gott!

    (36)

    (36)
    10min

    Pinsa med salami och oliver

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Toppa pinsan med dina favoriter och servera. Här har vi valt en klassiskt italiensk variant med salami och oliver. Se alla recept på Pinsa

    (94)

    (94)
    15min

    Crostini med vispad ricotta, vinägerrostade nötter och honung

    Enkelt italienskt småplock som passar fint till ett glas prosecco eller mustig glögg. Krispet från crostinin i kombination med den släta och fräscha ricottakrämen gör detta till det godaste tilltugget.

    (48)

    (48)
    15min

    Brasato al Barolo

    Det här är en klassisk rätt från Piemonte i norra Italien där man gärna bjuder på långkok. Vill du inte hälla i en hel flaska Barolo så ta ett annat kraftigt rödvin och spara Barolon att hälla i glasen.

    (85)

    (85)
    2tim 30min

    Risotto med trattkantareller, bakad pumpa, hasselnötter och tryffel

    Hösten är här och med det vill vi tända ljus och bjuda på långa varma middagar med vänner. Den här krämiga risotton med rostad söt pumpa, stekta kantareller och knapriga hasselnötter kommer ge en massa värme och hurrarop kring bordet.

    (28)

    (28)
    45min

    Chokladbräck med parmesankrisp

    Det kanske kan tyckas märkligt att strössla parmesanost över choklad men saken är att kombinationen salt ost tillsammans med söt choklad är magisk.

    (16)

    (16)
    20min

    Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

    En vacker och lättlagad vegetarisk fikoncarpaccio med pistagepesto och krämig burrata. Lika god att äta en mörk och gnistrande kväll i juletid, som strax innan grillglöden blivit perfekt en varm sommarkväll i början av augusti. Ät och njut!

    (57)

    (57)
    30min

    Gratinerad hummer med soltorkade tomater, parmesan och citron

    Att använda Zetas tomatkräm till gratinerad hummer är en superhit. De söta tomaterna som även är rika på umami gör hummern till en underbar smakbomb. Krämen passar super även att bre på crostini eller ugnsbakad kyckling.

    (17)

    (17)
    30min

    Insalata Russa italiensk potatissallad

    Insalata Russa är en potatissallad som ofta serveras kring jul i Italien, men förekommer även vid andra festliga tillfällen och högtider. Potatissalladen är krämigt oemotståndlig till tunt skivad chark eller till grillat.

    (35)

    (35)
    30min

    Hummus med fetaost och oliver

    Hummus med fantastiska smaker från medelhavsköket tar den här kikärtsklassikern till andra dimensioner. Samla ett gäng vänner, köp ett surdegsbröd och dela på det här vackra fatet med hummus. Ett enkelt och gott sätt att umgås – det behöver inte vara mer komplicerat än så!

    (18)

    (18)
    15min

    Lammgryta med gnocchi och gremolata

    Mustig gryta som värmer dig och din familj under kalla höstdagar. Passar utmärkt när du gör storkok och förbereder matlådor för veckan eller när du vill imponera på dina vänner med italienskt långkok.

    (47)

    (47)
    2tim 30min

    Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

    Smakrik och mustig ragu med fin hetta från chili. I Italien är det råvarorna som tar huvudrollen smakmässigt och i det här receptet är det lamm, tomat och salsiccia som dominerar. Vill du ha mer smak av örtkryddor går det alldeles utmärkt att addera en eller två kvistar rosmarin och någon klyfta vitlök, men vill du njuta som i Italien låter du receptet vara som det är.

    (89)

    (89)
    2tim 20min

    Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet. När den bakas ut formas degen till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Här har vi toppat vår pinsa med burrata och citronzest, men det går också bra att toppa den med mer traditionella pizzatoppings. Se alla recept på Pinsa

    (259)

    (259)
    20min

    Pinsadeg

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet till smaken. När degen bakas ut formas den till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Toppa med liknande toppings som för pizza fast lägg gärna på chark efter tillagning.

    (129)

    (129)
    >48 tim

    Blommande Focaccia

    Att dekorera bröd är både kul och kreativt. Har du inte just de här ingredienserna hemma så går det fint att använda skivad lök, oliver, lagerblad, mandlar eller små cocktailtomater. Kreera med det du har i kyl och skafferi, det vi vet är att brödet garanterat blir en snackis runt bordet!

    (15)

    (15)
    1tim 30min

    Gazpacho med olivolja och kronärtskockskräm

    Det är inte mycket som slår en sval gazpacho en varm sommardag. Tips är att mixa soppan hemma, häll upp i kyltermos och duka upp på din nästa picknick. Toppa med kronärtskockskräm, färsk basilika, krutonger och olivolja på plats.

    (11)

    (11)
    15min

    Saftig citron- och olivoljekaka

    Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.

    (202)

    (202)
    45min

    Rabarberkompott med mascarponekräm och mandelcrunch

    Alla som älskar rabarber räcker upp en hand! Den syrliga rabarbern som faktiskt är en grönsak blir ljuvlig tillsammans med fluffig mascarpone och knapriga mandelkakor. Rabarberkompott som blir över är god att äta till frukostyoghurt eller på rostat bröd.

    (42)

    (42)
    40min

    Burrata med tomatsallad

    Det här är världens enklaste och godaste förrätt. Den tar ingen tid att göra och bjuder på fina smaker från medelhavet. En krämig version av klassikern Caprese och vi vet att den kommer bli sommarfesternas stora succé!

    (99)

    (99)
    10min

    Lyxig charkbricka

    Det finns nästan inget mer välkomnande än en välkomponerad charkbricka! Passar lika bra serverad som lunch som en aptitretare innan middagen eller helt enkelt som ersättare till den lagade middagen – det är bara att öka mängden godsaker.

    (59)

    (59)
    20min

    Vit sparris med hasselnötter och Prosciutto crudo

    Den vita sparrisen som, i motsats till den gröna, växt färdigt under jord är lite grövre i texturen men också mer smakrik än sina mer färgglada kompisar. Här kommer sparrisens fyllighet och angenäma beska väl till pass tillsammans med hasselnötter och Prosciutto Crudo, en perfekt buffé- eller förrätt.

    (34)

    (34)
    25min

    Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

    Rödingcarpaccio passar fint som lyxigare sommarmat eller som en smakrik förrätt året om, exempelvis som förrätt på nyårsafton. Kombinationen av de söta tomaterna, den salta kaprisen och den tunt skivade fisken som smälter i munnen är smått magisk. Vi har även testat att skära tunna skivor av oliver och strössla det över fisken- väldigt gott!

    (23)

    (23)
    3tim 40min

    Risotto toppad med räkor och gurka

    Risotto är en fantastisk rätt som passar både till vardags som fest. Här har vi toppat en klassisk risotto med handskalade räkor och gurka. Det blir en frisk och fräsch kombination.

    (36)

    (36)
    25min

    Salsicciaspett

    Den klassiska italienska korven salsiccia, som egentligen bara betyder färsk korv, passar utmärkt att göra goda spett på. Vad du fyller dina spett med är det egentligen bara fantasin som begränsar men här är ett förslag tillsammans med en god dippsås.

    (24)

    (24)
    30min

    Burrata med pesto och tomatsallad

    Krämig burrata med pesto passar lika bra till lyxig förrätt som till enkel och snabb lunchrätt.

    (51)

    (51)
    10min

    Balsamicoreduktion

    Balsamicoreduktion eller sås är en relativt enkel sås men som gör så mycket till en rätt.

    (29)

    (29)
    30min

    Tiramisu till Halloween

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. Dekorera marängen som små söta spöken och savoiardi-kexen till gravstenar. En garanterad succé på halloween!

    (12)

    (12)
    1tim 45min

    Mozzarella, oliver och Crema di balsamico

    Skrämmande goda tilltugg till Halloween med mozzarella som toppas med oliver och Crema di balsamico. Vi kan garantera att du kommer imponera på dina gäster när du serverar dessa läskigt goda munsbitar.

    (24)

    (24)
    25min

    Svart pizza med fuet, burrata och pesto

    Svart pizza får härlig smak av mustig tomatsås, örtig pesto, krämig burrata och spansk salami. Det är en effektfull rätt att servera till halloween eller för att överraska gästerna med en ovanlig pizza en helt vanlig dag. Degen ser nämligen bara annorlunda ut, men smakar precis som vanligt!

    (27)

    (27)
    >48 tim

    Minipizzor med tryffelgorgonzola, fikon och hasselnötter

    Minipizzor med tryffelgorgonzola, fikon och hasselnötter passar perfekt som aptitretare tillsammans med ett glas bubbel eller som del av en buffé.

    (19)

    (19)
    45min

    Kola- och espressoglass med Cialdine

    Kola- och espressoglass med Cialdine är en svalkande och god dessert som görs med eller utan glassmaskin.

    (43)

    (43)
    6tim 25min

    Alici marinate - marinerad strömming

    Strömming är en klassiker vid svenska högtider och kan varieras i massor. Här är ett recept på strömming på italienskt vis – Alici marinate.

    (35)

    (35)
    20min

    Krispiga piadinasnittar

    Piadina är en klassisk italiensk street food, men här tar vi den till nya höjder! Vi friterar brödet till en gyllene och krispig perfektion och toppar det med smakfulla ingredienser som gör varje tugga till en upplevelse. Oavsett om du serverar det som ett spännande småplock eller en annorlunda förrätt, är denna variant av piadina garanterad att imponera och locka fram smakerna från Italien på ett nytt, krispigt sätt!

    (26)

    (26)
    20min

    Örtbröd

    Hembakat bröd är alltid det godaste! I denna variant smaksätts örtbrödet med parmesan och pesto. Passar utmärkt att servera till buffén eller skaldjur.

    (70)

    (70)
    2tim 5min

    Skaldjursfat

    På vårt skaldjursfat ingår något av det bästa havet har att erbjuda men du väljer förstås efter din egen smak.

    (21)

    (21)
    20min

    Ostron

    Ostron är goda precis som de är eller med klassiska smaksättare som en skvätt rödvinsvinäger och schalottenlök eller helt enkelt bara några droppar citron. Andra överraskande goda tillbehör är fräsch gurkjuice eller lite het chiliolja. Dessa tillbehör älskas av både den inbitne ostronätaren som nybörjaren. Mums, säger vi!

    (26)

    (26)
    20min

    Apelsinsorbet med limegranité

    Apelsinsorbet med limegranité är fräsch, imponerar på gästerna och går att förbereda i förväg! Smakerna lyfter fint med flingsalt och grönpeppar.

    (29)

    (29)
    45min

    Risotto Milanese med prosecco och hummer

    Risotto Milanese, saffransrisotto, är en klassisk italiensk maträtt, i denna variant med prosecco och hummer. En lyxig festrätt som passar bra på nyårsafton.

    (97)

    (97)
    50min

    Kalvcarpaccio

    Kalvcarpaccio; en klassiker på kalvinnanlår med sardeller, kapris och parmesan. Magiskt gott.

    (17)

    (17)
    45min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept Festmat
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad