Recept Festmat

Recept till festliga tillfällen och middagar då du vill lyxa lite extra. Goda recept som imponerar på gästerna utan att du slår knut på dig själv.

Potatis i ugn med aioli

Frasig klyftpotatis med vitlöksaioli. Ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller till en nygrillad burgare.

(1)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(9)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(9)

Potatissallad med parmesan

Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

(8)

Grönkålschips med parmesan

Krispiga grönkålschips med lagrad parmesan. Perfekt som tilltugg till drinken eller framför tvn.

(3)

Varma grönsaker med äppelcidervinäger

Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

(4)

Bönburgare med paprikasås

Vegetarisk bönburgare med krämig paprikasås och goda tillbehör.

(6)

Poké bowl på italiensk vis

Poké bowl med italienska smaker. Sötsyrligt ris med råmarinerad lax, avokado, broccoli, salladslök och kapris som toppas med en het chili och vitlöksmajonnäs. Enkelt, gott och mättande.

(6)

Vol-au-vent x 2

Vol-au-vent med två sorters fyllning. En med krämig svampfyllning och en med salsiccia. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

(12)

Stekt, marinerad halloumi

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen

(8)

Rostade kikärter med Grana Padano

Rostade kikärter med lagrad italiensk ost. Perfekt tilltugget till drinken eller snacket framför filmen.

(23)

Krustader med chokladkräm och nötter

Krustader med söt fyllning av choklad, toppade med hallon och rostade nötter. Gott som en liten söt avslutning på middagen och passar också utmärkt på buffébordet.

(10)

Krustader x 2: Lax och räkor

Krustader med fyllning av kronärtskockskräm och lax eller med bönröra och räkor. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

(17)

Focaccia med bönor, tomat och basilika

Ljuvligt gott och saftigt focacciabröd bakat på blandade bönor och dinkelmjöl. olivolja och honung.

(17)

Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

(12)

Sallad på blandade bönor med matvete och lax

Sallad på blandade bönor med matvete, cocktailtomater och mozzarella. Servera med lax eller som egenrätt.

(18)

Tryffelsnurror med chark och frukt

Tryffelsnurror som serveras med Prosciutto crudo, Salame Milano melon, färska fikon och bär.

(27)

Ricotta- och citronsufflé med färska bär

Ricotta- och citronsufflé med färska bär. En lätt och fluffig efterrätt som påminner om ostkaka.

(15)

Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

Svamprisotto med krämig taleggio, friterad salvia och parmesan.

(12)

Rödbetsgnocchi med getost och karamelliserade valnötter

Rödbetsgnocchi med chevréost och karamelliserade valnötter.

(5)

Bräserad högrev

Bräserad högrev som sakta får sjuda tills det är mört och blir smakrikt. Fin smak av citron, persilja, rödvin, vitlök och oliver.

(13)

Pizza med buffelmozzarella

Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto och färska kryddor.

(6)

Lammracks med grillad fetaost och grönsaker

Perfekt grillade lammracks med rosmarin och vitlök. Servera med grillad fetaost och grönsaker som tillbehör.

(26)

Mixed grill med mycket grönt

Mixed grill med spetskål, zucchini, snackspaprika och lök tillsammans med pancetta i bit, halloumi och salsiccakorv. Perfekt att servera när man bjuder många. Servera gärna med en god Bönbearnaise eller en het Salsa roja.

(19)

Grillad fetaost och grönsaker

Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.

(16)

Marinerade räkspett med tagliatelle

Marinerade och grillade räckor på spett. Serveras med en smakrik tomatpasta med söta körsbärstomater, vitt vin och nymalen svartpeppar.

(37)

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

(69)

Grillad halloumi med coleslaw

Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

(37)

Halloumiburgare med avokado och picklad lök

Halloumiburgare med riven morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.

(92)

Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

(18)

Tramezzini med het tonfiskröra

Tramezzini – Italiensk klassisk smörgås med krämig tonfiskröra med smak av soltorkade tomater och chili.

(10)

Italiensk Gino med mascarponekräm

Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

(22)

Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

(12)

Crostini med svamp- och tryffelcrème

Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med solkyssta körsbärstomater, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

(70)

Tryffelburrata med långbakade tomater

Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

(52)

Spaghetti med svamp och tryffelcrème

Tryffeldoftande, vegetarisk spaghetti med nystekta skogschampinjoner och parmesan.

(41)

Sparrissallad med lax och mozzarella

Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

(34)

Rosémarinerade bär med mascarponekräm

Färska bär i marinad av rosébalsamvinäger som serveras med en söt mascarponekräm. Perfekta att förbereda och severa på en buffé eller middag.

(38)

Karamelliserad schalottenlök

Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

(11)

Citronmarinerad zucchini

Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.

(28)

Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris

Knaperstekt lax med saffransdoftande fänkål med vitt vin. Passar både till vardag och fest.

(10)

Saffransfräst fänkål

Fräst fänkål som har fått smak av saffran och vitt vin. Perfekt att servera till fisk, kyckling eller som som en del av en buffé.

(10)

Tomatbrässerad kyckling med rosmarin

Saftig kyckling som brynts hastigt och som sedan fått koka med tomatsåsen med vitt vin och rosmarin. Serveras med ungsrostade potatisar.

(35)

Minipizza Napoletana

Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

(30)

Krämig fisksoppa

Smakrik och krämig fisksoppa med solmogna tomater, grillad paprika och torsk. Toppas med en färsk örtolja

(58)

Ugnsgrillad kyckling med örttomater

Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

(12)

Chokladmousse med amaretto

Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

(53)

Krispig örtlax med tomatsås

Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

(2)

Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Klassisk mustig fiskgryta med saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. Matig med lax, räkor, morötter och potatis.

(32)

Fikonmarmelad med hallonbalsamico

Hemmagjord sötsyrlig marmelad med fikon, muscovadosocker och hallonbalsamico. Perfekt att servera till ostbickan.

(2)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

(17)

Italienskt bröd med rosmarin

Knaprigt och gott italienskt bröd med härlig doft av rosmarin. Servera med inlagda grönsaker, röror och salami.

(18)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(25)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(8)

Filoncini med italiensk prosciutto

Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

(14)

Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

(122)

Prosciutto di Parma med parmesanost

Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

(24)

Chiligryta med chorizo

Het och kryddstark chiligryta med nötkött och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

(25)

Pizzapinnar

Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

(50)

Pizzapiroger med champinjoner och ost

Inbakade små pizzor i form av varma piroger som doftar fantastiskt och bjuder på härliga italienska smaker. Servera på en buffé eller på en picknick.

(4)

Pizza Margarita

Klassisk enkel pizza med smakrik tomatsås och krämig buffelmozzarella. Avnjut den som den är addera din favorit toppning.

(10)

Pizza Capricciosa

En klassisk pizza med skinka och mozzarellaost. Perfekt som fredagsmiddag eller som tilltugg uppskuren i många bitar.

(10)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(4)

Italiensk kalvgryta Spezzatino

Spezzatino di vitello, italiensk kalvgryta från norditalien, sköter sig själv på spisen och perfekt att laga om man har många gäster.

(52)

Crostini med borlotticrème

Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(20)

Italienska piroger

Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

(19)

Toskansk soppa med gryner

Festlig toskansk soppa med grönsaker, 5 gryner och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(18)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(16)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(18)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(46)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(13)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(7)

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

(34)

Långbakade tomater

Cocktailtomater får en härligt mustig sötma efter en längre tid i ugnen. Passar perfekt som tillbehör till fisk, kyckling eller en bit kött.

(34)

Italiensk Millefoglie

Klassisk italiensk tårta. Spröda kexbottnar varvade med mascarponekräm, citron och jordgubbar ger en sötsyrlig tvist.

(11)

Spaghetti med hummer

Spaghetti all'Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer.

(27)

Råmarinerad pilgrimsmussla med kronärtskocka

Pilgrimsmussla marinerad i olivolja och citron serverad tillsammans med kräm på kronärtskocka är en fantastisk förrätt.

(12)

Parmesanchips med två olika topping

Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

(27)

Ossobuco

Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

(70)

Skinka och melon med pestovinägrett

En rätt med prosciutto, melon och en vinägrett smaksatt med pesto, som fungerar både som lyxig frukost och som förrätt.

(38)

Tomatricotta på crostini

Crostini med smakrik röra av strimlade soltorkade tomater och ricotta.

(8)

Olivoljebakad lax

Olivoljebakad lax med med toner av fräsch mascarpone och dill blir en välsmakande måltid till både vardag och fest.

(8)

Rostbiff med örter, vitlök och citron

Rostbiffen kryddas med färska örter och vitlök efter tillagningen. Servera gärna på en bädd av rucola.

(28)

Risotto med taleggio och örtsallad

Risotto con Taleggio - smaken av den grottlagrade osten och en frisk örtsallad.

(0)

Bresaola med citron och parmesan

En förrätt med lite guldkant på mindre än 5 minuter! Bresaola med citron och parmesan.

(28)

Mangosemifreddo

Semifreddo är en klassisk italiensk dessert som betyder "halvfrusen" och liknar glass.

(12)

Salami och marinerade oliver

Fuet-salami med marinerade oliver och soltorkade tomater. Perfekta plockmaten till drinken!

(21)

Caesarkyckling

En variant av caesarsallad som är perfekt buffémat.

(33)

Champinjonsallad med citron och tryffelolja

Sallad med tunt skivade champinjoner, lök och rucola samt en dressing med citron och tryffelolja. Utmärkt som tillbehör.

(6)

Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Vacker tomatsallad toppad med färska hallon och burrata. Smaksätt med en smakrik gårdsolja och Rosé Balsamvinäger.

(19)

Oxragu i rött vin med rosmarin

Härligt mustig oxragu med rosmarin, svamp och rökt fläsk - ett mört smakrikt långkok.

(46)

Fläskfilé med rostad pumpa och balsamvinägrett

En supergod middag med fläskfilé, rostad pumpa och balsamvinägrett!

(12)

Citronsorbet

En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.

(58)

Minipizzor med sardeller och oliver

Små och söta minipizzor med sardeller och oliver. Perfekta på buffébordet, som tillbehör eller småplock till fördrinken.

(21)

Basilika- och parmesanaioli

Aioli är en god sås gjord på ägg, olja, vinäger och vitlök. Det här receptet är en ny variant med parmesan och basilika.

(77)

Varm rostbiff med rotfrukter i ugn

Rostbiff med ugnsrostade rotfrukter är ett säkert kort när det kommer till helg och festmåltider. Klassiskt gott och en rätt som sköter sig själv i ugnen.

(1)

Ugnsbräserad fläskkarré med tomat och vitt vin

Smakrik fläskkarré som tillagas i ugn och kryddas med timjan, salvia och basilika.

(70)

Risotto med salvia och grillad kyckling

Risotto med salvia som serveras med nygrillad kyckling som sedan toppas med rostade pinjenötter. Perfekt att bjuda gäster på.

(31)

Kalventrecote med brynt lök

Smakrik kalventrecote med brynt lök, spetskål och sotad rabarber.

(1)

Örtrisotto med pilgrimsmusslor och rucola

Risotto alle Erbe Aromatiche - en festlig risotto med pilgrimsmusslor på en grön risotto med smak av färska örter

(49)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.