Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept Midsommar

    Midsommarrecept. Bjud på klassisk midsommarmat med inspiration från medelhavsköket. Grillat, underbara röror, sill och paj. Avsluta med en god efterrätt.

    Små fina snackspett i smakrik dressing

    Små snackspett med stor personlighet! Här möts fetaost, gurka och oliver i en frisk citrondressing, tillsammans med chilihet salami, oliver och en krämig pestodressing. Två sorters spett som bjuder på fräscha, tydliga smaker och gör det lätt att bjuda in till aperitivo. Enkla att plocka upp, svåra att sluta äta. Buon appetito!

    (1)

    (1)
    20min

    Sommarens aperitivobricka

    Finns det något härligare än att samlas runt en god aperitivobricka full av säsongens grönsaker som fått sällskap av ost, oliver och chark? Servera aperitivobrickan som förrätt eller på minglet och låt sällskapet plocka sina favoriter.

    (8)

    (8)
    15min

    Stracciatella med jordgubbar och pesto

    Den här krämiga stracciatellan med jordgubbar passar utmärkt som tillbehör till grillat kött, kyckling eller grönsaker. Passar även som ett krämigt komplement till en matig sallad eller som en del av sommarbuffén.

    (9)

    (9)

    Burratadipp med hot honey och glutenfria crostini

    Dipp innebär ofta smulkalas med glutenfria produkter, men med Zetas glutenfria crostini är det inget problem för de med celiaki. I denna burratadipp blandas söthet honung med syrlig citron och krämig burrata – en toppendipp med andra ord.

    (14)

    (14)
    10min

    Mascarpone med pocherad rabarber och Cantucci

    Det här är en fräsch och pigg dessert med frisk mascarponekräm, rabarber som pocheras i prosecco och knapriga mandelskorpor. Den går utmärkt att förbereda i förväg, men vänta med att lägga upp den i serveringsglasen till strax innan servering för att bibehålla skorpornas knaprighet.

    (7)

    (7)
    40min

    Crostini med ramslöksmajonnäs, lax och picklad rödlök

    Den milda löksmaken från ramslöken, laxens möra konsistens och den picklade rödlökens syra är en fantastisk smakkombination. Påskbordet har fått en ny stående färgglad favorit med de här munsbitarna. Om du inte har tillgång till ramslök kan du ersätta den med gräslök eller färsk lökblast.

    (4)

    (4)
    45min

    Sill med italienska smaker

    Letar du efter en härligt krämig sötsyrlig sill med friska inslag av citron och basilika, då har du hittat rätt! Det här är helt enkelt den perfekta blandningen mellan svensk och italiensk matkultur. Vi vågar till och med påstå att den här sillen kommer bli en stående favorit på julbordet, påskbordet och på midsommarbordet!

    (6)

    (6)
    20min

    Salamisnittar med krämig pestofyllning

    De här snittarna är små godingar med stor smak! Salami i kombination med pesto och soltorkad tomat, det är svårt att komma närmare Italien rent smakmässigt.

    (14)

    (14)

    Pinsa med sparris, burrata och rödlök

    Krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd är en oemotståndlig kombination. Den här pinsan passar till lunch, till middag, mellis och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott, enkelt och snabblagat! Se alla recept på Pinsa

    (59)

    (59)
    15min

    Vaniljglass med jordgubbar och citronolivolja

    Världens snabbaste och enklaste efterrätt! Vi på Zetas provkök blir lika positivt överraskade varje gång vi äter olivolja ringlad över glass. Hur kan något så snabbt och enkelt kännas så lyxigt? Nu när vi börjat använda Zetas olivolja med citronsmak får vi sött och fräsht i samma munsbit. Så gott!

    (11)

    (11)
    15min

    Sallad Nicoise

    Den här salladen är en riktig vår och sommardröm som är ett stående inslag på franska restauranger, speciellt på Rivieran. Den serveras gärna med ett svalt glas rosé eller vitt vin och färskt bröd. Ingredienserna i en sallad Nicoise kan variera, men tonfisk, ägg, oliver, sardeller och senapsdressing brukar utgöra basen.

    (36)

    (36)
    25min

    Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

    Pinsa är ett mellanting mellan pizza och focaccia. Den här varianten med söt mascarponekräm, färska sommarbär och frisk mynta smakar ljuvligt. Skär upp i mindre bitar och bjud som efterrätt. Se alla recept på Pinsa

    (35)

    (35)
    15min

    Friterade zucchiniblommor

    Vackert och så gott! Serveras i Italien innan maten som antipasti eller tillbehör under sommardagarna. Tips är att fylla blommorna med sardellfiléer innan du friterar blommorna, för extra smak.

    (26)

    (26)
    30min

    Tagliata på flankstek med grillad citron och salsa verde

    Klassisk tagliata görs oftast på oxfilé men här är det i stället flankstek som får spela huvudrollen. Du behöver inte många ingredienser när du jobbar med så här goda råvaror, fort går det också!

    (32)

    (32)
    1tim

    Insalata Russa italiensk potatissallad

    Insalata Russa är en potatissallad som ofta serveras kring jul i Italien, men förekommer även vid andra festliga tillfällen och högtider. Potatissalladen är krämigt oemotståndlig till tunt skivad chark eller till grillat.

    (35)

    (35)
    30min

    Syltade rosenblad

    Fösta gången jag åt syltade rosenblad var på ett litet café i Grekland. Då serverades de på en krämig yoghurt toppad med hackade pistagenötter. Det var fantastiskt gott och en helt ny smak för mig. Jag har inte kunnat släppa den upplevelsen. Nu vill jag dela med mig av den härliga smakkombinationen och hoppas att du tycker om den lika mycket som jag. /Anna, Matinspiratör på Accademia Di Luca

    (7)

    (7)
    20min

    Fröknäcke med tre olika smaker

    Fröknäcke är så gott och väldigt lätt att baka. Här smaksatt med både olja och kryddor. De krispiga bröden är goda att äta precis som de är men brödet med citron och dill passar perfekt till kräftskivan eller fiskrätten. Det med chili och vitlök är gott tillsammans med mild mascarpone toppat med lite örtkryddor och det örtiga brödet ätes gärna med lite BreOliv.

    (26)

    (26)
    1tim 30min

    Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp

    Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.

    (84)

    (84)
    35min

    Grillad halloumi med zucchini och citron

    Halloumi är alltid en favorit när grillen åker fram! Varva med tunt skuren zucchini för att imponera lite extra och servera med syrlig citron för att balansera den friska sältan i osten.

    (38)

    (38)
    30min

    Gazpacho med olivolja och kronärtskockskräm

    Det är inte mycket som slår en sval gazpacho en varm sommardag. Tips är att mixa soppan hemma, häll upp i kyltermos och duka upp på din nästa picknick. Toppa med kronärtskockskräm, färsk basilika, krutonger och olivolja på plats.

    (11)

    (11)
    15min

    Saftig citron- och olivoljekaka

    Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.

    (202)

    (202)
    45min

    Burrata med tomatsallad

    Det här är världens enklaste och godaste förrätt. Den tar ingen tid att göra och bjuder på fina smaker från medelhavet. En krämig version av klassikern Caprese och vi vet att den kommer bli sommarfesternas stora succé!

    (99)

    (99)
    10min

    Alici marinate - marinerad strömming

    Strömming är en klassiker vid svenska högtider och kan varieras i massor. Här är ett recept på strömming på italienskt vis – Alici marinate.

    (35)

    (35)
    20min

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja extra vergine – en bättre dipp helt enkelt!

    (77)

    (77)
    10min

    Kall potatissallad med kapris och citron

    Potatissallad med kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (105)

    (105)

    Antipastispett

    Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett så att varje gäst får sitt egna spett.

    (59)

    (59)
    10min

    Getostbollar med örter

    Goda getostbollar med tre olika toppnings. Utmärkt småplock till minglet. Enkelt att förbereda och kan varieras med olika smakkombinationer.

    (48)

    (48)
    25min

    3x Krustader för barn

    Söta och salta krustader med smaker för barn. Serveras gärna på kalas som tilltugg tillsammans med ett glas saft.

    (39)

    (39)
    30min

    3x Krustader till fredagsmyset

    Snabblagade och enkla krustader som passar utmärkt att servera som tilltugg vid fredagsmyset.

    (34)

    (34)
    30min

    Örtsmör

    BreOliv med färska örter passar utmärkt att servera till kyckling, fisk och kött. Ger en fräsch smak som gifter sig väl med smaken av olivolja.

    (17)

    (17)
    10min

    Picklad grönkål med chili och vitlök

    Picklad grönkål med smak av vitlök och chili är ett utmärkt tillbehör till fisk, kyckling eller kött. Förbered gärna dagen innan för mer smak.

    (40)

    (40)
    2tim 10min

    Picklade polkabetor med lagerblad och timjan

    Picklade polkabetor kryddade med färsk timjan och lagerblad. Lagen är gjord på vitvinsvinäger vilket gör att betorna får en mild och nyansrik smak. Utmärkt att servera som tillbehör eller i sallader.

    (58)

    (58)
    2tim 10min

    Snabbpicklade grönsaker

    Snabbpicklade grönsaker som kan ätas direkt. Lagen är gjord på vitvinsvinäger som ger grönsakerna en mild och nyansrik smak. Passar utmärkt som tillbehör.

    (13)

    (13)
    15min

    Sommarsallad med tomater, bär och mozzarella

    Den somriga och fräscha salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.

    (36)

    (36)
    20min

    Halloumisallad med melon

    Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumi. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

    (68)

    (68)
    20min

    Marinerad fläskkarré med potatissallad

    Grillad fläskkarré och hemmagjord potatissallad med italienska smaker. Marinaden tillför extra mycket smak till köttet.

    (240)

    (240)
    2tim 40min

    Focaccia med rosmarin och oliver

    Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, flingsalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

    (507)

    (507)
    2tim 30min

    Grillad melonpizza med fetaost

    Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.

    (66)

    (66)
    10min

    Sommarsallad med helbakad halloumi

    Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

    (129)

    (129)
    45min

    Ugnsbakad fänkål med chili och citron

    Fänkål i ugn som smaksatts med chili och citron är ett vegetariskt tillbehör som passar fint till fisk eller ljust kött.

    (51)

    (51)
    25min

    Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

    Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

    (19)

    (19)
    1tim 55min

    Grillad sommarkål med kapris och tonfisk

    Tonfisksallad med kapris och grillad sommarkål. Salladen får sin sälta från sardellfiléerna. Passar fint när man ska grilla i sommar.

    (28)

    (28)
    30min

    Rostad färskpotatis med minimozzarella och fänkål

    Potatissallad med rostad färskpotatis och smaker från medelhavsköket.

    (45)

    (45)
    40min

    Sommargrönsaker och parmesan med tapenade

    Färgglada primörer tillsammans med tapenade och parmesanost passar fint som aperitivo.

    (17)

    (17)
    15min

    Grillad röding med sommarkål och oliver

    Varmrätt med härliga smaker från medelhavsköket. Grillad citron tillför extra fräschör.

    (20)

    (20)
    1tim

    Rostade grönsaker med smulad fetaost

    God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.

    (36)

    (36)
    30min

    BreOliv med tapenade

    Röra med BreOliv som passar lika bra till grillad som ugnsrostad mat.

    (15)

    (15)
    10min

    BreOliv med paprika, sardeller & basilika

    Röra med BreOliv som passar fint till grillad kyckling, kött eller grönsaker.

    (20)

    (20)
    10min

    BreOliv med kapris, dill & citron

    Röra med BreOliv med härlig fräschör av kapris och citron som passar fint till grillat kött eller fisk.

    (16)

    (16)
    10min

    BreOliv med soltorkade tomater & rosmarin

    Röra med BreOliv som passar fint till grillat som halloumi, grönsaker, fisk, kött eller kyckling.

    (8)

    (8)
    10min

    Semifreddo med citronsmak

    Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex, den är fryst som glass. Frisk och syrlig semifreddo smaksatt med friska citrussmaker.

    (85)

    (85)
    6tim 30min

    Tiramisù med hallonsås

    Tiramisù är en klassisk italiensk dessert, i den här varianten med hallonsås och färska bär. God efterrätt som kan serveras vid alla tillfällen.

    (81)

    (81)
    1tim 30min

    Tiramisú med frisk citronkräm

    Tiramisu smaksatt med citron ger en ny twist till den klassiska italienska efterrätten, med en frisk och uppfriskande smak som kompletterar den krämiga mascarponeostens sötma perfekt.

    (218)

    (218)
    1tim 30min

    Maränger på kikärtsspad

    Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.

    (289)

    (289)
    1tim 15min

    Krustader med citronkräm

    Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.

    (50)

    (50)
    10min

    Bresaola med parmesan och nötter

    Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

    (145)

    (145)
    10min

    Sparris med parmesan och nötter

    Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

    (98)

    (98)
    15min

    Potatissallad med parmesan

    Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

    (59)

    (59)
    20min

    Potatissallad med örtricotta

    Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

    (43)

    (43)
    25min

    Krustader med chokladkräm och nötter

    Krustader med söt fyllning av choklad, toppade med hallon och rostade nötter. Gott som en liten söt avslutning på middagen och passar också utmärkt på buffébordet.

    (37)

    (37)
    20min

    Krustader x 2: Lax och räkor

    Krustader med fyllning av kronärtskockskräm och lax eller med bönröra och räkor. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

    (45)

    (45)
    30min

    Lammracks med grillad fetaost och grönsaker

    Perfekt grillade lammracks med rosmarin och vitlök. Servera med grillad fetaost och grönsaker som tillbehör.

    (76)

    (76)
    1tim

    Mixed grill med mycket grönt

    Mixed grill med spetskål, zucchini, snackspaprika och lök tillsammans med pancetta i bit, halloumi och salsiccakorv. Perfekt att servera när man bjuder många. Servera gärna med en god Bönbearnaise eller en het Salsa roja.

    (44)

    (44)

    Grillad sparris med örtricotta

    Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

    (157)

    (157)
    35min

    Sparrissallad med lax och mozzarella

    Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

    (108)

    (108)
    30min

    Rosévinägerpicklad blomkål

    Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

    (43)

    (43)
    10min

    Charktallrik och småplock

    Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

    (48)

    (48)
    15min

    Filoncini med italiensk prosciutto

    Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

    (30)

    (30)
    10min

    Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

    Cocktailspett med minimozzarella, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

    (277)

    (277)
    15min

    BBQ-sås

    BBQ-sås med vitlök, ingefära, tomatpure, muscovadosocker och och rödvinsvinäger. Bra till revbensspjäll, pulled pork, hamburgare eller att marinera nötkött i.

    (108)

    (108)
    15min

    Dessertpizza med färska bär och vit choklad

    Efterrättspizza med söta bär och vit choklad. Utmärkt att bjuda på vid festliga tillfällen.

    (56)

    (56)
    1tim 20min

    Vegetariska grillspett med pesto

    Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

    (34)

    (34)
    1tim 20min

    Italiensk Millefoglie

    Klassisk italiensk tårta. Spröda kexbottnar varvade med mascarponekräm, citron och jordgubbar ger en sötsyrlig tvist.

    (42)

    (42)
    1tim 15min

    Våfflor med lax och parmesan

    Matiga våfflor med lax, mascarpone och riven parmesan.

    (7)

    (7)
    20min

    Vinägerinlagd sill

    Inlagdsill med vinäger. Vinägern ger sillen en mild och nyanserad smak.

    (30)

    (30)
    48tim 15min

    Snabb gravlax med gurksallad

    Snabbgrava laxen och skeda över en frisk gurksallad!

    (15)

    (15)
    30min

    Parmesanchips med två olika topping

    Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

    (114)

    (114)
    20min

    Parmesan- och mascarponesill

    Vinägerinlagd sill med parmesan och mascarpone. Vinägern ger sillen en midare och nyanserad smak.

    (18)

    (18)
    10min

    Oliv- och kaprissill

    Vinägerinlagd sill med oliver och kapris. Vinägern ger sillen en mildare och nyanserad smak.

    (6)

    (6)
    10min

    Laxcarpaccio med kronärtskockskräm

    En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.

    (83)

    (83)
    15min

    Kantareller som aldrig förr

    Kantareller med potatis, gröna bönor och en god vinägrett med tapenade av svarta oliver.

    (26)

    (26)
    30min

    Jordgubbstarte med tomater och svartpeppar

    Tartelett med jordgubbar och tomater på en sötsyrlig mascarponekräm som toppas med maränger med svartpeppar. En spännande efterrätt som passar perfekt att bjuda på.

    (4)

    (4)
    1tim

    Jordgubbar med Crema di Balsamico

    Den godaste och enklaste sommarefterrätten – jordgubbar och balsamico!

    (37)

    (37)
    10min

    Jordgubbar med balsamvinäger

    Enkelt att ta med och ljuvligt gott att äta och doppa – jordgubbar och en söt sås av balsamvinäger.

    (10)

    (10)
    15min

    Grillad sockerkaka med mascarpone

    Att grilla en sockerkaka blir precis så gott som et låter. Toppad med krämig mascarpone och söta jordgubbar blir den ännu godare!

    (44)

    (44)
    30min

    Grillade grönsaker med salsa verde

    Grillade grönsaker får en fin smak av olivolja som kompletteras perfekt med en smakrik och fräsch salsa verde. Kombinationen av grillad smak och örtig salsa karaktär ger en läcker smakupplevelse.

    (21)

    (21)
    45min

    Marinerade jordgubbar

    Marinerade jordgubbar med vit balsamvinäger, honung och färsk mynta. De färska örterna tillför härlig fräschör och sötsyrlig vinäger förhöjer sötman i jordgubbarna. Perfekt efterrätt att servera i sommar.

    (40)

    (40)
    30min

    Kokoskaka med mangosås och kokosglass

    Saftig kokoskaka smaksatt med frisk mango och kokos.

    (14)

    (14)
    1tim

    Gudomlig chokladkaka

    En underbar chokladkaka för den som älskar choklad och vill prova en lite nyttigare variant. Torta al cioccolato ”divina”.

    (74)

    (74)
    3tim 10min

    Brytbröd med oregano och parmesan

    Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.

    (50)

    (50)
    5tim

    Citronpaj med kikärtsmaräng

    Italiensk dessertpaj med citronkrämsfyllning toppad med härligt fluffig maräng.

    (21)

    (21)
    1tim 50min

    Cupcakes med moccamascarpone

    Cupcakes gjorda med bönor och vanilj, toppad med mascarponefrosting med smak av kaffe.

    (44)

    (44)
    40min

    Kladdkaka på italienskt vis

    En enkel och god kladdkaka med ett täcke av pinjenötter.

    (330)

    (330)
    35min

    Potatissallad med senapdressing och kapris

    Potatissallad med lite sting från senap och sälta från kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (132)

    (132)
    30min

    Kladdkaka med svarta bönor

    Härligt kladdig chokladkaka bakad med honung, svarta bönor och paranötter.

    (314)

    (314)
    40min

    Ugnsbakad fetaost i foliepaket med honung

    Den goda smaken av fetaost kommer fram lite extra om man bakar osten i ugnen – jättegott tillsammans med honung och timjan!

    (155)

    (155)
    15min

    Bresaolarullar

    Underbart vackra och goda bresaolarullar med mascarpone och citron.

    (227)

    (227)
    15min

    Grillade kycklingspett med tzatziki

    Medelhavet har nog aldrig känts så nära Norden som när den här rätten precis har kommit från grillen och ligger vitlöksdoftande på tallriken. Drick gärna immande kallt vatten med is, mynta och gurka till.

    (753)

    (753)
    2tim

    Matvetesallad med salsiccia

    Färgglad matvetesallad med paprika, körsbärstomater, citron och örter samt nygrillade salsicca. Perfekt sommarmat.

    (3)

    (3)
    20min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept Midsommar
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad