Medelhavsmat och träning
Med Zetas guide får du vägledning hur du med hjälp av medelhavsmat kan optimera ditt träningsresultat vare sig du vardagsmotionerar eller elitsatsar.
Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Men vad är medelhavsmat egentligen – och varför är den så bra för kroppen? Medelhavsmat handlar om att äta av allt, men i rätt proportioner. Grunden är mycket grönsaker, rotfrukter och frukter, kolhydrater från gryner, pasta och baljväxter, nyttiga fetter från fisk, skaldjur och olivolja samt sparsamt med kött. Ett praktiskt råd är också att tänka på tallriksmodellen när du lägger upp maten, då får du lättare hälsosammare proportioner.
Därför är medelhavsmat bra för kroppen
Med Zetas guide får du vägledning hur du med hjälp av medelhavsmat kan optimera ditt träningsresultat vare sig du vardagsmotionerar eller elitsatsar.
Läs mer
Goda relationer mellan människor är en av de viktigaste pusselbitarna för ett friskt och lyckligt liv- det visar den samlade forskningen tydligt. Att sitta ner vid matbordet, prata och umgås med varandra är alltså viktigt för vår hälsa.
Läs mer
En tredjedel av all världens mat slängs. Det största matsvinnet sker hemma. En anledning är att vi har höga krav på hur maten ska se ut för att vi ska tycka att den är aptitlig men också att vi inte förvarar den rätt och att vi missförstår märkningen på förpackningen. Det är alltid allra bäst om matsvinnet inte uppstår. Det gör vi genom att planera våra inköp, rätt hantering och förvaring av maten och att vi börjar lita på våra sinnen igen.
Läs mer
Baljväxter är samlingsnamn för ärtor, bönor och linser. De är växternas frö och namnet kommer från den kapsel som de växer i. I förhållande till andra grönsaker är baljväxter rika på protein. Proteinhalten varierar mellan olika sorter men i snitt ligger den på 8-12 g per 100 g.
Läs merMissa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.
Prenumerera