Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Sök recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla recept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och många andra härliga recept från medelhavsköket.

    Populära kategorier

    • Pinsa

    • Pasta

    • Kyckling

    • Pizza

    • Vegetarisk

    Bruschetta med julprosciutto, senapskräm och äpple

    Den här enkla lilla rätten smakar så mycket jul att den förtjänar en plats på glöggminglet för att markera starten på decembers alla fester. Får man inte nog då törs vi påstå att den har sin givna plats på julbordet också. Väl där vi tror att den stannar i generationer. God Jul önskar vännerna på Zeta.

    (4)

    (4)
    15min

    Pinsa med julprosciutto, grönkål och picklad rödlök

    Den här pinsan bjuder på en perfekt kombination av svenska julsmaker och italienska delikatesser, vågar vi påstå. En mild och len kräm gjord på mascarpone och sötstark senap är fantastisk god tillsammans med den smakrika och salta skinkan. Vi tror att den här rätten kommer att vara årets mest uppskattade nykomling på glöggminglet och julbordet.

    (1)

    (1)
    30min

    Bruschetta med Prosciutto Crudo, kronärtskocka och chilihonung

    Kombinationen sötstark chilihonung och sältan från den italienska lufttorkade skinkan prosciutto crudo är oslagbar. Det här är en försvinnande god liten rätt som är både snabb och enkel att göra om tiden är knapp. Trots enkelheten imponerar den smakmässigt och försvinner lika snabbt som den ställts på bordet.

    (9)

    (9)
    15min

    Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia med sitt ursprunglig från Rom, Italien. Toppa din pinsa med dina favoritsmaker och servera antingen som lunch eller middag. Här har vi valt klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan. Pinsan går lika bra att skära i mindre bitar och bjuda på som aptitretare till drinken. Se alla recept på Pinsa

    (391)

    (391)
    15min

    Piadina med mozzarella och prosciutto cotto på grillen

    Utemat på italienska! Piadina är en italiensk varm macka som passar perfekt att ta med på utflykten. Antingen tar du med ingredienser och monterar mackan på plats eller så gör du klart allt i förväg och bara grillar klart när magen börjar kurra.

    (23)

    (23)
    15min

    Vit sparris med hasselnötter och Prosciutto crudo

    Den vita sparrisen som, i motsats till den gröna, växt färdigt under jord är lite grövre i texturen men också mer smakrik än sina mer färgglada kompisar. Här kommer sparrisens fyllighet och angenäma beska väl till pass tillsammans med hasselnötter och Prosciutto Crudo, en perfekt buffé- eller förrätt.

    (34)

    (34)
    25min

    Kikärts- och sellerisallad med prosciutto cotto

    Enkel sallad med prosciutto cotto, kan serveras som tillbehör eller lättare lunch. Äpplet i salladen ger en frisk och fräsch smak.

    (28)

    (28)
    15min

    Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto

    Piadina är ett klassiskt italienskt tunnbröd, bakat med olivolja för en härligt mjuk och smakrik textur. Värm brödet i en stekpanna och fyll det med mild prosciutto cotto, krämig buffelmozzarella och riven parmesan. Tillsätt färgglada cocktailtomater och en nypa oregano för att få in en frisk och aromatisk twist. Oavsett om du njuter av den hemma eller ute på picknick blir Piadina en enkel men lyxig måltid som för tankarna direkt till Italien!

    (76)

    (76)
    15min

    Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

    Piadina är ett traditionellt italienskt bröd bakat med olivolja som ger det en mjuk och smakrik karaktär. Stek brödet snabbt i en varm panna och fyll det med prosciutto cotto, krämig buffelmozzarella, riven parmesan, tomatpuré och en nypa oregano. Denna kombination ger en smakrik och rustik upplevelse, perfekt både för en snabb lunch eller en mysig picknick. Piadina är ett bröd som enkelt anpassas efter dina favoritsmaker – njut när som helst, var som helst!

    (73)

    (73)
    15min

    Pilgrimsmusslor med Prosciutto di Parma och ärtpuré

    En lyxig förrätt med fina smaker från prosciutto di parma och pilgrimsmusslor tillsammans med en krämig ärtpuré. Perfekt till en härlig helgmeny eller som en förrätt på nyår.

    (63)

    (63)
    20min

    Ugnsbakade fikon med chévreost, prosciutto och honung

    Ugnsbakade fikon men krämig chévreost, lindad med prosciutto och toppad med valnötter och söt honung. Ljuvliga små munsbitar som passar utmärkt som aptitretare.

    (43)

    (43)
    20min

    Melanzane alla parmigiana med prosciutto cotto

    Melanzane alla parmigiana är en italiensk rätt som består av aubergine, tomatsås, ost och i den här varianten, prosciutto cotto. Smakrik och läcker rätt som passar perfekt både som förrätt eller huvudrätt.

    (59)

    (59)
    1tim 45min

    Pasta med prosciutto cotto

    Pastagratäng med proscitto cotto, krämig mascarpone och smakrik tomatsås. Rullar lasagneplattorna och zucchini till rullar eller rosor för att sedan servera. Vi kan garantera att detta kommer bli en ny favorit i familjen.

    (120)

    (120)
    40min

    Filoncini med italiensk prosciutto

    Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

    (30)

    (30)
    10min

    Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

    Cocktailspett med minimozzarella, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

    (277)

    (277)
    15min

    Prosciutto di Parma med parmesanost

    Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

    (66)

    (66)
    10min

    Ciabatta med prosciutto cotto

    Italiensk smörgås, ciabatta med kokt italiensk skinka och pepprig rucola. Perfekt på picknick eller som ordentlig frukost eller lunch.

    (6)

    (6)
    10min

    Italienska minipizzor med prosciutto crudo

    Hembakta minipizzor med mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg till fest och till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

    (85)

    (85)
    1tim 30min

    Crostini med blomkålcrème och prosciutto

    Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

    (17)

    (17)
    1tim

    Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

    Kycklingfiléer fyllda med en blandning av feta, soltorkade tomater och basilika lindade i prosciutto. Smakar utmärkt med ugnsstekt potatis eller en bönsallad.

    (104)

    (104)
    50min

    Prosciuttolindad grissini

    En knaprig smakupplevelse – perfekt som drinktilltugg.

    (69)

    (69)
    5min

    Prosciutto- och parmesanrullar

    Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

    (21)

    (21)
    10min

    Prosciutto med melon och basilika

    Kombinationen av söt melon, salt prosciutto och frisk basilika skapar en harmoni av smaker som passar perfekt på buffébordet eller som en uppfriskande förrätt.

    (21)

    (21)
    15min

    Prosciutto med marinerade grönsaker

    Grönsakerna marineras i olivolja och god vinäger och grillas innan de serveras tillsammans med prosciutto.

    (14)

    (14)
    30min

    Pasta Penne Rigate med champinjoner och prosciutto

    Pasta al Prosciutto. Ricottaost gör denna rätt krämig och god tillsammans med broccoli och skogschampinjoner.

    (21)

    (21)
    30min

    Panini med pesto, grillad paprika och prosciutto

    Paninibröd kan både ätas varma och kalla. Den här varianten är fylld med pesto, grillad paprika och prosciutto, toppad med basilikablad och svartpeppar.

    (45)

    (45)
    15min

    Melon med prosciutto och basilika

    Små, vackra och ljuvlig goda! Ringla en riktigt god olivolja över melonen och prosciutton, salta och peppra

    (101)

    (101)
    20min

    Grillad Tramezzini med prosciutto

    En variant av den italienska trekantsmackan Tramezzini. Ringla olivolja på ett gott bondbröd och grilla med mozzarella, prosciutto och basilika.

    (9)

    (9)
    30min

    Haricots verts med prosciutto

    Prosciutto crudo tillsammans med fina haricots verts och en dressing med rostad vitlök är både enkelt och gott! Serveras med fördel som ett tillbehör till exempelvis en nygrillad kyckling eller grillad spetskål.

    (7)

    (7)
    30min

    Fläskfilé med prosciutto och parmesan

    Ugnsbakad fläskfilé med parmesan och prosciutto. Servera med rostad potatis och balsamicovinägrett.

    (198)

    (198)
    30min

    Baguette med mozzarella och prosciutto

    Baguetten är fransk, men den goda fyllningen är så italiensk som den kan bli – krämig mozzarella, lufttorkad prosciutto och rostad paprika.

    (42)

    (42)
    30min

    Melon med prosciutto, chili och citron

    En klassisk kombination av prosciutto och melon med en frisk och pepprig twist.

    (64)

    (64)
    15min

    Fylld baguette med prosciutto

    En rustik och god baguette, perfekt till lunch eller på picknicken.

    (25)

    (25)
    30min

    Crostini med tomat och prosciutto

    Crostini med tomat och prosciutto är perfekt som plock innan maten eller som tilltugg på charkbrickan.

    (28)

    (28)
    15min

    Pizza med prosciutto, parmesan och mozzarella

    Pizza med mozzarella och parmesan som toppas med italiensk prosciutto och ruccola.

    (163)

    (163)
    1tim 30min

    Italiensk macka med mini-pinsa

    Härligt matig macka med italienska smaker. Du viker en mini-pinsa och fyller med gott innehåll som mozzarella, pesto, tomat och prosciutto cotto. Lika god att äta direkt som att ta med på utflykten. Se alla recept på Pinsa

    (2)

    (2)

    Inbakad pizzarulle - Stromboli

    Stromboli är den saftiga och smakrika pizzarullen som uppfanns av en amerikansk-italiensk pizzabagare i Philadelphia i början på 1950-talet. Legenden säger att den namngavs efter en film som hade premiär då, nämligen ”Stromboli” med den då världsberömda svenska skådespelerskan Ingrid Bergman och den italienske regissören Roberto Rossellini. Det var under den filmen som de träffades och blev ett par, detta var lite av en skandal eftersom Ingrid Bergman redan var gift. Namnet ”Stromboli” fanns då på allas läppar och blev det självklara namnvalet!

    (6)

    (6)
    45min

    Festliga snittar

    Skapa ett festligt nyårsmingel med läckra småplock! Prosciutto di Parma med tryffelolja och parmesan är en härlig kombination och smaken av tryffel ger den lilla extra känslan av lyx. Crostini med citronricotta och räkor är en frisk och fräsch smakkombination och prova gärna våra krispiga gurksnittar med mascarpone, rökt lax och gräslök. Recepten är enkla att förbereda och kommer garanterat att imponera på dina gäster när du välkomnar det nya året!

    (23)

    (23)
    1tim

    Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

    Friterad kronärtskocka med mynta, pecorino och citronaioli är en utsökt rätt där kombinationen av mjukheten i kronärtskocka och krispigheten från friteringen gör varje tugga till en smakupplevelse i sig. Toppat med riven pecorino och det en rätt som garanterat kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster.

    (25)

    (25)
    20min

    Saltimbocca på kyckling

    Klassisk italiensk maträtt med ursprung från staden Brescia i norra Italien. Alla familjer har sin variant på populära maträtten. Denna variant gjord på kyckling smaksatt med färsk salvia och vitt vin.

    (40)

    (40)
    30min

    Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

    En vacker och lättlagad vegetarisk fikoncarpaccio med pistagepesto och krämig burrata. Lika god att äta en mörk och gnistrande kväll i juletid, som strax innan grillglöden blivit perfekt en varm sommarkväll i början av augusti. Ät och njut!

    (57)

    (57)
    30min

    Krispiga piadinasnittar

    Piadina är en klassisk italiensk street food, men här tar vi den till nya höjder! Vi friterar brödet till en gyllene och krispig perfektion och toppar det med smakfulla ingredienser som gör varje tugga till en upplevelse. Oavsett om du serverar det som ett spännande småplock eller en annorlunda förrätt, är denna variant av piadina garanterad att imponera och locka fram smakerna från Italien på ett nytt, krispigt sätt!

    (26)

    (26)
    20min

    Matiga våfflor med tillbehör

    Frasiga våfflor som serveras tillsammans med söta och salta tillbehör. Välj din favorit topping.

    (187)

    (187)
    30min

    Ägghalvor med olika toppings & crème av kronärtskocka med pistagenötter

    Ägghalvor är perfekt bjudmat och passar lika bra på buffén som till förrätt. Här bjuder vi på olika toppings tillsammans med crème av kronärtskocka med pistagenötter. Det är en fin smakkombination som är lite extra festlig!

    (20)

    (20)

    Krustader med tre fyllningar

    Tre krustader med olika fyllningar. Den klassiska med räkor och majonnäs, den höstlika med svamp och tryffel samt den italienska med prosciutto och pesto.

    (208)

    (208)
    40min

    Pan tomate

    Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

    (23)

    (23)
    20min

    Pizza med buffelmozzarella

    Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som tex salami, pesto och färska kryddor. Dela gärna upp pizzan i 4 delar och toppa varje bit med olika toppings. Vi brukar duka bordet med flera delikatesser så får alla i sällskapet välja sina egna smaker. Ett härligt sätt att umgås och låta varje person få sina favoritkombinationer.

    (107)

    (107)
    >48 tim

    Parmesanchips med två olika topping

    Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

    (114)

    (114)
    20min

    Olive Ascolane

    Små krispiga fyllda oliver som passar som tilltugg eller antipasto.

    (27)

    (27)
    30min

    Lasagne med oliv- och kaprisvinägrett

    Vacker lasagne med Prosciutto Crudo och grillad paprika. Serveras tillsammans med en oliv- och kaprisvinägrett. Perfekt på buffébordet eller som förrätt.

    (5)

    (5)
    45min

    Baguette med tomater och grillad halloumi

    Fylld baguette med soltorkade tomater och grillad halloumi passar utmärkt som matig smörgås att ta med sig till utflykten.

    (14)

    (14)
    30min

    Skinka och melon med pestovinägrett

    En rätt med prosciutto, melon och en vinägrett smaksatt med pesto, som fungerar både som lyxig frukost och som förrätt.

    (49)

    (49)
    10min

    Melon med lufttorkad skinka

    Söt melon tillsammans med Prosciutto di Parma eller Jamón Serrano är en klassisk förrätt, men passar lika bra på buffébordet.

    (108)

    (108)
    20min

    Fläskfilé med rostad pumpa och balsamvinägrett

    En supergod middag med fläskfilé, rostad pumpa och balsamvinägrett!

    (18)

    (18)
    30min

    Saltimbocca

    Tunna skivor kalvkött som täcks med Prosciutto och salvia. Serveras med vinsky och rostad potatis. En klassisk italiensk varmrätt.

    (106)

    (106)
    45min

    Snabblagad familjepizza i stekpanna

    Pizza med prosciutto och mozzarella som du enkelt och snabbt lagar direkt i stekpannan med bakpulver.

    (112)

    (112)
    30min

    Italiensk varm macka

    Varm surdegsmacka med mozzarella och lufttorkad skinka. Perfekt som en lättare lunch eller till en god soppa.

    (321)

    (321)
    15min

    Klassisk Saltimbocca

    Klassisk saltimboca är en älskad italiensk rätt som kombinerar saftig kalvfilé med lufttorkad skinka och fräsch salvia. Den perfekta kombinationen av smaker och texturer gör saltimboca till en maträtt som förgyller vilken måltid som helst. Enkel att tillaga och svår att motstå, denna klassiker är en favorit i matlagningsvärlden.

    (104)

    (104)
    30min

    Inbakad fläskfile med parmaskinka

    En klassisk inbakad fläskfilé med somriga smaker. Prova även att göra rätten med kycklingfiléer istället.

    (233)

    (233)
    1tim

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad