Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Till panering
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek färsen i olja i en stekpanna.

Salta och peppra.

Låt färsen svalna något.

Mixa färsen grovt i en matberedare tillsammans med prosciutto.

Blanda färsen med muskot, riven parmesan, ströbröd och uppvispat ägg.

Fyll oliverna med smeten.

Lägg mjöl på ett fat, vispade ägg på ett annat och ströbröd på ett tredje.

Rulla oliverna i mjölet, sedan äggen och sedan ströbrödet.

Värm solrosoljan till 180 grader.

Fritera alla de fyllda oliverna samtidigt i en djup stekpanna ca 5 min tills de är gyllenbruna.

Servera direkt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.