Ladda ner bild Spara Olive Ascolane Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (23) (23) RÖSTA PÅ RECEPTET (23) (23) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 30min Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Små krispiga fyllda oliver som passar som tilltugg eller antipasto. Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 1 1/2 burk Cerignolaoliver urkärnade, urkärnade 200 g nötfärs alt. fläskfärs eller kycklingfärs 2 msk Extra jungfruolivolja Classico 2 krm salt 1-2 krm nymald svartpeppar 30 g Prosciutto Crudo 1/2 krm Muskotnöt malen 20 g Parmigiano Reggiano 22 mån riven 4 msk ströbröd 1 ägg Till panering 2 dl vetemjöl 3 ägg 2 dl ströbröd 1/2 tsk salt 2 krm peppar Till fritering 1 liter Solrosolja Gör så här Stek färsen i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Låt färsen svalna något. Mixa färsen grovt i en matberedare tillsammans med prosciutto. Blanda färsen med muskot, riven parmesan, ströbröd och uppvispat ägg. Fyll oliverna med smeten. Lägg mjöl på ett fat, vispade ägg på ett annat och ströbröd på ett tredje. Rulla oliverna i mjölet, sedan äggen och sedan ströbrödet. Värm solrosoljan till 180 grader. Fritera alla de fyllda oliverna samtidigt i en djup stekpanna ca 5 min tills de är gyllenbruna. Servera direkt. Dela Skriv ut Spara 0 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (23) (23) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ
0 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (23)
(23)