Recept från Zeta: Haricots verts med lättrökt prosciutto

Haricots verts med lättrökt prosciutto

En lättrökt prosciutto tillsammans med fina haricots verts och en dressing med rostad vitlök

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rostad vitlöksdressing.
Sätt ugnen på 200 grader.

Skala vitlöksklyftorna och lägg dem på en plåt.

Rosta dem tills de är gyllene, tar cirka 15 minuter.

Mixa alla ingredienserna utom olivoljan med stavmixer.

Mixa i oljan droppvis så att såsen tjocknar.

Surdegskrutonger.
Skär bort kanterna på brödet och riv det i mindre bitar.

Stek brödet i olivoljan på medelvärme tills det får fin färg och börjar bli krispigt.
Bryn haricots verts i oljan i ett par minuter, salta och peppra.

Fördela på tallrikar eller i skålar tillsammans med skinkan.

Ringla över dressingen och fördela krutonger och mangold ovanpå.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.