Inbakad fläskfile med parmaskinka

En klassisk inbakad fläskfilé med somriga smaker. Prova även att göra rätten med kycklingfiléer istället.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225°.

Bryn fläskfilén runtom i olja ca 5 minuter.

Salta och peppra.

Täck en köksbänk med plastfolie (ca 40 x 40 cm).

Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost och basilikablad.

Lägg köttet ovanpå och rulla in köttet i skinkskivorna med hjälp av plastfolien.

Se till att skinkan ligger tajt mot köttet.

Rulla ut smördegen på köksbänken, lossa försiktigt plastfolien från köttet.

Linda in den skinkinrullade fläskfilén i smördegen.

Pensla kanterna med uppvispat ägg så att degen fäster ihop.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Skär snitt i smördegen och pensla med ägg.

Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Kontrollera att köttet är genomstekt, gärna med en stektermometer.

Låt köttet vila ca 10 minuter innan servering.

Servera gärna med rostade grönsaker och en fetaoströra.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.