Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Vegan recept

    Goda recept på vegansk mat. Vi har samlat mängder med spännande recept för veganska maträtter, grytor och annat med smak av medelhavsköket.

    Picklad grönkål med chili och vitlök

    Picklad grönkål med smak av vitlök och chili är ett utmärkt tillbehör till fisk, kyckling eller kött. Förbered gärna dagen innan för mer smak.

    (40)

    (40)
    2tim 10min

    Picklade polkabetor med lagerblad och timjan

    Picklade polkabetor kryddade med färsk timjan och lagerblad. Lagen är gjord på vitvinsvinäger vilket gör att betorna får en mild och nyansrik smak. Utmärkt att servera som tillbehör eller i sallader.

    (58)

    (58)
    2tim 10min

    Snabbpicklade grönsaker

    Snabbpicklade grönsaker som kan ätas direkt. Lagen är gjord på vitvinsvinäger som ger grönsakerna en mild och nyansrik smak. Passar utmärkt som tillbehör.

    (13)

    (13)
    15min

    Bruschetta med långbakade tomatklyftor och friterad kapris

    En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.

    (55)

    (55)
    3tim 30min

    Bönsallad med crostini

    En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

    (190)

    (190)
    15min

    BreOlivröra på crostini

    Crostini bredd med en röra på BreOliv smaksatt med kapris, soltorkade tomater och sardellcrème är ett perfekt tilltugg på buffén eller innan maten.

    (46)

    (46)
    10min

    Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

    Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

    (39)

    (39)
    25min

    Kikärtor med smak av citron och provencal

    Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.

    (108)

    (108)
    5min

    Linser smaksatta med citronoliver

    Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

    (44)

    (44)
    5min

    Svarta bönor med grillad paprika

    Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

    (36)

    (36)
    5min

    Kidneybönor med italiensk salladskrydda

    Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.

    (85)

    (85)
    5min

    Veganska chokladbollar

    Veganska chokladbollar gjorda på BreOliv Mild. Chokladbollarna får en ljuvligt god chokladsmak med en touch olivolja. Rulla bollarna i din favorittopping.

    (173)

    (173)
    20min

    Frukostfrallor med cannelinibönor

    Gott och lite extra mättande bröd med cannelinibönor, russin och pumpafrön. Frallorna jäser i kylen över natten och på morgonen är det bara att grädda dem. Det går förstås även bra att låta dem jäsa i rumstemperatur.

    (18)

    (18)
    9tim 25min

    Morotsbröd med kidneybönor

    Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

    (75)

    (75)
    3tim 55min

    Maränger på kikärtsspad

    Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.

    (289)

    (289)
    1tim 15min

    Kapriskrisp

    En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

    (44)

    (44)
    15min

    Fräst svartkål med svarta bönor

    Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

    (62)

    (62)
    25min

    Surdegsmacka med svamp & BreOliv örtröra

    Härlig och smakrik lunchmacka som har ett lager BreOliv örtröra och sedan toppas med varm svamp, linser och grönkål. Extra god med hembakt bröd och egenplockad svamp så klart! Den här mackan är vegansk, men skulle också bli god med hyvlad parmesan på toppen.

    (32)

    (32)
    30min

    Matig medelhavssallad

    Matig sallad med ris av gröna ärter & röda linser tillsammans med färska och soltorkade tomater, oliver och kapris. Passar såväl till vardags som helg.

    (105)

    (105)
    20min

    Varma grönsaker med äppelcidervinäger

    Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, som tex kyckling och är även mycket gott till fisk.

    (41)

    (41)
    30min

    Avokadosallad med svarta bönor

    Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

    (100)

    (100)
    15min

    Bruschetta med vegansk bönröra

    Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (104)

    (104)
    10min

    Energybars med espressokaffe

    Energibars med espressokaffe, dadlar, nötter och frön. Perfekt som ett mellanmål eller till kaffet.

    (75)

    (75)
    1tim 15min

    Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

    Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

    (23)

    (23)
    24tim 20min

    Inlagda grönsaker och svamp

    Inlagda grönsaker och svamp varvade med citron och färska örter. Passar utmärkt som tillbehör eller som tilltugg.

    (0)

    (0)
    3tim 30min

    Rosévinägerpicklad blomkål

    Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

    (43)

    (43)
    10min

    Picklad rödlök

    Picklad rödlök är ett perfekt tillbehör till kött, kyckling, fisk och vegetariskt. Kan ätas redan efter en timme men löken kan också läggas in ett par dagar i förväg.

    (193)

    (193)
    1tim 10min

    Crostini med borlotticrème

    Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

    (36)

    (36)
    30min

    Rostade vaxbönor med mandel

    Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

    (64)

    (64)
    30min

    Långbakade tomater

    Cocktailtomater får en härligt mustig sötma efter en längre tid i ugnen. Passar perfekt som tillbehör till fisk, kyckling eller en bit kött.

    (167)

    (167)
    3tim 10min

    Spaghetti Sugo Finto

    God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.

    (152)

    (152)
    20min

    Haricots verts med bönor och vitlök

    Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

    (125)

    (125)
    20min

    Tomatsalsa med koriander

    Kryddig och fräsch tomatsalsa med koriander, lime och chili.

    (126)

    (126)
    30min

    Marinerade oliver med vitlök, citron och rosmarin

    Oliverna får en fräsch smak av att marineras i citron och rosmarin. Vitlöken lyfter smaken och gör oliverna till perfekta tilltugg.

    (83)

    (83)
    24tim 10min

    Kikärtsdipp

    Kikärtsdipp med olivolja och vitlök är gott till nybakat bröd, till grönsaker och som röra på buffébordet.

    (22)

    (22)
    30min

    Grillad mango

    Denna underbara mango som passar till så mycket. I det här receptet har vi grillat mangon och serverar den med olivolja, lime och havssalt.

    (29)

    (29)
    30min

    Inkokta champinjoner med vitt vin

    Den här svamprätten, som är smaksatt med vitt vin, persilja och vitlök, vinner på att låta smakerna koka in ordentligt.

    (58)

    (58)
    30min

    Fänkålssallad

    En fräsch sallad med tunt skivad fänkål, sallad, citron, olivolja och persilja. Gott som förrätt eller tillbehör.

    (38)

    (38)
    15min

    Fänkålsallad med soltorkade tomater

    Strimla fänkålen tunt och låt apelsinskalet och saften smaksätta salladen och de soltorkade tomaterna.

    (11)

    (11)
    30min

    Friterad kapris

    Små spröda friterade kapris som är goda att strö över en sallad eller använda som ett vegetariskt alternativ till pancetta.

    (128)

    (128)
    10min

    Caponata di melanzane

    Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

    (26)

    (26)
    1tim

    Bönsallad med tomat, gurka och chili

    En härligt het sallad med chili, blandade bönor och tomat.

    (55)

    (55)
    20min

    Böngryta med tomat och salvia

    Den här vegetariska böngrytan får en lite pepprig smak från salvia. Om du vill servera den med kött så passar det utmärkt med stekt bogfläsk till.

    (22)

    (22)
    30min

    Bön- och sellerisallad

    Kidneybönor är en vanlig ingrediens i det italienska köket, här med den karakteristiska smaken av selleri.

    (39)

    (39)
    15min

    Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

    Apelsin- och fänkålssallad med svarta oliver och mangovinägrett. En sallad med spännande smaker. Perfekt som förrätt eller tillbehör.

    (16)

    (16)
    30min

    Kikärtsröra med soltorkade tomater

    En enkel men så god kikärtsröra med soltorkade tomater, som bland annat passar perfekt till grillat eller buffén.

    (69)

    (69)
    30min

    Bönröra med oliver

    En enkel och god bönröra med chilihetta. Perfekt till buffén eller grillmiddagen.

    (38)

    (38)
    10min

    Het röra med citron och basilika

    En utsökt röra med citron och basilika som får sin hetta från färsk chili. Passar bra till fisk eller kött och är mycket god till det nybakade lantbrödet!

    (59)

    (59)
    15min

    Caponata

    Caponata är en klassisk siciliansk röra som är gjord på söta och syrliga ingredienser, som aubergine, lök, tomater, citron och kapris. Röran serveras ofta som en antipasto eller som tillbehör till grillat kött eller fisk.

    (121)

    (121)
    45min

    Ciabatta

    Ciabatta betyder toffel på italienska, vilket kommer av formen på brödet.

    (57)

    (57)
    4tim

    Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

    En väldoftande variant av den klassiska rödkålen på julbordet med lagrad balsamvinäger och apelsin.

    (144)

    (144)
    20min

    Het hummus med citron

    Hummus gjord på kikärtor. Kikärtsröran är smaksatt med citron för att ge en fräsch syrlighet och får sin hetta från chili.

    (36)

    (36)
    20min

    Gryner med soffritto

    Soffritto är en smakgrund för italienska maträtter, istället för buljong. Här har vi blandat den genuina soffritto-smaken med gryner, kapris och citron.

    (31)

    (31)
    30min

    Bönröra med paprika

    Smakrik bönröra med cannellinibönor, grillad paprika, vit balsamvinäger och gräslök – Crema di fagioli con peperoni.

    (31)

    (31)
    15min

    Gudomlig chokladkaka

    En underbar chokladkaka för den som älskar choklad och vill prova en lite nyttigare variant. Torta al cioccolato ”divina”.

    (74)

    (74)
    3tim 10min

    Vinägrett med chili, soja, ingefära och vitlök

    En kryddig vinägrett med chili, ingefära och vitlök. Sojan ger vinägretten dess sälta.

    (75)

    (75)
    10min

    Marinerade bönor

    Blandade marinerade bönor; kidneybönor, stora vita bönor, svarta bönor smaksatt med blekselleri, lök och chili.

    (60)

    (60)
    30min

    Chimichurri

    Chimichurri är en smakrik sås som passar mycket bra till grillat och kan med fördel även användas som marinad till kött.

    (158)

    (158)
    10min

    Potatissallad med senapdressing och kapris

    Potatissallad med lite sting från senap och sälta från kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (132)

    (132)
    30min

    Grönsallad med enkel vinägrett

    Den enkla grönsalladen passar de flesta middagsbord. Smaksatt med vinägrett blir den extra god.

    (64)

    (64)
    10min

    Avokado- och linssallad med balsamicovinägrett

    Avokado och linser i en god kombination med en fräsch vinägrett.

    (93)

    (93)
    15min

    Hummus

    Hummus är en härlig dipp eller röra som passar perfekt med en bit rostat surdegsbröd eller med en krispig crostini. Hummus passar också bra som tillbehör till grillade grönsaker, fisk eller kött. Variera smaksättningen och tillbehören efter din egen smak.

    (187)

    (187)
    30min

    Stekt mangold med vitlök och cannellinibönor

    Fräs vitlök och mangold med cannelinibönorna och servera som contorni – tillbehör till huvudrätten.

    (209)

    (209)
    15min

    Vitlöksfräst grönkål

    Grönkål fräst i rikligt med en god olivolja smaksatt med vitlök.

    (427)

    (427)
    20min

    Spaghetti olio, aglio e peperoncino

    En klassisk enkel italiensk rätt – Spaghetti olio, aglio e peperoncini.

    (207)

    (207)
    30min

    Stekt broccoli

    Stekt broccoli är ett gott och enkelt tillbehör till fisk, kyckling och kött. Stek i god olivolja och adderar gärna lite chili och vitlök för smak. Tips är att addera krisp från nötter för att höja smakerna ytterligare.

    (357)

    (357)
    15min

    Senapsdressing

    Krämig och god dressing till sommarens färskpotatis eller lax.

    (150)

    (150)
    10min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Vegan recept
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad