Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept Pesto

    Recept med pesto. Färsk basilika, pinjenötter, parmesan och en god olivolja är ingredienserna i en klassisk Pesto alla Genovese.

    Krämig risoni med pesto och burrata

    Den här krämiga risonin är som en snabbversion av en riktigt god risotto! Pesto och citron ger en god fräschör medan burrata som toppar rätten gör den extra krämig.

    (67)

    (67)
    20min

    Friterad miniburrata med spaghetti, tomatsås och pesto

    Krämig miniburrata som friteras så att det bildas en härligt krispig yta runt om har blivit en viral succé på TikTok. Att öppna den över en mustig tomatsås blandad med nykokt spaghetti och kryddad med pesto är en härlig smakupplevelse. Prova!

    (6)

    (6)
    30min

    Salamisnittar med krämig pestofyllning

    De här snittarna är små godingar med stor smak! Salami i kombination med pesto och soltorkad tomat, det är svårt att komma närmare Italien rent smakmässigt.

    (4)

    (4)

    Färskostgran

    Den här fräskostgranen gör du på en krämig mascarponeröra och dekorerar med oliver, soltorkad tomat och rosmarin. Den kommer göra succé på glöggminglet. Servera med crostini längs julgransfoten så gästerna enkelt kan ta en crostini och dra av mascarponeröran för en perfekt munsbit.

    (4)

    (4)
    20min

    Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

    En värmande och mustig kycklingsoppa med risoni passar perfekt som middag en kylig höstdag eller en kulen dag när som helst under året. Servera med pesto och ostgratinerat surdegsbröd. Blir det soppa över och den värms upp nästa dag har smakerna utvecklats ännu mer. Vilken bonus!

    (39)

    (39)
    40min

    Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

    Krämigt god och lättlagad röding med örtig pesto blir en lyxig rätt som inte kräver så mycket tid i köket. Perfekt att göra nästa gång du har gäster över på middag.

    (34)

    (34)
    45min

    Nykokt färsk majs med tre toppings

    När det är säsong för färsk majs är det bara att gå all in i frossandet! De här söta, krispiga och snygga grönsakerna är underbart goda och perfekta att variera med olika toppings. Här är tre förslag som vi älskar!

    (11)

    (11)

    Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

    Det här är en riktig life saver när du har ont om tid men vill äta gott. Pesto alla Genovese med innehåll på färsk basilika och Grana Padano blandad med finaste äggpasta och snabbstekta grönsaker.

    (31)

    (31)
    15min

    Piadina med mozzarella och prosciutto cotto på grillen

    Utemat på italienska! Piadina är en italiensk varm macka som passar perfekt att ta med på utflykten. Antingen tar du med ingredienser och monterar mackan på plats eller så gör du klart allt i förväg och bara grillar klart när magen börjar kurra.

    (22)

    (22)
    15min

    Grillad blomkål och broccoli med Scamorza

    De här tunt skivade grönsakerna med rökig mustig smak är perfekt att tillaga på grillen under sommaren eller i grillpannan alla andra dagar om året. Rätten är god att äta precis som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling. Scamorza är rökt mozzarella och det är den som ger grönsakerna den mustiga och salta smaken.

    (19)

    (19)
    15min

    Burrata med pesto och tomatsallad

    Krämig burrata med pesto passar lika bra till lyxig förrätt som till enkel och snabb lunchrätt.

    (50)

    (50)
    10min

    Krispiga piadinasnittar

    Piadina är en klassisk italiensk street food, men här tar vi den till nya höjder! Vi friterar brödet till en gyllene och krispig perfektion och toppar det med smakfulla ingredienser som gör varje tugga till en upplevelse. Oavsett om du serverar det som ett spännande småplock eller en annorlunda förrätt, är denna variant av piadina garanterad att imponera och locka fram smakerna från Italien på ett nytt, krispigt sätt!

    (26)

    (26)
    20min

    Örtbröd

    Hembakat bröd är alltid det godaste! I denna variant smaksätts örtbrödet med parmesan och pesto. Passar utmärkt att servera till buffén eller skaldjur.

    (70)

    (70)
    2tim 5min

    Skaldjursfat

    På vårt skaldjursfat ingår något av det bästa havet har att erbjuda men du väljer förstås efter din egen smak.

    (21)

    (21)
    20min

    Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

    Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

    (43)

    (43)
    2tim 10min

    Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

    Inte bara en utan hela tre olika sorters ost ingår i denna frasigt goda sandwich. Perfekt som mättande mellanmål, enkel lunch eller middag.

    (27)

    (27)
    15min

    Piadina med Pesto Piccante, mozzarella och örter

    Det italienska brödet Piadina är perfekt för att testa den senaste TikTok-trenden! Värm brödet i en stekpanna med lite olivolja och vik det på det trendiga sättet – fyll varje sektion med dina favoritsmaker, som saftiga tomater, krämig buffelmozzarella och aromatisk pesto. Enkelt, snabbt och roligt att göra – dessutom blir det en måltid som både ser fantastisk ut och smakar ännu bättre!

    (19)

    (19)
    15min

    Krämig dippsås med chili och paprikapesto

    Snabb och enkel dippsås med viss hetta från chilipesto. Passar utmärkt till att dippa Zeta Crostini. Men passar också bra som tillbehör till grillat eller att doppa bröd i.

    (34)

    (34)
    5min

    Krämig dippsås med pesto

    Dipp som är snabb och enkel att göra. De passar perfekt till att dippa Zeta Crostini. Men såserna passar också bra som tillbehör till grillat, krämig dressing till sallad eller att doppa bröd i.

    (41)

    (41)
    5min

    Wrap med grillost, rödlök och tomat

    Njut av fräsch och smakrik wrap fylld med grillad halloumi, krispig rödlök och saftiga tomater, allt omslutet i det klassiska italienska brödet Piadina. Den salta osten tillsammans med de friska grönsakerna skapar en perfekt balans av smaker. Perfekt att svänga ihop till en snabb lunch eller som en lättare middag, där Medelhavet möter italiensk street food på bästa sätt.

    (57)

    (57)
    20min

    Piadina med fetaost och Pesto Piccante

    Piadina är ett klassiskt italienskt tunnbröd bakat med olivolja som här får en smakrik twist. Fyll den med het pesto, krämig fetaost och saftiga oliver för en kombination som verkligen väcker smaklökarna. Perfekt att njuta av som en lätt lunch eller ett mättande mellanmål. Med denna piadina får du en smakbit av både Italien och Grekland – snabbt, enkelt och oemotståndligt gott!

    (11)

    (11)
    20min

    Pasta Vongoloni med pesto och blomkål

    Snabblagad vegetarisk pasta med pesto och blomkål. Utmärkt att servera till vardags när man vill ta vara på trötta grönsaker och kryddor i kylen.

    (37)

    (37)
    25min

    Pasta Pappardini med chilipesto och salami

    Äggpasta smaksatt med pesto piccante ger härligt sting. Pasta med salami och zucchini med citron som ger frisk smak till rätten.

    (137)

    (137)
    30min

    Spaghetti med Pesto Piccante

    Snabblagad pasta pesto piccante med smak av het chili och paprika. Det stekta vitlöksbrödet ger pastan krisp, något som är vanligt i södra Italien. Passar fint till lunch eller middag.

    (44)

    (44)
    25min

    3x Krustader för barn

    Söta och salta krustader med smaker för barn. Serveras gärna på kalas som tilltugg tillsammans med ett glas saft.

    (39)

    (39)
    30min

    Linsburgare med pestomajonnäs och picklad rödlök

    Smakrik vegetarisk burgare, med röda linser istället för kött. Pestomajonnäs och picklad rödlök är goda tillbehör. Servera i surdegsbröd med sallad.

    (78)

    (78)
    1tim

    Piadina med pesto och oliver

    Piadina är en klassisk italiensk street food som bjuder på en smakresa till Medelhavet. Fyll brödet med aromatisk pesto, saftiga oliver, krämig buffelmozzarella och riven parmesan. Strö över färsk basilika för en extra frisk touch. Den här mångsidiga rätten passar perfekt oavsett om du vill njuta av en snabb lunch hemma eller ta med dig en smakfull måltid på språng!

    (32)

    (32)
    15min

    Krustader med tre fyllningar

    Tre krustader med olika fyllningar. Den klassiska med räkor och majonnäs, den höstlika med svamp och tryffel samt den italienska med prosciutto och pesto.

    (202)

    (202)
    40min

    Medelhavssallad

    En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.

    (76)

    (76)
    30min

    Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

    Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

    (81)

    (81)
    30min

    Spaghetti pesto

    Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, parmesan, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

    (115)

    (115)
    15min

    Italiensk Dagobertmacka

    Bygg denna lyxmacka på höjden à la Dagobert! Med italienska smaker från pesto, mozzarella och italiensk chark. Pepprigheten från Breoliv är pricken över i!

    (10)

    (10)
    10min

    Pastasallad med grönkål och kronärtskocka

    Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.

    (28)

    (28)
    20min

    Macka med pestoslungad grönkål, tomat & parmesan

    Vegetarisk macka på rågbröd med en matig fyllning av pestoslungad grönkål, tomat och hyvlad parmesan. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (7)

    (7)
    10min

    Grön macka med avokado, pesto och grönkål

    Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (43)

    (43)
    10min

    Spaghetti med hemlagad pesto

    Spaghetti med hemlagad pesto och krispiga haricots verts är en fräsch och smakrik rätt som för tankarna till Liguriens kust. Denna enkla och snabblagade pastarätt kombinerar fyllig pesto med milda bönor och är perfekt för en god och lättlagad vardagsmiddag.

    (31)

    (31)
    30min

    Pizza med buffelmozzarella

    Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som tex salami, pesto och färska kryddor. Dela gärna upp pizzan i 4 delar och toppa varje bit med olika toppings. Vi brukar duka bordet med flera delikatesser så får alla i sällskapet välja sina egna smaker. Ett härligt sätt att umgås och låta varje person få sina favoritkombinationer.

    (102)

    (102)
    >48 tim

    Vinägrett med pesto

    Vinägrett med riklig smak av pesto. God till salladen.

    (68)

    (68)
    15min

    Varm sallad med brysselkål och pesto

    Sallad med ugnsrostad brysselkål och svartrötter som smaksätts med fräsch pestovinägrett. Passar bra till kött eller kyckling.

    (13)

    (13)
    50min

    Stekta kycklingfiléer med pesto

    Snabbt och enkelt! Ibland måste det gå fort i köket och denna goda kycklingrätt med pesto kan du laga på 20 minuter.

    (37)

    (37)
    20min

    Pestogratinerade musslor

    Musslor som gratinerats med pesto är precis så gott som det låter. Servera dem gärna på en rykande varm pasta.

    (18)

    (18)
    10min

    Pestobakad lax med marinerad rödlök

    En långsam stekning i ugn på en lägre temperatur gör att laxen blir mörare och saftigare. Servera den pestobakade laxen med marinerad rödlök.

    (56)

    (56)
    1tim

    Pastasallad med broccoli, tomat och pesto

    Broccoli är en älskad grönsak som blir lite extra god i denna pastasallad kryddad med pesto.

    (16)

    (16)
    20min

    Panini med pesto, grillad paprika och prosciutto

    Paninibröd kan både ätas varma och kalla. Den här varianten är fylld med pesto, grillad paprika och prosciutto, toppad med basilikablad och svartpeppar.

    (44)

    (44)
    15min

    Mozzarella med pesto

    En väldigt italiensk och snabb förrätt – mozzarella med pesto. Enkelt och gott!

    (8)

    (8)
    15min

    Pastasallad med grillad kalkon

    Pastasallad med grillad kalkon och pesto. Kryddig och enkel pastarätt perfekt att ta med på picknick eller äta till lunch.

    (10)

    (10)
    40min

    Lax med medelhavspotatis

    En typisk potatissallad från medelhavet med kapris, tapenade, oliver och pesto. Så gott tillsammans med ugnsbakad lax!

    (19)

    (19)

    Skinka och melon med pestovinägrett

    En rätt med prosciutto, melon och en vinägrett smaksatt med pesto, som fungerar både som lyxig frukost och som förrätt.

    (49)

    (49)
    10min

    Kikärtor med soltorkade tomater i pestomarinad

    Kikärtor tillsammans med soltorkade tomater passar bra som tillbehör till kyckling eller kött.

    (38)

    (38)
    30min

    Pasta Radiatori med pesto och feta

    Radiatori con pesto e feta. En snabb och otroligt god pasta!

    (41)

    (41)
    20min

    Pizzabullar

    Pizzabullar med valfri pesto och mozzarella är enkla att tillaga och blir snabbt hela familjens favorit. Låt barnen välja sina favoritsmaker och gör bakningen till en trevlig stund tillsammans. Tips! Det går utmärkt att frysa in bullarna för att sedan ta fram när du har ont om tid.

    (130)

    (130)
    1tim 30min

    Kalvfrikadeller i tomatsås

    Frikadeller i tomatsås och spagehettini – precis som i Lady & Lufsen.

    (48)

    (48)
    30min

    Pastasallad med pesto, mozzarella och tomat

    Mozzarella är den milda osten med den stora smaken. Jättegod tillsammans med färska cocktailtomater, pesto och pasta!

    (160)

    (160)
    30min

    Risotto med pesto och pinjenötter

    Risotto al Pesto Genovese – klassiska italienska smaker i en krämig risotto med vitlök, pesto och rostade pinjekärnor.

    (120)

    (120)
    45min

    Ugnsbakade cocktailtomater med pesto

    Ugnsbakade cocktailtomater med pesto är ett fantastiskt tillbehör till flera olika rätter. Garneras med färska basilikablad.

    (56)

    (56)
    1tim 10min

    Pestovinägrett

    En vinägrett med pesto som grund sätter smak på det mesta. Allt i från salladen till potatis eller pastasalladen.

    (40)

    (40)
    10min

    Pasta Strozzapreti med pesto, cocktailtomater och parmesan

    Nykokt pasta med basilikadoftande pesto, cocktailtomater och rucola som toppas med parmesan. Vardagspasta när den är som bäst, god att äta och lättlagad.

    (61)

    (61)
    15min

    Pasta Linguine med ryggbiff och pesto

    Basilika- och vitlökspasta med nystekt ryggbiff. Härliga smaker av Italien!

    (137)

    (137)
    30min

    Vegetarisk pizza med pesto, mozzarella och pecorino

    Härlig vegetarisk pizza som tar dig rakt till hjärtat av Italien! Toppad med rik olivolja, aromatisk pesto, krämig mozzarella och smakrik pecorino blir varje tugga en njutning. Perfekt för en kväll med vänner eller en mysig middag hemma – denna pizza bjuder på genuina, italienska smaker.

    (181)

    (181)
    1tim 10min

    Pestokryddade kalvfärsbullar med spaghetti

    Smakfulla köttbullar på kalvfärs kryddade med pesto. Kanske kan detta bli barnens nya favoriträtt?

    (74)

    (74)
    30min

    Pasta med pesto

    Pasta med pesto är en klassisk italiensk pastarätt som är enkel och snabb att tillaga. Pesto ger fräsch smak av färska örter. Vardagspasta som passar hela familjen, låt barnen välja sin favoritpesto att blanda med nykokt pasta.

    (589)

    (589)
    15min

    Lax med pesto i ugn

    Lax i ugn toppad med pesto alla genovese är en smakrik och lättlagad maträtt som passar perfekt till både vardag och fest. Med sin enkla förberedelse och korta tillagningstid blir denna rätt ett givet val när du vill imponera på dina gäster eller bara njuta av en smakfull middag utan krångel. Servera som varmrätt, gärna med en fräsch sallad eller rostade grönsaker vid sidan av.

    (953)

    (953)
    30min

    Pesto

    Klassisk italiensk pesto med basilika, pinjekärnor, parmesan, vitlök och olivolja. Hemlagad pesto är underbart gott och enkelt att göra. Tänk på att inte mixa olivoljan, det framkallar beska smaker. Om du rör ner oljan får peston en härligt frisk smak.

    (800)

    (800)
    15min

    Smördegssnurror

    Smördegssnurror är goda snittar som passar utmärkt som goda drinktilltugg. De är enkla att göra, bra att kunna förbereda innan. Dela degen och gör med olika fyllningar.

    (1021)

    (1021)
    20min

    Pastasallad med pesto och parmesan

    Härlig pastasallad i både färg och smak med pesto alla genovese, cocktailtomater och parmesan. Enkel och snabblagad pastasallad som passar fint att ta med på picknick eller ha som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.

    (720)

    (720)
    20min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept Pesto
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad