Risotto med pesto och pinjenötter

RÖSTA PÅ RECEPTET (117)

(117)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 8 ingredienser

Risotto al Pesto Genovese - klassiska italienska smaker i en krämig risotto med vitlök, pesto och rostade pinjekärnor.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
ca 2 dl
torrt, vitt vin
ca 1 liter
kycklingbuljong, varm
Vitlöksolja
1
vitlöksklyfta, finhackad
Till servering
färska basilikablad
2 msk
pinjenötter, rostade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (117)

(117)

Vad tycker du?

1 kommentar

madeleine åkerberg

Fantastisk gott!
Lägg till räkor (stora) med olivolja, sambalolek och vitlök i ugnsfast form. Tillaga i ugnen på 250 grader i ca 6 min. Lägg en matsked sambaolek, en riven vitlök i buljongen! Ger lite mer sting!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja