Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Bjud in till Grillkväll

    Det är alltid gott att grilla! Zeta har en rad recept på enkel och god grillmat, grilltillbehör, glaze och marinader. Glöm inte bort att grönsaker är fantastisk gott att grilla!

    Grilla Grilla vegetariskt Grillad kyckling Grillad lax Grillad ost Grillade Grönsaker
    • Filtrera efter...
      • Grilla
      • Grilla vegetariskt
      • Grillad kyckling
      • Grillad lax
      • Grillad ost
      • Grillade Grönsaker

    Gyros med tzatziki i stekpannebröd

    Gyros är en av Greklands mest älskade rätter, och det är inte svårt att förstå varför. Den här gyrosen är lika god med fläskkarré som med halloumi, och tillsammans med nygräddat stekpannebröd, krämig tzatziki och en god sallad blir det en riktig smakfest. Perfekt när du vill bjuda familjen på något extra gott.

    (1)

    (1)
    1tim

    Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

    Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

    (19)

    (19)
    1tim 55min

    Nötfärsburgare

    Smaksätt burgaren med tapenade av paprika och oliver, och servera i ett grillat gott bondbröd.

    (15)

    (15)
    30min

    Lättgrillad lax med olivkräm och krutonger

    Lättgrillad lax som smaksatt med grön olivkräm och toppas med färska ärtskott samt frasiga krutonger. God som förrätt eller som en mellanrätt.

    (32)

    (32)
    20min

    Grillade musslor med sardellpangratatto

    Musslor på grillen är så gott och känns riktigt somrigt. När de dessutom serveras med ett smakrikt och umamikryddat brödkrisp är sommarens favorit på grillen given. Servera gärna med lätt grillade skivor av surdegsbröd och en smakrik olivolja att doppa brödet i.

    (7)

    (7)
    30min

    3 x grillad salsiccia

    Uppgradera grillkorven med en italiensk smakfull Salsiccia som har hög kötthalt och mer smak. Zetas salsiccia finns i tre smaker, original, fänkål och chili. Välj din favorit!

    (10)

    (10)
    30min

    Burrataboard med persika och mynta

    Len burrata med söt och krispig topping är den magiska kombinationen som aldrig kan gå fel. Vi i Zetas provkök tröttnat aldrig på den här härligt krämiga osten. Nu har vi kombinerat den med frisk mynta, knapriga nötter och ljuvligt söt grillad persika. Samla dina nära och kära och doppa färskt surdegsbröd i denna härliga röra!

    (5)

    (5)

    Melanzane alla Parmigiana sulla brace

    Rostad aubergine i kombination med mustig tomatsås och krämig mozzarella är en oslagbar kombination. Lägger du dessutom till smaken av grillat så är det här snart hela familjens favorit på grillen i sommar.

    (8)

    (8)
    30min

    Grön Sparris med ljummen pancettavinägrett

    Vinägretten är ”kryddad” med bacon och rödlök och hälles över ett knippe grillad, grön sparris.

    (5)

    (5)
    20min

    Grillat fiskspett med tomat & vitlöksvinägrett

    Spiedino di pesce in salsa aromatica är det italienska namnet på de här smakrika laxspetten. Servera gärna med bönor eller kikärter.

    (82)

    (82)
    30min

    Grillade grönsaker med salsa verde

    Grillade grönsaker får en fin smak av olivolja som kompletteras perfekt med en smakrik och fräsch salsa verde. Kombinationen av grillad smak och örtig salsa karaktär ger en läcker smakupplevelse.

    (21)

    (21)
    45min

    Grillad lax med kronärtskocka och färska bönor

    Spröda marinerade kronärtskockor och haricots verts, tillsammans med grillad lax – enkelt och gott smaksatta med tapenade av oliver och kapris.

    (5)

    (5)
    40min

    Melanzane alla Parmigiana sulla brace

    Rostad aubergine i kombination med mustig tomatsås och krämig mozzarella är en oslagbar kombination. Lägger du dessutom till smaken av grillat så är det här snart hela familjens favorit på grillen i sommar.

    (8)

    (8)
    30min

    Grillade grönsaker med salsa verde

    Grillade grönsaker får en fin smak av olivolja som kompletteras perfekt med en smakrik och fräsch salsa verde. Kombinationen av grillad smak och örtig salsa karaktär ger en läcker smakupplevelse.

    (21)

    (21)
    45min

    Grillade grönsaker i vitlöksvinägrett

    Grillade grönsaker är ett smakrikt, fiberrikt och färgstarkt tillbehör till en bit kött eller helt vegetarisk bara som den är.

    (80)

    (80)
    45min

    Grillad blomkål och broccoli med Scamorza

    De här skivade grönsakerna med rökig mustig smak är perfekt att tillaga på grillen under sommaren eller i grillpannan alla andra dagar om året. Rätten är god att äta precis som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling. Scamorza är rökt mozzarella och det är den som ger grönsakerna den mustiga och salta smaken.

    (21)

    (21)
    15min

    Halloumisallad med melon

    Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumi. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

    (68)

    (68)
    20min

    Grillad halloumi med coleslaw

    Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

    (61)

    (61)
    30min

    Vegetariska grillspett med pesto

    Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

    (34)

    (34)
    1tim 20min

    Vinägrett med rostad vitlök

    Vinägrett till pasta, pizza, ugnsbakad grönsaker, skaldjur och allt grillat!

    (36)

    (36)
    30min

    Grillad sparris med rödlöksvinägrett

    Sparris är ett gott tillbehör, grillad tillsammans med en smakrik rödlöksvinägrett blir den ännu godare.

    (10)

    (10)
    20min

    Halloumi med romescosås

    Romesco är en god sås gjord på rostad paprika och mandel. Gott tillsammans med halloumins smaker.

    (20)

    (20)
    15min

    Grillad melonpizza med fetaost

    Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.

    (66)

    (66)
    10min

    Rostade grönsaker med smulad fetaost

    God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.

    (36)

    (36)
    30min

    Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

    Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

    (19)

    (19)
    1tim 55min

    Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett

    Grönkål och vitkål som steks tillsammans med klassiska italienska smaker som rosmarin, kapris, citron och sardeller blir ljuvligt gott. Servera gärna med grillade kycklingspett till.

    (94)

    (94)
    1tim 30min

    Pastasallad med grillad kalkon

    Pastasallad med grillad kalkon och pesto. Kryddig och enkel pastarätt perfekt att ta med på picknick eller äta till lunch.

    (10)

    (10)
    40min

    Grillade kycklingspett med tzatziki

    Medelhavet har nog aldrig känts så nära Norden som när den här rätten precis har kommit från grillen och ligger vitlöksdoftande på tallriken. Drick gärna immande kallt vatten med is, mynta och gurka till.

    (753)

    (753)
    2tim

    Fylld ugnsrostad kyckling

    Helgrillad kyckling i ugn med kronärtsskockor och soltorkade tomater

    (20)

    (20)
    1tim 20min

    Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella

    Saftiga örtmarinerade kycklingspett med ratatouille. Gott att grilla!

    (30)

    (30)
    2tim

    Grillade marinerade kycklingspett

    Speidino di pollo alla griglia – Små goda grillspett med kyckling som går hem hos både stora och små.

    (37)

    (37)
    1tim

    Helgrillad kyckling

    Att grilla en hel kyckling tar en stund men så väl värt all väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin.

    (43)

    (43)
    1tim 30min

    Risotto med salvia och grillad kyckling

    Risotto med salvia som serveras med nygrillad kyckling som sedan toppas med rostade pinjenötter. Perfekt att bjuda gäster på.

    (75)

    (75)
    1tim

    Ugnsgrillad kyckling med örttomater

    Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

    (25)

    (25)
    1tim

    Lättgrillad lax med olivkräm och krutonger

    Lättgrillad lax som smaksatt med grön olivkräm och toppas med färska ärtskott samt frasiga krutonger. God som förrätt eller som en mellanrätt.

    (32)

    (32)
    20min

    Grillat fiskspett med tomat & vitlöksvinägrett

    Spiedino di pesce in salsa aromatica är det italienska namnet på de här smakrika laxspetten. Servera gärna med bönor eller kikärter.

    (82)

    (82)
    30min

    Halstrade laxkuber med crème av kronärtskocka

    Laxbitar med rostad potatis och primörer smakar ljuvligt och är enkelt och snabbt att laga. Tillsammans med crème av kronärtskocka får rätten en härlig smakkombination.

    (42)

    (42)

    Grillad lax med kronärtskocka och färska bönor

    Spröda marinerade kronärtskockor och haricots verts, tillsammans med grillad lax – enkelt och gott smaksatta med tapenade av oliver och kapris.

    (5)

    (5)
    40min

    Grillad lax med Pappardelle

    Grillad lax med varma tomater i olivolja, vitlök och balsamvinäger. Servera med nykokt pasta med mangoldskott och parmesan.

    (18)

    (18)
    30min

    Lax med svarta bönor och halloumi

    Servera lax med varma bönor och tomater samt knaperstekt halloumi.

    (74)

    (74)
    30min

    Lax i ugn med fetaost och oliver

    Servera den här ugnsbakade laxen med fetaost, oliver och soltorkade tomater till en gryn- eller bönsallad.

    (246)

    (246)
    30min

    Grillad lax med citron, kapris och oliver

    Pensla laxen med olivolja, grilla snabbt, toppa med tapenade och pressa över citron. Snabb och god fiskrätt!

    (22)

    (22)
    30min

    Halloumi med svartkål och svamp

    En enkel och snabblagad rätt med halloumi och svartkål. Ge den extra sting med romescosås.

    (67)

    (67)
    30min

    Bakade fetaostpaket

    Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.

    (92)

    (92)
    30min

    Grillad halloumi med coleslaw

    Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

    (61)

    (61)
    30min

    Halloumi med romescosås

    Romesco är en god sås gjord på rostad paprika och mandel. Gott tillsammans med halloumins smaker.

    (20)

    (20)
    15min

    Lammracks med grillad fetaost och grönsaker

    Perfekt grillade lammracks med rosmarin och vitlök. Servera med grillad fetaost och grönsaker som tillbehör.

    (76)

    (76)
    1tim

    Grillade fetaostknyten med örter

    Fetaost blir härligt mjuk av värme och tillsammans med de färska örterna får osten en ljuvlig smak.

    (50)

    (50)
    15min

    Grillad halloumi, rosmarin och honung

    Nygrillad halloumi smaksatt med rosmarin och honung och serverat med krispiga krutonger. Perfekt vegetariskt alternativ till grillat kött eller som ett tillbehör.

    (16)

    (16)
    30min

    Grillad fetaost och grönsaker

    Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.

    (29)

    (29)
    30min

    Halloumi - och grönsakspett med yoghurtsås

    Halloumi och grönsaksspett är perfekt när du vill grilla något annat än kött och fisk! Gott tillsammans med yoghurtsås.

    (8)

    (8)
    30min

    Grillad Halloumi med chili, citron och pinjenötter

    En god grillad halloumi som toppas med citron, chili, pinjenötter och basilika blir ett gott och vackert inslag i en härlig buffé

    (60)

    (60)
    30min

    Mixed grill med mycket grönt

    Mixed grill med spetskål, zucchini, snackspaprika och lök tillsammans med pancetta i bit, halloumi och salsiccakorv. Perfekt att servera när man bjuder många. Servera gärna med en god Bönbearnaise eller en het Salsa roja.

    (44)

    (44)

    Grillostburgare

    Vegetarisk burgare med svensk grillost som toppas med picklad rödlök och god mustig dressing. Snabblagad och enkel burgare som passar hela familjen. Blir lika god att grilla som att steka i grillpanna.

    (47)

    (47)
    30min

    Melanzane alla Parmigiana sulla brace

    Rostad aubergine i kombination med mustig tomatsås och krämig mozzarella är en oslagbar kombination. Lägger du dessutom till smaken av grillat så är det här snart hela familjens favorit på grillen i sommar.

    (8)

    (8)
    30min

    Grön Sparris med ljummen pancettavinägrett

    Vinägretten är ”kryddad” med bacon och rödlök och hälles över ett knippe grillad, grön sparris.

    (5)

    (5)
    20min

    Bakad rotselleri med het paprikaröra och fetaost

    Bakad rotselleri är underbart gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt. Vi här i Zetas provkök älskar att bjuda på den då vi höstgrillar, vilket alltid känns lite speciellt eftersom grillen inte åker fram lika ofta som på sommaren.

    (44)

    (44)
    2tim 10min

    Grillade grönsaker i vitlöksvinägrett

    Grillade grönsaker är ett smakrikt, fiberrikt och färgstarkt tillbehör till en bit kött eller helt vegetarisk bara som den är.

    (80)

    (80)
    45min

    Grillade bönor med lökvinägrett och parmesan

    Grillade bönor med en härlig lökvinägrett toppad med parmesan. Härlig förrätt eller mellanrätt på sommaren.

    (28)

    (28)
    30min

    Varm sallad med brysselkål och pesto

    Sallad med ugnsrostad brysselkål och svartrötter som smaksätts med fräsch pestovinägrett. Passar bra till kött eller kyckling.

    (13)

    (13)
    50min

    Grillad sparris med rödlöksvinägrett

    Sparris är ett gott tillbehör, grillad tillsammans med en smakrik rödlöksvinägrett blir den ännu godare.

    (10)

    (10)
    20min

    Rostade grönsaker med smulad fetaost

    God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.

    (36)

    (36)
    30min

    Spetskål med krämig fetaost och nötter

    Har du aldrig ätit grillad eller ugnsbakad spetskål tidigare så måste du testa det här receptet! De krispiga kålbladen i kombination med den krämiga fetaoströran är en oslagbar kombination. Dessutom ger friterad kapris och härligt rostade nötter det där lilla extra goda som gör att du måste laga receptet igen och igen. Passar till grillat, både fisk och kött, men är också en god vegetarisk rätt på egen hand.

    (41)

    (41)
    25min

    Små rödbetor på grillen i folie

    Syrlig och salt fetaost med söta, kokta rödbetor som grillats i folie – vilken fest! Strö över nötig rucola vid servering

    (56)

    (56)
    40min

    Grillade grönsaker med smakrika röror

    Att grilla grönsaker hör sommaren till och när de kombineras med krämiga röror blir alla runt bordet glada! Vi på Zetas provkök äter dem gärna precis som de är eller tillsammans med grillad halloumi eller kyckling.

    (12)

    (12)
    25min

    Grillad fetaost och grönsaker

    Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.

    (29)

    (29)
    30min

    Relaterad information

    Påsk

    Kräftskivans tillbehör

    Nyårsmenyer

    Julmat med smak av medelhavsköket

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • HemZeta logo
    • Allmänt
    • Bjud in till Grillkväll
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad