Grillade grönsaker i vitlöksvinägrett

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Grillade grönsaker är ett smakrikt, fiberrikt och färgstarkt tillbehör till en bit kött eller helt vegetarisk bara som den är.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
aubergine
1
grön zucchini
2
röda paprika
1
rödlök
1 kruka
bladpersilja plockad
Vitlöksvinägrett
1
vitlöksklyfta finriven
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Går även att rosta i ugnen på 275 grader i cirka 10 till 15 minuter.

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)
Tack!

Florence Wignell

Verkar gott med ugnsrostade grönsaker men hittade inte ugnstemperaturen.

Sophie Berlin

Hej Florence,
Det här receptet är tänkt att man grillar grönsakerna i grillpanna eller på grillen. Vill du ugnsbaka går det också bra, sätt då ugnen på 275 grader och ugnsbaka 10-15 minuter.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor