Grillade grönsaker i vitlöksvinägrett

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

Vad tycker du?

45min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Grillade grönsaker är ett smakrikt, fiberrikt och färgstarkt tillbehör till en bit kött eller helt vegetarisk bara som den är.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
aubergine
1
grön zucchini
2
röda paprika
1
rödlök
1 kruka
bladpersilja plockad
Vitlöksvinägrett
1
vitlöksklyfta finriven
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Går även att rosta i ugnen på 275 grader i cirka 10 till 15 minuter.

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)
Tack!

Florence Wignell

Verkar gott med ugnsrostade grönsaker men hittade inte ugnstemperaturen.

Sophie Berlin

Hej Florence,
Det här receptet är tänkt att man grillar grönsakerna i grillpanna eller på grillen. Vill du ugnsbaka går det också bra, sätt då ugnen på 275 grader och ugnsbaka 10-15 minuter.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.