Recept från Zeta. Grillade_kycklingspett_med_fetaostsallad_och_tzatziki_st

Grillade kycklingspett med tzatziki

Kycklingspett, som marinerats och grillats, passar utmärkt med tzatziki och en fräsch fetaostsallad.

Tillagning
Marinering

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 800 g kycklingfiléer delade
  • Mustig marinad
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 2 msk Ardita Tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 2 krm svartpeppar nymalen
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Putsa kycklingen och skär filéerna i 3×3 cm bitar.

Marinera i marinaden minst 1 timme i kylskåp (gärna längre).

Trä på spett, salta och grilla runtom ca 15 minuter.

Blanda gurka, tomater och rödlök på ett fat.

Smula över fetaost och smaksätt med olivolja, salt och peppar.

Servera kycklingspetten med fetaostsallad och tzatziki.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.