Risotto med salvia och grillad kyckling

RÖSTA PÅ RECEPTET (38)

(38)
1tim

Risotto med salvia som serveras med nygrillad kyckling som sedan toppas med rostade pinjenötter. Perfekt att bjuda gäster på.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
13 dl
kycklingbuljong, vatten och tärning eller fond
2
schalottenlökar
4 dl
Zeta Casa Di Luca Carnaroliris eller Zeta Casa Di Luca Arborioris eller
Zeta Casa Di Luca Arborioris
1/2 dl
färsk salvia, plockad och hackad
2-3 msk
pinjenötter
500 g
kycklingfiléer
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine, till servering

Gör så här

Tips!

Carnaroliris och Arborio är de klassiska rissorterna för risotto. Carnaroli, ”kungen av risotto” ger något mer tuggmotstånd än Arborioris.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

Läs mer

Nyhet!

Zeta Hirs-mix Ekologisk är en blandning av hirs, bovete, amarant, durra, ärtor, quinoa och frön.

HIrs-mix

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.