Risotto med salvia och grillad kyckling

RÖSTA PÅ RECEPTET (58)

(58)

RÖSTA PÅ RECEPTET (58)

(58)

Vad tycker du?

1tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Risotto med salvia som serveras med nygrillad kyckling som sedan toppas med rostade pinjenötter. Perfekt att bjuda gäster på.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
13 dl
kycklingbuljong, vatten och tärning eller fond
2
schalottenlökar
1 dl
Zeta Olivolja Originale Extra Vergine
4 dl
Zeta Casa Di Luca Carnaroliris eller Zeta Casa Di Luca Arborioris eller
Zeta Casa Di Luca Arborioris
1/2 dl
färsk salvia, plockad och hackad
2-3 msk
pinjenötter
500 g
kycklingfiléer
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine, till servering

Gör så här

Tips!

Carnaroliris och Arborio är de klassiska rissorterna för risotto. Carnaroli, ”kungen av risotto” ger något mer tuggmotstånd än Arborioris.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (58)

(58)
Tack!