Risotto med salvia och grillad kyckling

RÖSTA PÅ RECEPTET (51)

(51)

RÖSTA PÅ RECEPTET (51)

(51)

Vad tycker du?

1tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Risotto med salvia som serveras med nygrillad kyckling som sedan toppas med rostade pinjenötter. Perfekt att bjuda gäster på.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
13 dl
kycklingbuljong, vatten och tärning eller fond
2
schalottenlökar
4 dl
Zeta Casa Di Luca Carnaroliris eller Zeta Casa Di Luca Arborioris eller
Zeta Casa Di Luca Arborioris
1/2 dl
färsk salvia, plockad och hackad
2-3 msk
pinjenötter
500 g
kycklingfiléer
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine, till servering

Gör så här

Tips!

Carnaroliris och Arborio är de klassiska rissorterna för risotto. Carnaroli, ”kungen av risotto” ger något mer tuggmotstånd än Arborioris.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

"TikTok-pastan" Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

Perfekt lunch! Goda och matiga sallader

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.