Recept från Zeta: Hel grillad kyckling

Helgrillad kyckling

Att grilla en hel kyckling tar en stund men så väl värt all väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin.

Grilla

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 färsk kyckling
  • 3 msk Zeta Olivolja extra mild

    Zeta Olivolja extra mild

    Läs mer
  • 1 skal och saft citron finrivet
  • 4-6 krossade vitlöksklyftor
  • några kvistar färsk rosmarin
  • salt
  • svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Krydda kycklingen med olivolja, citron, vitlök, rosmarin, salt och peppar.

Grilla hel i klotgrill, under lock, på indirekt värme genom att lägga glöden på ena sidan i grillen och kycklingen på den andra.

Lägg en folielåda under kycklingen med ett par deciliter vatten i så att all saft från kycklingen droppar ner i lådan.

Detta blir en otroligt god sky att servera till. Pensla kycklingen då och då med lite av skyn. Grillningen tar ca 1–1½ timme beroende på värmen i klotgrillen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.