Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • God olivolja- från jord till kök och bord
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • God olivolja- från jord till kök och bord
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Sök recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla recept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och många andra härliga recept från medelhavsköket.

    Populära kategorier

    • Pinsa

    • Pasta

    • Kyckling

    • Pizza

    • Vegetarisk

    Glutenfri pizza med zucchini, valnötter och ramslök

    En glutenfri pizza bianco med våriga smaker av zucchini, valnötter och ramslök. Krämig, nötig och precis så god som man vill att en pizza ska vara när solen börjar värma igen. Har du inte tillgång till ramslök kan du istället använda färska örter som du gillar.

    (5)

    (5)
    20min

    Pizza med nötcreme, jordgubbar och basilika

    En helt oemotståndlig dessertpizza! Nötcremen smälter en aning och tillsammans med söta jordgubbar och kryddig basilika blir pizzan närmast oemotståndlig. Ett tips är att även strössla över rostade och hackade hasselnötter för härligt krisp! Det här receptet är beräknat för en pizza men ofta är det lagom att dela den på två personer.

    (7)

    (7)
    30min

    Italiensk Pizzadeg med fördeg

    Vill du ha en pizzadeg med riktigt fluffiga och krispiga kanter, som får dig att drömma dig till Italien, då är det här receptet för dig. Receptet förfinades av en av våra kollegors man, som utgick från vårt recept på ”Italiensk pizzadeg”. Degen innehåller framför allt mindre jäst och en fördeg. Vi tycker definitivt att det är värt lite extra tid, då pizzan får en härligt mustig och fyllig smak. Ett bra recept för dig som tycker att själva matlagningen är underhållande och gärna lägger ner extra tid och kraft på själva hantverket i köket. Läs igenom hela instruktionsavsnittet innan du börjar, då blir det lättare att planera receptet tidsmässigt. Lycka till med pizzabaket.

    (11)

    (11)
    38tim

    Inbakad pizzarulle - Stromboli

    Stromboli är den saftiga och smakrika pizzarullen som uppfanns av en amerikansk-italiensk pizzabagare i Philadelphia i början på 1950-talet. Legenden säger att den namngavs efter en film som hade premiär då, nämligen ”Stromboli” med den då världsberömda svenska skådespelerskan Ingrid Bergman och den italienske regissören Roberto Rossellini. Det var under den filmen som de träffades och blev ett par, detta var lite av en skandal eftersom Ingrid Bergman redan var gift. Namnet ”Stromboli” fanns då på allas läppar och blev det självklara namnvalet!

    (6)

    (6)
    45min

    Svart pizza med fuet, burrata och pesto

    Svart pizza får härlig smak av mustig tomatsås, örtig pesto, krämig burrata och spansk salami. Det är en effektfull rätt att servera till halloween eller för att överraska gästerna med en ovanlig pizza en helt vanlig dag. Degen ser nämligen bara annorlunda ut, men smakar precis som vanligt!

    (27)

    (27)
    >48 tim

    Grillad melonpizza med fetaost

    Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.

    (66)

    (66)
    10min

    Pizzaknutar med het salami, vitlök och pesto

    Små pizzamunsbitar med salami, vitlök och pesto som passar utmärkt som tilltugg till mingel och fest.

    (67)

    (67)
    30min

    Glutenfri pizzadeg

    Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

    (363)

    (363)
    1tim 30min

    Pizza Bianca med buffelmozzarella

    Pizza Bianca med buffelmozzarella. Pizza Bianca är en pizza utan tomatsås.

    (37)

    (37)
    >48 tim

    Tomatsås till pizza

    Snabblagad klassisk tomatsås till pizza med krossade tomater, parmesanost och basilika. En sås som lyfter de italienska smakerna på pizzan. Ett recept som du kommer att laga igen, vi vågar gissa att det kommer bli en stående favorit.

    (199)

    (199)
    10min

    Pizza med buffelmozzarella

    Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som tex salami, pesto och färska kryddor. Dela gärna upp pizzan i 4 delar och toppa varje bit med olika toppings. Vi brukar duka bordet med flera delikatesser så får alla i sällskapet välja sina egna smaker. Ett härligt sätt att umgås och låta varje person få sina favoritkombinationer.

    (107)

    (107)
    >48 tim

    Italiensk kalljäst pizzadeg

    Klassisk italiensk pizzadeg med lång jästid, så kallad kalljäst som ger en fin krispig pizzabotten. Den här degen har dessutom en av våra kollegor, här på Zeta, bakat varje fredag i snart tre års tid- så receptet är väl beprövat. Jästmängden kan minskas till hälften om den ska jäsas mer än en dag i kylskåp. Ju högre jästmängd desto tydligare och skarpare smak vid långjäsning. Prova dig fram och se vad just du föredrar.

    (792)

    (792)
    >48 tim

    Minipizza Napoletana

    Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

    (76)

    (76)
    1tim 20min

    Pizzapinnar

    Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

    (112)

    (112)
    1tim 20min

    Pizza Diavolo

    Diavolo är en pizza med hetta. För extra styrka ringla Zeta Chiliolja över.

    (65)

    (65)
    1tim 20min

    Pizzapiroger med champinjoner och ost

    Pizzapiroger med champinjoner och ost doftar fantastiskt och bjuder på härliga italienska smaker. Servera på en buffé eller på en picknick.

    (26)

    (26)
    1tim 20min

    Pizza Margherita

    Klassisk enkel pizza med smakrik tomatsås och krämig buffelmozzarella. Avnjut den som den är addera din favorit toppning.

    (33)

    (33)
    1tim 20min

    Pizza Bussola

    Räkpizza med kokt skinka och rucola. Toppingen läggs på efter gräddning för bästa smakupplevelse.

    (28)

    (28)
    1tim 20min

    Dessertpizza med färska bär och vit choklad

    Efterrättspizza med söta bär och vit choklad. Utmärkt att bjuda på vid festliga tillfällen.

    (56)

    (56)
    1tim 20min

    Tomatpizza

    Enkel och klassisk pizza med färska tomater och mozzarella. Perfekt att servera när man är många.

    (8)

    (8)
    1tim 20min

    Pizza med bresaola och aubergine

    Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.

    (39)

    (39)
    1tim 20min

    Pizza Capricciosa

    En klassisk pizza med skinka och mozzarellaost. Perfekt som fredagsmiddag eller som tilltugg uppskuren i många bitar.

    (24)

    (24)
    1tim 20min

    Pizza ai Funghi

    Pizza med svamp och mozzarella. Skiva svampen tunt så att den blir ordentligt grillad – då kommer den goda svampsmaken fram och gör pizzan fantastisk god.

    (32)

    (32)
    1tim 20min

    Pizza Bianca

    En klassisk vit pizza med ost och vitlök. Äts med fördel som den är eller toppas men grönsaker, skinka eller salami och några toppar vit tryffelolja.

    (128)

    (128)
    1tim 20min

    Pizzasallad - Syrad salladskål

    Godaste pizzasalladen gör du själv och receptet hittar du här! Snabbsyrad kål passar perfekt på matig macka eller som tillbehör till pizzan. Tips är att förbereda salladen dagen innan för bästa smakupplevelse.

    (73)

    (73)
    10min

    Pizza med parmaskinka och rucola

    Pizza med de bästa Italien har att erbjuda, lufttorkad skinka och krämig mozzarella.

    (138)

    (138)
    30min

    La pizza alla Mama Theresa

    Hemlagad pizza är svår att överträffa. Klassiskt recept på pizza med tomatsås, mozzarella, oliver, champinjoner och rosmarin.

    (6)

    (6)
    2tim

    Tomatsoppa och pizzabullar

    Mild och smakrik krämig tomatsoppa med matiga pizzabullar med pesto och mozzarella.

    (34)

    (34)
    1tim

    Pizza bianca med karamelliserad lök

    Pizza Bianca är en vit pizza utan tomatsås. Pizzan är toppad med karamelliserad lök och gräslök.

    (60)

    (60)
    40min

    Pizzabullar

    Pizzabullar med tomatsås/pesto, mozzarella och parmesan är enkla att tillaga och blir snabbt hela familjens favorit. Låt barnen välja sina favoritsmaker och gör bakningen till en trevlig stund tillsammans. Vi brukar göra halva satsen med tomatsås och andra halvan med pesto istället. Tips! Det går utmärkt att frysa in bullarna för att sedan ta fram när du har ont om tid.

    (130)

    (130)
    1tim 30min

    Pizza med getost

    Pizza med getost och oliver är en läcker smakkombination. Krämigheten från getosten och sältan från oliver gör pizzan till en garanterad favorit bland ost- och pizzaälskare. Med krispig botten och balanserade smaker passar den utmärkt både till vardags och fest.

    (36)

    (36)
    1tim 30min

    Pizzadeg snabbjäst

    Enkelt recept på klassisk italiensk pizzadeg. Behöver bara jäsa i 35 minuter. Toppa pizzan med dina favoriter.

    (1377)

    (1377)
    1tim

    Het pizza med chorizo och mozzarella

    En chorizo- och mozzarellapizza till fredagens middag med dofter och smaker från Italien. Ringla gärna över chiliolja för extra hetta.

    (20)

    (20)
    1tim 40min

    Snabblagad familjepizza i stekpanna

    Pizza med prosciutto och mozzarella som du enkelt och snabbt lagar direkt i stekpannan med bakpulver.

    (112)

    (112)
    30min

    Vegetarisk pizza med pesto, mozzarella och pecorino

    Härlig vegetarisk pizza som tar dig rakt till hjärtat av Italien! Toppad med rik olivolja, aromatisk pesto, krämig mozzarella och smakrik pecorino blir varje tugga en njutning. Perfekt för en kväll med vänner eller en mysig middag hemma – denna pizza bjuder på genuina, italienska smaker.

    (183)

    (183)
    1tim 10min

    Pizza med prosciutto, parmesan och mozzarella

    Pizza med mozzarella och parmesan som toppas med italiensk prosciutto och ruccola.

    (163)

    (163)
    1tim 30min

    Pinsa Limone med rödlök och oliver

    En fräsch pinsa med frisk citronsmak, toppad med tunt skivad rödlök och oliver. Skär upp i bitar och servera till fredagsbubblet, på buffébordet eller när du bara vill ha något enkelt och fräscht. Skär rödlöken riktigt tunt, gärna med mandolin, och lägg ut i ringar som vi gjort här så blir pinsan en fröjd även för ögat. Se alla recept på Pinsa

    (1)

    (1)
    20min

    Pinsa med fetaost och oliver

    En härlig kombination av grekiska och italienska smaker på en fluffig pinsa toppad med fetaost, mozzarella och oliver. Sältan från fetaosten, de mustiga kalamataoliverna och den milda hettan från pinsasåsen ger smaker som för tankarna till Medelhavet. Perfekt att dela till middag, som tilltugg till fördrinken eller som en del av en buffé. Se alla recept på Pinsa

    (5)

    (5)
    20min

    Pinsa med julprosciutto, grönkål och picklad rödlök

    Den här pinsan bjuder på en perfekt kombination av svenska julsmaker och italienska delikatesser, vågar vi påstå. En mild och len kräm gjord på mascarpone och sötstark senap är fantastisk god tillsammans med den smakrika och salta skinkan. Vi tror att den här rätten kommer att vara årets mest uppskattade nykomling på glöggminglet och julbordet.

    (3)

    (3)
    30min

    Glutenfri pinsa med burrata, mortadella och pistagenötter

    Vår glutenfria pinsa är så god att det är svårt att tro att den faktiskt är glutenfri. Toppa den med krämig burrata, len mortadella och rostade pistagenötter – och du har en kombination som är svår att slå. Se alla recept på Pinsa

    (13)

    (13)
    20min

    Pinsa med sparris, burrata och rödlök

    Krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd är en oemotståndlig kombination. Den här pinsan passar till lunch, till middag, mellis och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott, enkelt och snabblagat! Se alla recept på Pinsa

    (59)

    (59)
    15min

    Mini Pinsa med chili och burrata

    Tomatsåsen som är kryddad med chili livar upp den krämiga burratan och den mustiga skinkan som toppar denna Mini Pinsa. En mini-pinsa passar perfekt som en mindre lunch eller som ett matigare mellanmål. Se alla recept på Pinsa

    (17)

    (17)
    10min

    Mini Pinsa med tomatsås smaksatt med Nduja

    Nduja är salamikrämen som alla pratar om just nu. Den ger mini-pinsan en pikant smak av mustig chili vilket passar fint med fräschören från de färska tomaterna. En Mini Pinsa är perfekt som lunch eller matigare mellanmål. Se alla recept på Pinsa

    (19)

    (19)
    10min

    Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter

    Mini Pinsa passar perfekt som lunch eller som ett matigare mellanmål. Här har vi gjort en Pinsa Bianca, vilket betyder att den saknar tomatsås men i stället är toppad med örtig pesto och krämig miniburrata. Se alla recept på Pinsa

    (76)

    (76)
    10min

    Pinsa Salamino Peperoni

    En riktigt mustig och god klassiker! Vad vore en italiensk pinsa utan Salamino Peperoni? Det har aldrig varit lättare att få ihop en klassisk pinsamåltid än nu. På cirka en kvart är redo att ätas. Se alla recept på Pinsa

    (71)

    (71)
    15min

    Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

    Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Ät som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia och har blivit en trend på sociala medier. Se alla recept på Pinsa

    (86)

    (86)
    10min

    Vinkokta blåmusslor från Apulien - Impetata di Cozze

    Musslor är klimatsmart, billig och bra mat och framförallt underbart gott. Här är en trevlig förrätt från den italienska klacken. Ät musslorna med händerna för att till slut doppa ett nybakat bröd – eller varför inte pinsa – i den mustiga, peppriga såsen. Se alla recept på Pinsa

    (11)

    (11)
    20min

    Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia med sitt ursprunglig från Rom, Italien. Toppa din pinsa med dina favoritsmaker och servera antingen som lunch eller middag. Här har vi valt klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan. Pinsan går lika bra att skära i mindre bitar och bjuda på som aptitretare till drinken. Se alla recept på Pinsa

    (392)

    (392)
    15min

    Pinsa med grönkål och burrata

    Pinsa Bianca med spröd och fluffig botten som du toppar med krämig mozzarella som smälter härligt i ugnen, parmesanost som tillför umami och grönkål för krisp. Fördela bitar av burrata på pinsan innan servering. Servera till middag eller skär upp i mindre bitar och servera som aptitretare innan middagen. Se alla recept på Pinsa

    (63)

    (63)
    15min

    Pinsa med salami och oliver

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Toppa pinsan med dina favoriter och servera. Här har vi valt en klassiskt italiensk variant med salami och oliver. Se alla recept på Pinsa

    (94)

    (94)
    15min

    Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet. När den bakas ut formas degen till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Här har vi toppat vår pinsa med burrata och citronzest, men det går också bra att toppa den med mer traditionella pizzatoppings. Se alla recept på Pinsa

    (260)

    (260)
    20min

    Pinsadeg

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet till smaken. När degen bakas ut formas den till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Toppa med liknande toppings som för pizza fast lägg gärna på chark efter tillagning.

    (129)

    (129)
    >48 tim

    Minipizzor med tryffelgorgonzola, fikon och hasselnötter

    Minipizzor med tryffelgorgonzola, fikon och hasselnötter passar perfekt som aptitretare tillsammans med ett glas bubbel eller som del av en buffé.

    (19)

    (19)
    45min

    Ravioli med ricotta och spenat

    Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

    (219)

    (219)
    1tim 30min

    Calzonepirog med spenat och salami

    Calzonepirog med spenat och salami, grillade paprikor och krämig mozzarella. Perfekt för utflykten.

    (11)

    (11)
    1tim 30min

    Minicalzone med mozzarella och salami

    Minicalzone med mozzarella och salami blir nästan som en pirog. Gott som tilltugg eller på picknick.

    (28)

    (28)
    1tim 20min

    Minipizzor med gorgonzola och fikon

    Små pizzor med mycket smak som passar utmärkt att servera som tilltugg eller vickning.

    (21)

    (21)
    1tim 20min

    Italienska minipizzor med prosciutto crudo

    Hembakta minipizzor med mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg till fest och till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

    (85)

    (85)
    1tim 30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad