Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Smält sockret långsamt i en kastrull, det ska få ungefär samma färg som ljus sirap.

Lägg i löken i det karamelliserade sockret och rör runt lite.

Häll på vinet och sänk värmen.

Låt löken sjuda försiktigt tills den blir helt genomskinlig.

Sätt ugnen på 220 grader.

Kavla ut degen tunt på bakplåtspapper och pricka hål i degen med en gaffel.

Grädda först pizzabotten, så den blir krispig och gyllenbrun.

Bre ut mascarpone på den gräddade pizzan och strö överparmesan, grädda pizzan igen i cirka 3 minuter.

Tag ut ur ugnen och toppa pizzan med karamelliserad lök, gräslök, salt och peppar.

Droppa över lite tryffelolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Zeta Mascarpone är en mjuk och fyllig italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en mycket lätt, fin syrlighet. En ost som används mycket i det italienska köket.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.