Tillredning långjäst pizzadeg
Utbakning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

För långjäst pizzadeg eller snabblagad pizzadeg se separata recept.

Bryt buffelmozzarellan i bitar och låt rinna av på hushållspapper. Lägg gärna en bit papper över bitarna och tryck till- då försvinner onödig vätska som kan göra pizzan för blöt.

Mjöla ett bakbord och lägg på en degboll. Tryck försiktigt med fingerspetsarna i mitten och forma en liten pizza med tydlig kant.

Sträck sedan ut degen med händerna samtidigt som du roterar pizzan. Dra i kanterna- men försiktigt- kanten ska ju vara härligt luftig.

Fortsätt sträcka och rotera tills pizzan är lagom tunn. Laga eventuella hål som uppstår.

Mjöla en pizzaspade. Ta försiktigt upp pizzadegen med handryggarna och lägg på. Forma en sista gång. Skaka spaden fram och tillbaka så att du ser att pizzan inte har fastnat.

Toppa med mozzarellabitar och salviablad.

Ringla olivolja över pizzan innan den gräddas.

Grädda tills osten smält ordentligt och pizzakanten fått fina mörka gräddade fläckar- sk leopardfläckar.

Strö över lite flingsalt och nymald peppar innan servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips På den färdiga pizzan kan du lägga olika tillbehör som tex salami, burrata, marinerade kronärtskocksblad, pesto. Pizzan blir som bäst om den bakas på pizzasten med pizzaspade.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.